SĂ„ hĂ€r fixar du “ATIKMPAG.SYS” blĂ„skĂ€rmsfelet i Windows 10, 8 och 7

0 Shares

Vi kommer att lÀra dig med guiden nedan SÄ hÀr fixar du ATIKMPAG.SYS Blue Screen Error i Windows 10, 8 och 7irriterande problem som hindrar dig frÄn att anvÀnda din dator ytterligare.

Vad Àr ATIKMPAG.SYS-felet?

Först och frÀmst bör det betonas att det finns olika varianter av ATIKMPAG.SYS-felet, detta fel Àr speciellt relaterat till grafikkomponenten i vÄra datorer. Av denna anledning relaterar det specifikt till den typ av diagram vi har.

I sjÀlva verket, medan mÄnga mÀnniskor fÄr ett fel som heter ATIKMPAG.SYS, fel nvlddmkm.sys och igdkmd64.sys de relaterar praktiskt taget till detsamma. Det hÀr felet ser vanligtvis ut som VIDEO_TDR_FAILURE (ATIKMPAG.SYS) och som vi noterade relaterar det till ett grafiskt fel.

Termen TDR kommer frĂ„n engelskan “Timeout, Detection and Recovery”, som vi kan översĂ€tta som “Time out, detection and recovery”. Det hĂ€r meddelandet syftar pĂ„ att grafiksystemet har slutat fungera och att Windows inte kunde Ă„terstĂ€lla ordentligt.

Meddelandet visas dÄ som en blÄ skÀrm och förhindrar anvÀndning av datorn. I alla fall finns det nÄgra metoder vi kan anvÀnda för att lösa ATIKMPAG.SYS-felet pÄ vÄra datorer, i sin tur de som nÀmns ovan.

ÅtgĂ€rda ATIKMPAG.SYS Blue Screen Error i Windows

BlÄ skÀrm med ATIKMPAG.SYS fel Àr vanligtvis förknippat med problem relaterade till datorgrafik. Lyckligtvis finns det nÄgra mycket enkla ÄtgÀrder vi kan vidta för att ÄtgÀrda problemet.

Uppdatera drivrutinen för ditt grafikkort

Som vi pÄpekade tidigare Àr ATIKMPAG.SYS-felet relaterat till ett problem med din dators video och Àr ofta förknippat med installation av fel drivrutin. DÀrför kommer det att vara nödvÀndigt att uppdatera drivrutinen för vÄrt grafikkort genom att ladda ner lÀmplig version.

I sÄ fall, med tanke pÄ att felet Àr med AMD-grafikkort, mÄste du komma Ät den officiella nedladdningssidan för AMD-drivrutiner. VÀlj filen dÀr grafikkortsmodell som du har installerat pÄ din dator. Om du inte vet, oroa dig inte, det finns sÀtt att ta reda pÄ vilket grafikkort du har installerat i Windows.

Det rekommenderas starkt Avinstallera den gamla innan du installerar drivrutinen. NĂ€r installationen Ă€r klar kommer i de flesta fall ATIKMPAG.SYS-felet att lösas. Å andra sidan, om du fĂ„r nĂ„got av nvlddmkm.sys- och igdkmd64.sys-felen istĂ€llet, kan du prova att uppdatera ditt Intel- respektive Nvidia-grafikkort.

Se till att den inte överhettas

MÄnga gÄnger dyker ATIKMPAG.SYS-felet upp nÀr grafikkortet blir för varmt och slutar fungera. Detta kan bero pÄ att grafikflÀkten fungerar inte pÄ lÀmpligt sÀtt.

CPU temperaturmÀtningsprogram körs vanligtvis ocksÄ för att veta temperaturen pÄ grafen. DÀrför uppmanar vi dig att anvÀnda denna typ av programvara och kontrollera om för höga temperaturer. Om du kan se vÀrden nÀra 90° kan du ha ett temperaturproblem.

Kontrollera dÀrför om flÀkten i diagrammet snurrar, om inte mÄste den bytas ut.

Skadat grafikkort

Även om grafikkort Ă€r mycket hĂ„llbara komponenter, kan de tyvĂ€rr krascha efter en tid. I extrema fall kommer graferna att sluta fungera korrekt, vilket genererar fel som ATIKMPAG.SYS-fel.

Om ingen av ovanstÄende lösningar fungerar korrekt Àr det mycket möjligt att din grafikkortet fungerar redan. I sÄ fall rekommenderar vi att du installerar ett grafikkort för att testa detta. Du kan lÄna en komponent av en vÀn för att se om det Àr nÄgot problem.

0 Shares