Så här fixar du att HBO Max inte fungerar på Chromecast

Så här fixar du att HBO Max inte fungerar på Chromecast

HBO Max är en streamingtjänst som du måste prenumerera på för att streama dess innehåll. Chromecast är en enkel enhet som låter dig strömma ditt favoritinnehåll i HBO Max-appen på TV:n. Men precis som andra streamingenheter kan du möta flera buggar och fel när du castar HBO Max. I det scenariot är här lösningarna som hjälper dig att fixa att HBO Max inte fungerar på Chromecast.

Sätt att fixa att HBO Max inte fungerar på Chromecast

Nedan finns några sätt att fixa att HBO Max inte fungerar på Chromecast.

  1. Anslut enheterna till samma nätverk
  2. Kontrollera och återställ WiFi-nätverket
  3. Uppdatera HBO Max-appen
  4. Uppdatera Chromecast-enhet
  5. Logga in igen på HBO Max-kontot
  6. Använd webbläsaren Chrome
  7. Byt namn på Chromecast
  8. Kontrollera HBO Max-servern
  9. Återställ Chromecast-enheten
  10. Rapportera problemet till HBO Max

[1] Anslut enheter till samma nätverk

HBO Max fungerar inte på Chromecast om enheterna är anslutna till ett annat nätverk. Så se till att du har anslutit din streamingenhet och Chromecast till samma nätverk. Då kan bara smartphones upptäcka din Chromecast för casting. Om du möter samma problem även efter att du har anslutit båda enheterna till samma nätverk, gå vidare till nästa.

[2] Kontrollera och återställ ditt nätverk

HBO Max kräver minst en konstant internethastighet på 5 Mbps för att streama HD-program. Ett problem kommer att uppstå om internetanslutningshastigheten är för låg. Kontrollera internetanslutningshastigheten för ditt WiFi-nätverk och uppgradera till en större plan om den är för långsam. Å andra sidan, koppla bort enheterna som är anslutna till det WiFi-nätverk du använder.

[3] Uppdatera HBO Max

För det mesta kan du få problem med att casta om du använder den föråldrade versionen av HBO Max-appen. Försök därför att casta efter att du har uppdaterat din HBO Max-app.

Android:

[1] Öppna Google Play Butik på din mobil.

[2] Klicka på Mina appar och spel och lokalisera tappen HBO Max.

[3] Klicka på Uppdatering knappen bredvid appen.

iOS:

[1] Öppna din AppStore i din iPhone.

[2] Lokalisera HBO Max-appen med hjälp av sökfältet.

[3] Klicka på Uppdatering knappen bredvid HBO Max-logotypen.

[4] Uppdatera din Chromecast-enhet

Precis som HBO Max-appen kan du också få problem med den gamla firmwareversionen av Chromecast. Så se till att uppdatera din Chromecast-enhet regelbundet för att casta media utan några fel.

[1] Anslut din Chromecast enhet till din TV för att se till att den är ansluten till ett nätverk.

[2] Gå över till din Strömmande enhet.

[3] Öppna Google Home -> välj din Chromecast -> tryck på inställningar alternativ.

[4] Slutligen, välj Starta om alternativet och Chromecast enheten kommer att starta om för att installera eventuella väntande uppdateringar.

[5] Logga in igen på ditt HBO Max-konto

I vissa fall kommer din Chromecast inte att fungera korrekt på grund av tillfälliga buggar och fel. Det är då du inte kommer att kunna casta din stream på Chromecast. Du kan åtgärda det här problemet genom att logga ut från HBO Max-kontot och logga in efter ett tag.

[1] Navigera till HBO Max app på din streamingenhet.

[2] Klicka på din Profil -> inställningar.

[3] Klick Logga ut.

[6] Använd webbläsaren Chrome

När du använder stationära eller bärbara datorer för att casta HBO Max på Chromecast måste du använda den senaste versionen av webbläsaren Chrome. Den har en inbyggd funktion för att casta din skärm till Chromecast. I Chrome visas Cast-ikonen i det övre högra hörnet. Du kan hitta olika alternativ för att casta din skärm genom att klicka på ikonen.

[7] Ändra namnet på din Chromecast

Om du har döpt din Chromecast-enhet med specialtecken kan HBO Max-appen ha svårt att upptäcka din enhet. I sådana fall kan du undvika att använda specialtecken eller emojis i namnet på din Chromecast-enhet. Det är alltid bättre att namnge enheten med ett ord för att lätt upptäcka den. För att åtgärda det här problemet byter du namn på din Chromecast-enhet och kontrollerar om den fungerar.

[8] Kolla HBO Max-servrar

Om din HBO Max inte fungerar på Chromecast måste du kontrollera HBO Max-servrarna. Du kan använda en tredjepartswebbplats som heter Downdetector för att ta reda på historiken över tidigare problem, och den ger dig information om statusen för HBO. För det mesta kommer HBO Max inte att fungera på Chromecast även om servrarna är nere. Du kan inte fixa serverrelaterade problem från din sida. I ett sådant scenario är allt du behöver göra att vänta tills servrarna återgår till sitt normala tillstånd.

[9] Återställ din Chromecast-enhet

Det sista alternativet för att fixa att HBO Max inte fungerar på Chromecast-problemet är att återställa Chromecast-enheten. Efter återställning konfigurerar du enheten med Google Home-appen och provar sedan att casta HBO Max-appen.

[10] Rapportera problemet till HBO Max

Om du stöter på några problem även efter att ha provat flera korrigeringar, kontakta HBO Max-applikationens kundsupport. Förklara ditt problem för dem och se till att du har angett kontouppgifterna, modellen för din Chromecast-enhet och namnge de program du försöker casta.

Filmer och TV-program är en stor del av vår underhållning och avkoppling. Vi kan använda HBO Max-applikationen för sådana ändamål. Om din HBO Max inte fungerar på Chromecast kan det bero på små tekniska fel. Det finns dock lösningar för varje problem, och dessa lösningar diskuteras ovan. Prova dem och njut av att streama ditt favoritprogram på enheten.

Följ Techowns Facebook och Twitter sidor för att hålla kontakten med oss.

Relaterade Artiklar

Back to top button