Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du att Spotify kraschar

Om Spotify fortsätter att krascha bör dessa tekniker få dig att backa upp och strömma musik till ditt hjärta på nolltid.

Oavsett om du är på en mobil enhet eller streamar på din dator, om du upptäcker att din Spotify-app kraschar hela tiden bör dessa korrigeringar få dig att säkerhetskopiera och streama.

Sök efter appuppdateringar

Om din programvara är inaktuell kan det orsaka dig en massa problem och en enkel uppdatering löser ofta många människors problem.

Om du använder en mobil enhet, gå till din appbutik där den kommer att tala om för dig om en uppdatering är tillgänglig.

Om du är på din dator bör en blå prick visas bredvid menyknappen uppe till höger i appen. Klicka på det och välj sedan Uppdatering tillgänglig. Starta om nu. och Spotify kommer att göra det åt dig.

Logga ut, starta om appen och logga in igen

En liten variant på den klassiska ‘slå av och på igen’. Det är en klyscha eftersom det ofta hjälper! Se till att du känner till dina inloggningsuppgifter så att du enkelt kan komma tillbaka till appen. C

Avinstallera och installera om appen

Om ovanstående inte hjälper, gå ett steg längre och avinstallera appen och sedan installera om den. Ibland behöver din app bara bygga om sig själv från början om det finns ett problem.

Du kan behöva göra en fullständig, “ren” ominstallation av din Spotify-app som det finns en guide för här.

Rensa appens cache

På dina mobila enheter bör du kunna hitta din Spotify-app i din enhets inställningar, förmodligen under en flik som heter “Appar”. När du har hittat Spotify bör du välja det och det bör öppna upp data och inställningar för den appen ensam. Det kommer att finnas ett alternativ där för att se hur mycket cachad data appen har och det bör finnas en knapp för att rensa den.

Detta borde inte vara ett problem på din dator men om du vill prova finns en guide här för att rensa din dators cache.

Om inget av detta hjälper så finns det ett mer specifikt problem på jobbet. Det är värt att söka hjälp genom att söka exakt vad ditt problem är på Google eller ännu bättre på Spotifys forum. Om du inte kan hitta ditt problem eller en lösning, skapa ditt eget inlägg på deras forum och du bör ha några användbara råd från communityn.