Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du att Lycamobile inte tar emot samtal/SMS

Upplever du problem med att inte ta emot samtal eller SMS på din Lycamobile?

Det kan vara frustrerande och obekvämt att missa viktiga kommunikationer.

I den här guiden kommer vi att utforska vanliga orsaker till varför du kan stöta på det här problemet och tillhandahålla praktiska lösningar som hjälper dig att åtgärda det.

I slutet av den här artikeln har du kunskapen och verktygen för att felsöka och lösa problemet, så att du aldrig missar ett annat viktigt samtal eller meddelande på din Lycamobile.

Hur fixar jag att Lycamobile inte tar emot samtal/SMS?

Om din Lycamobile inte tar emot samtal/SMS bör du validera meddelandecentralens nummer och saldo, överväga att beställa ett nytt SIM-kort och konfigurera vidarekoppling av samtal och åtgärda porteringsproblem.

Nedan finns en detaljerad förklaring av alla ovanstående korrigeringar:

1. Verifiera meddelandecenternummer och saldo

Det är avgörande att se till att du har tillräckligt med saldo för att skicka SMS. Om du stöter på problem med att skicka eller ta emot SMS, kontrollera meddelandecenternumret (MCN) i dina SMS-inställningar.

Kontrollera meddelandecenternumret (MCN) i dina SMS-inställningar. Leta bara upp och öppna meddelande- eller textmeddelandeappen på din enhet.

Leta efter inställningsalternativet i meddelandeappen. Inom meddelandeinställningarna bör det finnas ett alternativ att visa eller redigera meddelandecenternumret (MCN).

Den här inställningen kan listas som “Meddelandecenter”, “SMS Servicecenter” eller en liknande term.

För LYCA MOBILE France bör MCN ställas in på +33751000111. Om du hittar ett annat nummer, uppdatera det till rätt MCN. När du har uppdaterat MCN, starta om telefonen och försök skicka ett textmeddelande.

2. Överväg att beställa ett nytt SIM-kort och vidarekoppla samtal

Om du misstänker att problemet kan vara relaterat till ett tidigare scenario för nummerportering och om du vill fortsätta använda Lycamobile, överväg följande steg:

  • Beställ ett nytt SIM-kort: Begär ett nytt SIM-kort från Lycamobile genom att besöka deras tjänsteman hemsida och navigera till avsnittet “Beställ SIM” eller “Hämta SIM”.
  • Aktivera och skaffa ett nytt nummer: Aktivera det nya SIM-kortet och skaffa ett nytt nummer från Lycamobile. Denna process bör göra det möjligt för det nya numret att fungera sömlöst, särskilt på enheter som iPhone 13.
  • Ställ in vidarekoppling: Ställ in vidarekoppling på ditt gamla nummer för att omdirigera samtal till det nya numret som erhållits med det nya SIM-kortet.

3. Ta itu med porteringsproblem med Lycamobile

Om du misstänker att problemet är relaterat till ett porteringsproblem från leverantören och inte ett problem med SIM- eller telefoninställningar, överväg följande steg:

  • Lämna in ett fel med Lycamobile: Kontakta Lycamobile och begär att de gör ett fel för att åtgärda porteringsproblemet. Detta involverar deras interna process för att undersöka och lösa porteringsproblemet.

Det är viktigt att vara medveten om att det kan ta cirka 5 dagar att lösa dessa porteringsrelaterade problem, så det kan krävas tålamod under denna process.

4. Starta om din telefon

En enkel omstart kan ofta lösa tillfälliga fel som kan orsaka problemet.

Stäng av telefonen, vänta i några sekunder och slå sedan på den igen. Detta kan hjälpa till att uppdatera nätverksanslutningen och lösa mindre tekniska problem.

5. Återställ nätverksinställningar

Som en sista utväg kan du återställa telefonens nätverksinställningar till standardinställningarna. Detta kan hjälpa till att rensa alla nätverksrelaterade konfigurationer som kan orsaka problemet.

Tänk på att om du återställer nätverksinställningarna tas sparade Wi-Fi-lösenord och Bluetooth-anslutningar bort.

  • Öppna appen “Inställningar” på din Android-enhet.
  • Bläddra igenom inställningarna och leta efter antingen “System” eller “General Management”.
  • Inom avsnittet “System” eller “Allmän hantering”, lokalisera och tryck på “Återställ alternativ”
  • Leta efter alternativet specifikt relaterat till återställning av nätverksinställningar. Det kan vara märkt som “Återställ Wi-Fi, mobil & Bluetooth” eller “Återställ nätverksinställningar.”
  • När du har återställt nätverksinställningarna är det lämpligt att starta om enheten för att säkerställa att ändringarna träder i kraft.