Så här fixar du att Netflix inte fungerar på Chromecast

Så här fixar du att Netflix inte fungerar på Chromecast

Netflix är en prenumerationsbaserad streamingtjänst som erbjuder tusentals filmer, TV-program, serier, dokumentärer och många fler. Du kan hitta innehåll från olika genrer som komedi, program, filmer, drama och så vidare. Eftersom Netflix är en kompatibel Chromecast-app kan du enkelt Chromecasta Netflix med den inbyggda castingsikonen i appen. Men ibland kan det finnas vissa problem som leder till att Netflix inte fungerar korrekt på Chromecast. Oroa dig inte, här har vi listat de vanliga korrigeringarna som kommer att lösa Netflix inte fungerar på Chromecast.

Lösningar för att fixa Netflix som inte fungerar på Chromecast

  • Kontrollera Netflix Server
  • Kontrollera WiFi-anslutning
  • Starta om Chromecast
  • Uppdatera Netflix
  • Uppdatera Chromecast
  • Rensa cache
  • Inga specialtecken
  • Återställ Chromecast

1. Kontrollera Netflix Server

Det första steget du behöver göra är att kontrollera statusen för dess servrar. Ibland kan servrarna gå ner på grund av problem som nätverkstrafik, underhåll och mer. Du kan använda webbplatser som downdector för att ta reda på om en tjänst är nere. Om din Netflix-server är nere är den enda lösningen för dig att vänta tills din Netflix får allt sorterat.

2. Kontrollera WiFi-anslutning

Ibland kan din internetanslutning också göra att Netflix-plattformen inte fungerar på Chromecast. En stabil nätverksanslutning krävs för att njuta av Netflix tjänst utan problem. Om du använder en WiFi-anslutning, försök sedan starta om din router. När du har startat om din router, utför ett nytt test för att kontrollera om Netflix fungerar eller inte. Se till att internet uppfyller streamingkraven för Netflix. Hastighetsrekommendation för SD-streaming är 3 Mbps, för HD är 5 Mbps, för UHD är 25 Mbps.

3. Starta om Chromecast-enheten

Det kanske kan vara med din enhet också. För att åtgärda detta startar du om din Chromecast genom att koppla ur Chromecast från strömkällan och koppla in den igen efter några minuter. Du kan också Google Home-appen för att starta om din Chromecast. Starta om enheten och kontrollera om din Netflix fungerar korrekt.

4. Uppdatera Netflix-appen/webbläsaren

Att köra på en äldre version av Netflix-appen kan också orsaka problem. Så det är viktigt att kontrollera att det finns nya uppdateringar för Netflix-appen. Om det finns någon uppdatering, se till att uppdatera den från Play Store eller App Store.

När du använder webbläsaren Chrome för att casta innehåll från Windows och Mac måste din webbläsare köras på den senaste versionen av webbläsaren Chrome. Se till att uppdatera webbläsaren Chrome.

5. Uppdatera Chromecast-enheten

Om du hade problem med streaming kan du enkelt fixa det genom att uppdatera Chromecast-firmwaren till den senaste versionen. Den äldre versionen kanske inte stöder streaming. Så. det är nödvändigt att uppdatera Chromecast regelbundet. Chromecast meddelar dig när den har en uppdatering. Du kan också göra det enkelt med hjälp av Google Home-appen på din Android- och iOS-enhet.

6. Rensa cache

Cachen sparar tillfällig data på din Chromecast. Dessa data ackumuleras och kommer att sakta ner din enhet. Ibland kan du få problem med att appen inte laddar innehållet på grund av dessa cachefiler. Rensa cacheminnet på din Android- eller iOS-enhet åtgärdar alla fel och återställer appen till dess normala prestanda.

7. Inga specialtecken

Specialtecken som finns i Chromecast-namnet kan också förhindra att Netflix-appen fungerar. Kör därför Google Home-appen på enheten som du ska casta och bli av med alla specialtecken. Om du tar bort specialtecken och använder ett standardnamn kommer detta fel att lösas.

8. Återställ din Chromecast

Om Netflix på Chromecast fortfarande inte fungerar är det sista alternativet att återställa din Chromecast-enhet till fabriksinställningarna. Efter återställningen kommer alla data och inställningarna som du har konfigurerat att raderas, så se till att säkerhetskopiera allt. När du är klar, gå tillbaka till Netflix och kontrollera om det fungerar korrekt.

Vi hoppas att dessa lösningar hjälpte dig att fixa att din Netflix inte fungerar på Chromecast. Kan du fortfarande inte lösa problemen? Kontakta kundteamet för Chromecast eller Netflix och få professionell rådgivning. Några frågor eller feedback att dela om den här artikeln? Använd kommentarsektionen nedan.

Håll kontakten med oss ​​på Facebook och Twitter.

Relaterade Artiklar

Back to top button