Så här fixar du att Windows Update Service inte körs

Så här fixar du att Windows Update Service inte körs

Majoriteten av Windows-uppgraderingarna tar upp säkerhetsproblem. Det är det allvarligaste problemet, eftersom virus eller hackare kan dra fördel av dem. Andra brister och problem i Windows 10 kan lösas genom uppdateringar. De kan påverka hållbarheten för ditt operativsystem, även om de inte är ansvariga för säkerhetsintrång.

När du letar efter Windows-uppgraderingarna kan du se ett varningsmeddelande som: “Windows Update kan för närvarande inte söka efter uppdateringar. De främsta anledningarna till att felet visas är följande:

  • Otillräckligt drivutrymme
  • Skadade eller skadade filer.

Även efter att du har startat om ditt system kommer du att stöta på detta fel som visas igen. Om du har att göra med ett sådant problem, läs den här artikeln för att upptäcka den bästa lösningen på ditt fel.

Bästa metoderna för att lösa problemet med Windows Update Service

Många Windows-användare upplever problem med Windows Update, som säger att “Windows Update-tjänsten körs inte.” Det är ett ganska frustrerande problem. Metoderna nedan har hjälpt många Windows-användare att lösa sina problem.

Metod 1: Kör felsökaren för Windows-uppdateringar

Windows 10 har en inbyggd felsökare som omedelbart kan identifiera och åtgärda Windows Update-problem. Innan du går vidare till de stegvisa procedurerna för att lösa problemet “Windows Update-tjänsten körs inte,” du måste först utföra det.

Steg 1: Du måste välja “Inställningar” från “Start”-menyn.

inställningar

Steg 2: Du bör klicka på alternativet “Uppdatera och säkerhet”.

Steg 3: Klicka sedan på alternativet “Felsökning” i sidofältet.

Uppdatering och säkerhet

Steg 4: Välj alternativet Ytterligare felsökningsverktyg.

Steg 5: Slutligen, välj alternativet “Windows Update” och klicka sedan på “Kör felsökaren.”

Kör felsökaren

Metod 2: Undersök efter skadlig programvara

Det är tänkbart att du upplever problem till följd av skadlig skadlig programvara på din dator. Om detta är scenariot är det bästa sättet att analysera din dator för att identifiera och eliminera skadlig programvara.

Du kan installera och köra alla verktyg för borttagning av skadlig programvara på din dator. När du har laddat ner och installerat verktyget på ditt system, försök att köra det igen för att se om problemet har lösts.

Metod 3: Uppgradera Intel Rapid Storage Technology (RST) drivrutin

Du kanske tänker på hur Intel RST-drivrutinen kan orsaka fel med Windows-uppdateringar, men det verkar som att detta kan lösa problemet för personer som nu upplever det. Många användare har provat mer komplicerade tillvägagångssätt, men detta är det snabbaste sättet att ta itu med “Windows Update kan för närvarande inte söka efter uppdateringar” problem.

Steg 1: Välj det första alternativet som visas efter att ha klickat på “Start” menyknappen och skriv i Enhetshanteraren. Du kan också gå in i dialogrutan Kör med Windows-tangent + R-genvägen. Skriv “devmgmt.msc” i rutan Kör och tryck sedan på alternativet “OK” för att starta enhetshanteraren.

Steg 2: Klicka sedan bredvid diskenhetens del. Du kan öppna den och hitta enheten som innehåller Intel Rapid Storage Technology. Se till att leta upp ytterligare information på tillverkarens webbplats. Välj alternativet “Avinstallera enhet” från snabbmenyn när du högerklickar på det.

Avinstallera enhet

Steg 3: Vänta tills proceduren avslutas och godkänn anvisningarna som ber dig bekräfta alternativet. Navigera till drivrutinsidan för Intel Rapid Storage Technology för att hitta operativsystemet du kör.

Steg 4: Spara alla lämpliga filer på din PC och starta dem från mappen “Nedladdningar”. Fortsätt nu med instruktionerna på skärmen för att installera det och starta om ditt system.

Metod 4: Uppdatera enhetsdrivrutinen

En inaktuell eller felaktig enhetsdrivrutin kan orsaka ditt problem. För att ta reda på om detta är situationen för dig, gå igenom din dator och uppgradera eventuella gamla eller felaktiga drivrutiner. Det kan ta lång tid att uppdatera drivrutiner. För att lösa problemet snabbt och enkelt kan du använda Driver Easy. Det kommer att på ett tillförlitligt sätt identifiera ditt system och hitta lämpliga drivrutiner.

