Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du dålig iOS 8.3 batterilivslängd

Igår släppte Apple en iOS 8.3-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Och medan viss feedback har varit bra, har vissa användare problem med iOS 8.3 batterilivslängd. Med dålig iOS 8.3 batterilivslängd i åtanke vill vi erbjuda några korrigeringar som kan hjälpa till att öka batteriets livslängd på din iPhone, iPad eller iPod touch efter Apples senaste uppdatering.

Tillbaka i februari pressade Apple iOS 8.3-uppdateringen in i sitt betaprogram för utvecklare. Veckor senare släppte företaget en iOS 8.3 beta till allmänheten som gjorde det möjligt för dem som inte var med i det betalda utvecklarprogrammet att testa iOS 8.3-uppdateringen innan den publicerades. Igår ansåg Apple att iOS 8.3-uppdateringen var redo för allmän konsumtion och släppte den stora tidsuppdateringen till ägare av iPhone, iPad och iPod touch runt om i världen.

Företagets senaste iOS 8-uppdatering är stor, och checkar in på över 200 MB för iPhone- och iPad-användare. Det ger förbättringar för CarPlay och Emoji-tangentbordet och det ger massor av korrigeringar för iOS 8-problem inklusive problem med Wi-Fi och liggande läge. Detta är en betydande uppdatering av buggfixar och en som många användare ser.

Apples nya iOS 8.3-uppdatering syftar till att fixa iOS 8-problem men det verkar som om iOS-problem fortsätter att dröja kvar för vissa iPhone- och iPad-användare. I synnerhet börjar iOS 8.3-användare klaga på flera problem, inklusive dålig iOS 8.3-batteritid.

Problem med batterilivslängden verkar alltid plåga iPhone- och iPad-användare efter lanseringen av ny iOS-programvara men de flesta gånger är det inte den faktiska uppdateringen som orsakar problemen. Istället är appar och andra tjänster ofta orsaken.

För tillfället verkar dessa problem med batterilivslängden på iOS 8.3 vara isolerade men vi förväntar oss att de kommer att växa eftersom fler användare använder iOS 8.3-uppdateringen på sin iPhone eller iPad.

Så här fixar du dålig iOS 8.3 batterilivslängd på iPhone eller iPad

Med det i åtanke vill vi försöka fixa dålig iOS 8.3 batterilivslängd för dig. Den här guiden ger hjälp för att få bättre batteritid på iPhone, iPad och iPod touch. Den här guiden hjälper till med batterilivslängden för iOS 8, men den antar att du redan har uppgraderat till iOS 8.3 för de korrigeringar som den ger till iPhone och iPad.

Hitta appar som tar upp batteriet

Den första rekommendationen som vi alltid gör efter ankomsten av en ny iOS-uppdatering (som iOS 8.3) är att iPhone- och iPad-användare ska kolla in tredjepartsapplikationer. Tredjepartsapplikationer har en tendens att sätta en enorm bucklan i batteriets livslängd på iPhone eller iPad, oavsett vilken version av iOS du använder.

Om du använder ett program mycket kommer det att tömma enhetens batteri. Men det finns också tillfällen där buggar eller problem kan få en app att bli oseriös och börja tömma iPhone- eller iPad-batteriet onormalt.

Gazelle-certifierade recensioner - iPhone 5 - 6

Om du vill fixa din iOS 8.3 batterilivslängd, vill du först vill hålla koll på applikationer för potentiella problem. För att göra det vill du börja med att ta en titt på batteriets användningsverktyg som Apple inkluderade i sin iOS 8-uppdatering. För att börja använda detta verktyg, gå till Inställningar -> Allmänt -> Användning -> Batterianvändning för att se vilka appar som använder mest batterilivslängd.

Om du hittar en app som verkar använda för mycket batteritid kan du begränsa din användning av den när du är borta från strömmen, stoppa bakgrundsaktiviteten eller ta bort den helt från din iPhone eller iPad.

Aktivera flygplansläge när du har dålig täckning

Under våra år med iOS har vi märkt att dålig mobiltäckning ofta är skyldig för dålig iOS 8-batterilivslängd. När din telefon behöver söka hårt efter en signal, laddar batteriet ner snabbare, och det är något att tänka på när du befinner dig i fläckiga områden. Du kan behöva aktivera flygplansläge när det inte finns en stark 4G- eller LTE-signal i området. Detta kommer att döda din anslutning men det kan spara dig från hemskt batteriladdning på iOS 8.3.

Inaktivera iCloud-nyckelring

Vissa iPhone-användare hävdar att inaktivera iCloud Keychain har hjälpt dem att korrigera sin dåliga iOS 8-batteritid. Om du inte använder iCloud Keychain på din iPhone eller iPad är det värt att inaktivera för att se om det ger positiva resultat.

För att inaktivera iCloud-nyckelring, gå först till Inställningar -> iCloud -> Nyckelring -> Slå av iCloud-nyckelring. Du kan alltid sätta på den igen om den inte stänger av din dåliga iOS 8.3-batteri.

Begränsa bakgrundsappuppdatering

Du kan också prova att begränsa bakgrundsappuppdatering på iPhone eller iPad. Den här funktionen uppdaterar applikationer i bakgrunden så att data är tillgängliga direkt när du öppnar ett program. Många av er behöver inte eller behöver inte den här funktionen, så det är värt att undersöka om den återställer batteriets livslängd på din iOS 8.3-drivna enhet.

iPhone 6 PowerSkin Reservgranskning - 4

Om du inte vill stänga av den helt kan du också hitta appar som använder den för mycket och stänga av den för dem en efter en för att se om det löser dina dåliga problem med iOS 8.3 batterilivslängd. På det här sättet kan du behålla de appar som inte använder massor av laddning. Det är en tråkig process men det har haft en positiv effekt på våra iPhones och iPads tidigare.

