Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du dålig iOS 8.4 batterilivslängd

Apples iOS 8.4-uppdatering är äntligen här och den ger Apple Music och ett antal andra förbättringar till iPhone-, iPad- och iPod touch-användare. Det verkar också att det ger några problem med det, problem som inkluderar dålig iOS 8.4 batterilivslängd. Med detta i åtanke vill vi berätta för dig hur du försöker åtgärda problem med batterilivslängden på iOS 8.4.

I april skickade Apple en iOS 8.4 beta till utvecklare som bekräftade en iOS 8.4-version för iPhone, iPad och iPod touch. Vid den tiden bekräftade företaget inte ett släppdatum för uppdateringen och dess stora förändringar i musikapplikationen. Istället väntade den till juni för att bekräfta sin stora funktion och släppdatum.

Tidigare denna vecka bekräftade Apple iOS 8.4 släppdatum för 30 juni tillsammans med sin nya Apple Music-plattform. Uppdateringen och dess innehåll är nu tillgänglig för användare av iPhone, iPad och iPod touch över hela världen. Det är en betydande uppdatering, en som kontrollerar över 100 MB i storlek, och det är en som fixar kvarvarande iOS 8-problem. Det orsakar också problem för vissa iOS 8-användare.

Medan iOS 8.4 syftar till att leverera nya funktioner och fixa problem, verkar det ha några egna problem. I synnerhet klagar iOS 8.4-användare på dålig iOS 8.4-batteritid.

Det här är inget nytt. Problem med batteriladdning slår alltid omedelbart efter en ny iOS-utgåva, men det är inte ofta uppdateringen som orsakar problemen. iOS 8.4 är dock lite annorlunda än de flesta uppdateringar.

Det verkar som om Apple Music, en av iOS 8.4: s nya funktioner, orsakar stora batteritidsproblem för vissa användare. Dessa problem och de andra iOS 8.4-batteriproblemen verkar vara isolerade även om de kan växa när fler iPhone- och iPad-användare laddar ner och installerar iOS 8.4.

Så här fixar du dålig iOS 8.4 batterilivslängd på iPhone eller iPad

Med dessa iOS 8.4 batteriproblem i åtanke vill vi erbjuda lite hjälp. Den här guiden hjälper dig att få bättre batteritid på iPhone, iPad och iPod touch. Det hjälper dig med iOS 8-batteritid men det förutsätter att du redan har uppgraderat till Apples iOS 8.4-uppdatering.

Vi har gått igenom många iOS-uppdateringar och vi, som du, har stött på vår rättvisa del av iOS-batteriets livslängdsproblem. Dessa korrigeringar har fungerat för oss tidigare och de är värda att lagras i din minnesbank för framtida iOS-uppdateringar.

Kontrollera dina appar

Det första du vill göra om du har en dålig batteritid på iOS 8.4 är att kontrollera dina applikationer. För det mesta kommer det att vara en oseriös app eller oseriösa appar som orsakar att din telefon eller surfplatta tappar batteriets livslängd.

Om du använder en applikation mycket, säger Apple Music, kommer det att tömma batteriet. Vissa appar dränerar batteriet snabbare än andra så du måste hålla ett öga på dem. Men det finns också tillfällen då en app börjar bete sig onormalt och det är det första du vill kontrollera om du stöter på iOS 8.4 batterilivslängdsproblem.

Gazelle-certifierade recensioner - iPhone 5 - 6

För att göra detta vill du gå in i Inställningar och bekanta dig med batteriverktyget som kom med iOS 8 tillbaka i september. Det är under fliken Användning. Inställningar -> Allmänt -> Användning -> Batterianvändning. Detta verktyg visar dig de appar som äter upp mest juice.

Om du märker något ovanligt kan det vara värt att uppdatera den appen, installera om den appen eller bli av med den helt.

Lagra Apple Music Songs lokalt och övervaka streaming

Under timmarna efter iOS 8.4-utgåvan har vi sett flera klagomål om den inverkan Apple Music har på iOS 8.4-batteriets livslängd. Det är inte klart om det här är ett Apple Music-problem eller om det är ett problem relaterat till hur människor använder programmet.

Det första vi berättar är att strömning av musik över LTE eller 4G kommer att förstöra din iPhones batteritid. Detta gäller också för andra tjänster. Spotify, till exempel. Så du måste övervaka din användning för att säkerställa att din telefon håller upp.

Vi rekommenderar också att du installerar dina nedladdade låtar lokalt, speciellt om du befinner dig i ett dåligt täckningsområde eller om du ska gå in i ett dåligt täckningsområde. Om du installerar låtarna lokalt behöver de inte en internetanslutning för att spela och det sparar massor av batteritid när du kör ärenden eller på en lång resa.

Apple kommer sannolikt att göra förbättringar av Apple Music på vägen så håll ett öga på buggfixar och tips från andra Apple Music-användare.

Aktivera flygplansläge när du har dålig täckning

På tal om dåliga täckningsområden. Om du befinner dig på en plats med hemsk service, oavsett om det är i ditt hus eller i en bil som reser genom öknen, skulle det vara klokt av dig att sätta enheten i flygplansläge.

Gazelle-certifierade recensioner - iPhone 5 - 8

Flygplansläget dödar all anslutning. Det här är nyckeln för att när din telefon är i en dålig servicezon kommer den kontinuerligt att kontrollera eller växla mellan anslutningar och det kan ha stor inverkan på telefonens batteritid.

Inaktivera iCloud-nyckelring

iPhone-användare fortsätter att berätta att avaktivera iCloud Keychain hjälper till att avvärja batteriets urladdning. Så om du märker dålig batterilivslängd för iOS 8.4 och du inte kan räkna ut vad som orsakar det kanske du vill prova det här.