Det finns inget krav på att veta vilket operativsystem ditt datorsystem använder. Dessutom behöver du inte bry dig om att installera programvaran med den felaktiga drivrutinen, och det blir inga misstag under installationen. Du kan använda antingen Free eller Pro-version av Driver Lätt att ladda ner och installera din drivrutin enkel programvara. Stegen för att uppdatera drivrutinerna med enkla drivrutiner är som nedan:

Steg 1: Starta programvaran “Driver Easy” och välj alternativet “Skanna nu” från menyn. Efter det kommer Driver Easy att inspektera din dator för eventuella problematiska drivrutiner.

föraren lätt

Steg 2: För att få den senaste och korrekta drivrutinen, tryck på knappen “Uppdatera” bredvid den. Du kan också välja alternativet “Uppdatera alla” i det nedre högra hörnet av skärmen för att automatiskt uppdatera alla saknade eller inaktuella drivrutiner på din dator (detta behöver Pro-versionen; därför kommer du att bli ombedd att köpa när du väljer Uppdatera alla alternativ).

föråldrad drivrutin

Steg 3: Du måste starta om enheten efter att ha utfört alla steg. Sedan, för att kontrollera om detta löser ditt problem, kör Windows Update.

Metod 5: Radera programvarans distributionsmapp

Tillfälliga filer lagras i mappen Software Distribution för Windows Update. Korruptionsproblem med alla dessa filer kan utlösa problemet. Radera allt innehåll i den här mappen för att kontrollera om dessa dokument är källan till problemet.

Steg 1: För att öppna rutan Kör måste du klicka på Windows-logotypen + R-knappen på tangentbordet.

Steg 2: För att komma in i Tjänster-snapin-modulen måste du ange “services.msc” och klicka på “OK”.

Steg 3: Välj sedan alternativet “Stopp” under Windows Update.

Steg 4: Därefter måste du öppna File Explorer och navigera till platsen “C:WindowsSoftwareDistribution”, där du ska ta bort alla filer och kataloger.

Windowsprogramdistribution

Steg 5: Återställ snapin-modulen Tjänster till dess tidigare tillstånd. Välj sedan alternativet “Start” under Windows Update.

Steg 6: Du bör nu starta om din dator. Prova sedan att köra Windows Update för att kontrollera om det fixar “Windows Update kan för närvarande inte söka efter uppdateringar” problem.

Metod 6: Starta om associerade tjänster

Eftersom tjänsterna som är kopplade till Windows Update är inaktiverade kan du få felmeddelandet. Att starta om de associerade tjänsterna kan hjälpa dig att lösa ditt problem. För att starta om tjänsterna, gå igenom procedurerna nedan:

Steg 1: För att öppna rutan Kör, tryck och håll ned logotangenten och R samtidigt, skriv “services.msc” och välj alternativet “Ok”. Du kommer att se att snapin-sidan för tjänster visas på skärmen.

Steg 2: Efter detta måste du dubbelklicka på alternativet “Background Intelligent Transfer Service”.

Bakgrunds Intelligent Transfer Service

Steg 3: Se till att du väljer alternativet Automatisk som starttyp. Efter det, tryck på Start-knappen. Om startknappen ser grå ut, klicka på stoppknappen och tryck på startknappen igen för att aktivera den. Nu, för att stänga av fönstret, klicka på OK.

Automatiskt alternativ

Steg 4: Efter det måste du dubbelklicka på alternativen “Kryptografiska tjänster” och “Windows Update”. Utför samma steg som du utförde i alternativet “Background Intelligent Transfer Service”.

Steg 5: Starta slutligen om din dator efter att du har stängt snapin-modulen Tjänster. Se sedan om ditt problem har lösts.

Slutsats

Vi har listat de bästa 6 metoderna för att lösa problemet “Windows Update-tjänsten körs inte.” Du kan prova någon av ovanstående metoder för att eliminera felet. Alla metoder är säkra och enkla att utföra. Du behöver inga expertkunskaper eller yrkeskunskaper för att utföra följande. Så prova någon eller alla metoder och eliminera problemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button