För att komma igång, gå till Inställningar -> Allmänt -> Uppdatera bakgrundsapp -> Stäng av den för varje app som använder för mycket ström. Det kommer att ta lite tid men det är värt att försöka om din enhet slår efter övergången till iOS 8.3.

Sluta använda automatisk ljusstyrka

Både iPhone och iPad har sensorer som ändrar skärmens ljusstyrka baserat på ljuset i din nuvarande miljö. Ofta kommer sensorerna att öka skärmens ljusstyrka till onödiga nivåer och detta kan potentiellt skada batteriets livslängd. Om du är villig att ändra ljusstyrkan manuellt, och du antagligen är om batteriets tömning är dålig, rekommenderar vi att du stänger av den här funktionen för att se om det hjälper batteriet.

För att stänga av automatisk ljusstyrka, gå till Inställningar -> Skärm och ljusstyrka -> Auto-ljusstyrka -> Av. När den är avstängd kan du justera skärmens ljusstyrka manuellt för att hålla batteriet tömt till ett minimum.

Kom ihåg att du alltid kan vrida ljusstyrkan upp eller ner på egen hand när du behöver det med hjälp av Control Center. För de som inte är bekanta är Control Center den funktion som dyker upp när du sveper upp från skärmens botten på iPhone eller iPad.

Starta om din iPhone eller iPad

Om du börjar märka konstigt batteriförbrukning efter iOS 8.3 eller om din enhet börjar bli riktigt het bör du försöka utföra en återställning för att se om det återställer saker till det normala. De flesta av er vet hur man startar om en iPhone eller iPad men vi kommer påminna er. Håll ned strömbrytaren, svep för att stänga av den och håll sedan ned strömbrytaren för att slå på den igen.

OtterBox Resurgence Review - iPhone 6 batterifodral - 2

Du kan också försöka återställa iPhone eller iPad genom att hålla hemknappen och strömbrytaren i cirka 10 sekunder. Detta tar inte bort någon av dina data och kan hjälpa till att återställa din enhet till form.

Återställ alla inställningar

Nästa uppsättning korrigeringar är steg att ta om du stöter på stora batterilivslängdsproblem efter installation av Apples nya iOS 8.3-uppdatering. Om du ser användnings- och väntelägesnumren som samma när du tittar på iOS 8.3-batterianvändning i Inställningar är det här stegen som du förmodligen vill ta för att försöka få tag på ditt batteri.

Det första steget att ta är en snabb återställning till dina inställningar. Gå till Inställningar -> Allmänt -> Återställ -> Återställ alla inställningar och ange sedan lösenordet när du uppmanas till det.

Det tar ungefär fem minuter att slutföra och kommer att återställa alla dina inställningar till standard. Detta tar inte bort data eller foton från din iPhone och iPad. Detta har fungerat för oss tidigare och det är det första steget att ta om du ser ett stort batteri tappa efter iOS 8.3.

Återställ uppdateringen av iOS 8.3

Om det inte fungerar bör du försöka installera iOS 8.3-uppdateringen igen med en återställning. Du måste göra detta på din dator med iTunes installerat. Varning, detta kommer att rensa din telefon eller surfplatta helt, så tänk på detta som ett sista dike.

Gazelle-certifierade recensioner - iPhone 5 - 3

Du kan försöka återställa från din säkerhetskopia efter uppdateringen, men om problemet återkommer vill du göra detta igen utan att återställa från säkerhetskopian. Så här gör du.

  1. Anslut och säkerhetskopiera till datorn eller till iCloud.
  2. Stäng av Hitta min iPhone – Inställningar -> iCloud -> Hitta min iPhone -> Av.
  3. I iTunes Klicka på Återställ.
  4. Följ anvisningarna så kommer iPhone installera om iOS 8.3 från grunden.
  5. När det är klart klicka på Återställ från säkerhetskopia för att lägga tillbaka din information på iPhone eller välj att konfigureras som en ny iPhone.

Denna process tar ett tag att slutföra. Förvänta dig att spendera 20 till 45 minuter för den här processen, och kanske längre om du återställer från säkerhetskopian. Det kommer att variera från enhet till enhet, person till person, beroende på hur du har din enhet konfigurerad.

Nedgradera till iOS 8.2

Under en begränsad tid kan du gå tillbaka till iOS 8.2. Om du fick en bra batteritid på iOS 8.2 kan det här vara ett steg att överväga. Vi har sammanställt en steg-för-steg-guide som beskriver hur du kan få detta att hända.

Apple kommer någon gång att stänga detta, så om du vill göra detta måste du göra det snart. Det är omöjligt att förutsäga när Apple kommer att ansluta nedgraderingen, men vi ser det vanligtvis hända runt två veckors märke.

Genius Bar / ersättning

Om ingen av dessa korrigeringar fungerar bör du boka en tid med Apple och få ett Apple Genius att titta på din telefon eller surfplatta. Säkerhetskopiera din iPhone eller iPad innan du går och fråga dem helt enkelt om batteriets livslängd är dålig. De kan testa detta i butiken och om du är under garanti kommer de att byta ut enheten. Det finns ett års garanti som standard och två år med AppleCare +.