Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du att Authy verifieringskod inte fungerar

Att använda tvåfaktorsautentiseringskoder (2FA) ger oss sinnesfrid när det kommer till våra onlineinloggningar och lösenord. 2FA-koder lägger till ytterligare ett lager av skydd över våra konton så det är svårare för hackare att enkelt dechiffrera och äventyra våra lösenord.

Authy är en free autentiseringsapp från Twilio som genererar tvåfaktorsautentiseringskoder för dina konton. Du kan använda den på mobil och stationär och många användare litar på programvarans trovärdighet för att säkra sina inloggningar.

Men vad händer när verifieringskoderna du får är fungerar ej? Vissa användare har rapporterat ett sådant fel och om du upplever detsamma kan du följa stegen nedan om hur du löser felet i Authy-verifieringskoden.

Åtgärda äkta verifieringskoder fungerar inte

Authy-Verification-Codes-Error

Metod #1 – Se till att datum och tid är synkroniserade

Authy använder tid som en faktor för att generera och skicka verifieringskoder. Dessa koder är endast tillgängliga under begränsad tid så programvaran genererar dem på bara några sekunder. Men om tiden på din mobil och stationära dator inte är synkroniserad med programvaran kan det orsaka vissa problem med koden.

Först måste du kontrollera om tiden på din enhet är densamma som programvaran. Du kan kontrollera det genom att gå till Inställningar och titta på alternativet Datum och tid. Ställ in rätt tid på din enhet eller så kan du ställa in rätt tidszon.

Metod #2 – Verifiera ditt mobilnummer

Är telefonnumret du använder det som är registrerat på ditt Authy-konto. Verifieringskodfelet kan orsakas av olika telefonnummer som används. För att kontrollera ditt registrerade telefonnummer, öppna Authy-appen.

  • Klicka på kugghjulsikonen uppe till höger för att öppna Inställningar.
  • Kontrollera nu mobilnummerregistret för appen. Är det samma sak med numret du använder?
  • Kontrollera även konto-ID och e-post för att verifiera att uppgifterna är korrekta.

Metod #3 – Rensa cachedata

Observera att endast Android-användare kan rensa sina cachedata.

  • Gå till Inställningar på din Android-enhet.
  • Öppna Appar och välj Hantera appar.
  • Leta efter Authy och klicka för att öppna.
  • Klicka på Rensa data.
  • Välj Rensa all data och Rensa cache.

Metod #4 – Prova säkerhetskopieringskoderna

Det här är koder som genereras efter att du har skannat QR-koden med appen. Om du har sparat kopierade koderna tidigare, försök använda dem för att logga in.

En 2FA-kod hjälper till att hålla dina onlinekonton säkra. Det kan vara frustrerande att stöta på fel i en programvara som skyddar dina konton. Ändå finns det sätt att fixa dem och återställa programvarans fulla tillförlitliga funktion. Var artikeln till hjälp? Berätta för oss i kommentarerna nedan.