Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du att AirTalk MMS inte fungerar

Fungerar inte MMS (Multimedia Messaging Services) för dig på AirTalk Wireless? Kan du inte skicka eller ta emot bilder i dina meddelanden?

AirVoice, moderföretaget till AirTalk Wireless, är en FCC-godkänd Eligible Telecommunications Carrier (ETC) som erbjuder Lifeline, Affordable Connectivity och Emergency Broadband Services till ekonomiskt missgynnade amerikaner utan försäkring.

Airtalk Wireless tillhandahåller free mobiltelefoner till kunder som uppfyller vissa kriterier. Innan du får tjänsten kan du eller en hushållsmedlem behöva delta i ett statligt stödprogram; detta kommer dock att variera beroende på din inkomstnivå.

MMS är en förkortning för Multimedia Messaging Service. Den skapades med hjälp av SMS-teknik för att tillåta SMS-användare att skicka multimediainformation som bilder, ljud, video, etc.

Om du inte kan använda MMS på AirTalk Wireless hjälper den här artikeln dig att förstå varför detta kan hända och vad du kan göra för att åtgärda problemet.

Varför fungerar inte AirTalk MMS?

AirTalk MMS (Multimedia Messaging Service) kanske inte fungerar av flera anledningar, och felsökning av problemet kan hjälpa till att identifiera och lösa det underliggande problemet. Här är några vanliga orsaker till att AirTalk MMS kanske inte fungerar:

1. Nätverksanslutning

Se till att du har en stabil nätverksanslutning, antingen via mobildata eller Wi-Fi, eftersom MMS-meddelanden kräver en aktiv dataanslutning för att skicka och ta emot multimediainnehåll.

2. Felaktiga APN-inställningar

Felaktiga inställningar för åtkomstpunktnamn (APN) kan hindra MMS från att fungera korrekt. Kontrollera att din enhet har rätt APN-inställningar för AirTalk Wireless.

Du kan vanligtvis hitta dessa inställningar i enhetens nätverks- eller mobildatainställningar.

3. Blockerade kontakter

Kontrollera om mottagarnas telefonnummer eller kontakter som du försöker skicka MMS-meddelanden till inte är blockerade i inställningarna för meddelandeappen.

4. Filstorleksbegränsningar

Vissa operatörer och enheter har begränsningar för storleken på MMS-bilagor. Se till att multimediafilerna du försöker skicka är inom storleksgränserna som fastställts av AirTalk Wireless.

5. Störningar med Wi-Fi

Om du är ansluten till Wi-Fi kan det ibland störa MMS-funktionen. Försök att inaktivera Wi-Fi tillfälligt och använda mobildata för att skicka MMS-meddelanden.

6. Problem med SIM-kort

Se till att ditt SIM-kort är korrekt isatt och fungerar. Ibland kan problem med SIM-kortet påverka MMS.

7. Operatörsspecifika problem

Ibland kan det finnas operatörsspecifika problem eller underhåll som påverkar MMS-tjänster. Kontakta AirTalk Wireless kundsupport för hjälp i sådana fall.

Hur fixar jag att AirTalk MMS inte fungerar?

Om AirTalk MMS inte fungerar för dig, kontrollera din mobildataanslutning, kontrollera multimediastorleken, verifiera APN-inställningarna på din enhet, se till att kontakten inte är blockerad eller kontakta AirTalk Wireless kundsupport.

1. Kontrollera din mobildataanslutning

MMS kräver en stabil och stark mobildataanslutning. En stabil och aktiv mobil dataanslutning är avgörande för att skicka MMS på AirTalk. Se till att du är på en plats med ett bra mobildataräckvidd.

Om du har en dålig dataanslutning, försök att starta om enheten. Följ dessa steg för att starta om enheten:

 • Stäng alla appar på enheten och tryck sedan på och håll ned enhetens strömbrytare.
 • Tryck på alternativet för att starta om enheten.
 • Låt enheten stängas av och starta om av sig själv utan störningar. Vänta minst 2 minuter innan du fortsätter att använda MMS igen.