För att inaktivera iCloud-nyckelring på din enhet, gå först till Inställningar -> iCloud -> Nyckelring -> Slå av iCloud-nyckelring. Kom ihåg att du alltid kan slå på den igen om du bestämmer att det inte finns någon korrelation mellan den och batteriets urladdning.

Begränsa bakgrundsappuppdatering

Du kanske också vill försöka begränsa aktiviteten för dina appar i bakgrunden. Denna iOS-funktion är användbar om du är limmad på din telefon, den uppdaterar data i bakgrunden, men det är inte nödvändigt för de flesta.

För att komma igång, gå till Inställningar -> Allmänt -> Uppdatera bakgrundsapp -> Stäng av den för varje app som använder för mycket ström. Det är en mycket tråkig process men det kan definitivt hjälpa till att skaffa lite extra iOS 8.4 batterilivslängd.

Du kan också stänga av bakgrundsuppdatering helt om du inte vill gå igenom dina applikationer en efter en. Vi rekommenderar dock att kamma igenom dina appar.

Sluta använda automatisk ljusstyrka

Apples mobila enheter inkluderar sensorer som förskjuter skärmens ljusstyrka för att passa miljön. Ibland fungerar de, ibland ökar skärmens ljusstyrka till onödiga nivåer. Detta kan ha en negativ inverkan på enhetens batteritid.

Gazelle-certifierade recensioner - iPhone 5 - 9

Vi rekommenderar att du provar livet utan automatisk ljusstyrka. Gå in i Inställningar -> Skärm och ljusstyrka -> Auto-ljusstyrka -> Av. Du kommer nu att arbeta manuellt. Kontrollcentret erbjuder en snabb automatisk ljusstyrka med ett svep uppåt från skärmens botten. Detta gör att du snabbt och enkelt kan justera skärmens ljusstyrka efter dina behov. Och förhoppningsvis sparar du lite batteritid i processen.

Starta om din enhet

Om inget av detta fungerar kan du försöka återställa din telefon eller surfplatta. Ibland kommer en enkel återställning av en iPhone eller iPad att lösa problem med batteriets livslängd.

De flesta av er vet hur man startar om en iOS-enhet men här är en påminnelse. Håll ned enhetens strömbrytare, svep för att stänga av den och håll sedan ned strömbrytaren för att slå på den igen.

Om det inte fungerar kan du också försöka återställa din iPhone eller iPad genom att hålla hemknappen och strömbrytaren i cirka 10 sekunder. Detta tar inte bort någon av dina data och kan hjälpa till att lösa problem med batteriets livslängd.

Återställ alla inställningar

Följande korrigeringar bör endast användas om du inte hittar några andra korrigeringar eller om du inte vill ändra dina vanor. Om du ser användnings- och standby-numren som samma när du tittar på iOS 8.4-batterianvändning i Inställningar, är du på rätt plats eftersom du behöver seriös hjälp.

Den första stora lösningen att försöka är en återställning av enhetens inställningar. För att göra detta, gå till Inställningar -> Allmänt -> Återställ -> Återställ alla inställningar och ange sedan ditt lösenord när uppmaningen visas.

Denna process kan ta fem minuter eller så och när den är klar återställer den dina fabriksinställningar. Se till att du har Wi-Fi-lösenord till hands eftersom det kommer att få din telefon eller surfplatta att glömma dem. Det tar inte bort några data eller några foton.

Nedgradera till iOS 8.3

Om saker och ting blir hemska kan du också nedgradera till iOS 8.3. Du kommer inte att kunna nedgradera till något äldre än så, så om du flyttade till iOS 8.4 från iOS 8.2 eller senare är du fast.

Vi sammanställer en guide till nedgraderingsprocessen som du vill titta på. Kom bara ihåg att nedgraderingen förmodligen bara kommer att vara tillgänglig under ett par veckor. Därefter sitter du fast på iOS 8.4

Återställ uppdateringen av iOS 8.4

Om ingenting fungerar är det dags att fabriksåterställa iPhone eller iPad. Detta bör användas som en sista utväg eftersom det rensar allt från din telefon eller surfplatta. Du måste också göra detta på en dator med iTunes installerat.

iPhone 6 PowerSkin Reservgranskning - 5

Du kan försöka återställa från din säkerhetskopia efter uppdateringen, men om problem med iOS 8.4-batterilivslängden återkommer vill du prova detta igen utan att återställa från säkerhetskopian. Så här gör du det på iPhone, iPad eller iPod touch.

  1. Anslut och säkerhetskopiera till datorn eller till iCloud.
  2. Stäng av Hitta min iPhone – Inställningar -> iCloud -> Hitta min iPhone -> Av.
  3. I iTunes Klicka på Återställ.
  4. Följ anvisningarna så kommer iPhone installera om iOS 8.4 från grunden.
  5. När det är klart klicka på Återställ från säkerhetskopia för att lägga tillbaka din information på iPhone eller välj att som en ny iPhone.

Förvänta dig att spendera 20 till 45 minuter på att övervaka denna process, och kanske längre om du återställer från säkerhetskopiering. Det kommer att variera från enhet till enhet, person till person, beroende på hur du har din enhet konfigurerad.

Genius Bar / ersättning

Om en återställning inte löser problemen kan du boka en tid i en Genius Bar i din lokala Apple Store och få dem att titta på den. De kan kanske diagnostisera ett problem som du inte kan se som ett uppblåst batteri.

De kanske också kan ersätta din enhet. Det finns ett års garanti som standard och två år om du är registrerad hos AppleCare +.