Se till att ditt SIM-kort är korrekt isatt och fungerar också. Ibland kan problem med SIM-kortet påverka MMS.

2. Verifiera APN-inställningarna på din enhet

Inställningar för åtkomstpunktsnamn (APN) är viktiga för MMS-funktionalitet. Se till att din enhet har rätt APN-inställningar för AirTalk Wireless.

Genom att använda rätt APN-inställningar kan du skicka MMS på din AirTalk Wireless-telefon. Om du tar bort AirTalk SIM-kortet och byter till en annan telefonmodell måste du konfigurera APN för att ta emot anslutningen.

Följ dessa steg för att ställa in dina APN-inställningar:

 • Gå till inställningar menyn på din enhet.
 • Knacka på Nätverk och anslutningar.
 • Gå sedan till Mobila nätverk och välj Åtkomstpunktens namn.
 • Knacka på Lägg till (+) nya APN. Ställ in inställningarna enligt informationen nedan.
  • Namn: AirTalk
  • APN: återförsäljare
  • MMSC:http://mmsc.mobile.att.net
  • MMS Proxy:proxy.mobile.att.net
  • MMS: Port 80
  • MCC: 310
  • MNC: 280
  • Autentiseringstyp: Ingen
  • APN-typ: default, supl, mms
  • APN-protokoll: IPv4/IPv6
  • Bärare: Ospecificerat
 • Spara inställningarna efter att ha tryckt på Meny knapp.
 • Gå tillbaka till startsidan för din enhet och vrid på Flygplansläge på och av din enhet.

3. Verifiera multimediafilstorlek

Ju mindre multimedian är, desto snabbare kan den skickas till mottagaren. Se till att storleken på multimedia är mindre än 500KB.

Vissa operatörer och enheter kan ha begränsningar för storleken på MMS-bilagor. Se till att multimediafilerna du försöker skicka är inom storleksgränserna som fastställts av AirTalk Wireless.

4. Inaktivera Wi-Fi tillfälligt

Om du använder Wi-Fi, försök att inaktivera det tillfälligt och använda mobildata för att skicka MMS-meddelanden. Ibland kan Wi-Fi störa MMS-funktionen.

Stäng av WiFi-omkopplaren från din startskärm på enheten. MMS kräver en stabil och stark mobildataanslutning så att du kan aktivera den igen och se om det löser ditt problem eller byta till din dataanslutning för tillfället.

5. Kontrollera om det finns blockerade nummer eller kontakter

Se till att mottagarens nummer eller kontakter som du försöker skicka MMS-meddelanden till inte är blockerade i inställningarna för meddelandeappen. Se också till att du inte är blockerad i mottagarens kontakter.

Om någon av er har blockerat varandra kommer ni att vara inaktiverade från att kunna kontakta varandra och skicka MMS på din enhet. Följ dessa steg för att kontrollera om du har blockerat din mottagare:

 • Öppna Telefon app på din enhet.
 • I det övre högra hörnet bör du se en treprickad meny. Tryck på den.
 • Från rullgardinsmenyn, tryck på inställningar.
 • Knacka på Blockerade nummer för att se blockerade kontakter på din enhet.
 • Om du kan se mottagarens kontakt i listan, tryck på “X” markera till höger, bredvid deras namn, för att avblockera dem.

6. Kontakta AirTalks trådlösa kundsupport

Om problemet kvarstår efter att ha provat dessa steg, kontakta AirTalk Wireless kundsupport för assistens. De kan ge specifik vägledning och undersöka alla nätverksrelaterade problem.

Du kan ringa dem på +1 (855) 924-7825 eller skicka ett mejl till info@airtalkwireless.com. De är tillgängliga måndag till fredag ​​från 8:00 till 20:00 och 10:00 till 19:00 på lördagar.