Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du Apple Watch-repor

Apple Watch i rostfritt stål kan se snyggt ut, men användare har upptäckt att det repas ganska enkelt. Lyckligtvis finns det en gör-det-själv-lösning för det.

Apple förklarar att höljet har en speciell hårdhet så att det inte repas lätt, men det har inte varit fallet när köpare äntligen fick händerna på sina egna enheter. Uppskrapade höljen börjar redan visas.

9to5Mac konstaterar att 316L rostfritt stål som används på Apple Watch i mellannivå faktiskt är mjukare och mer benägen för repor än Apple Watch Sports aluminiumhölje, vilket vi inte kan säga är för överraskande, eftersom rostfritt stål i allmänhet är känt repa under normalt slitage. Om du vill ha bevis, ta en titt på din gamla iPod som har repor över den blanka svarta plattan. Det är också tillverkat av rostfritt stål, precis som Apple Watch.

Med detta sagt bör detta inte starta ännu en Apple-kontrovers som “bendgate.” Apple Watch-användare bör acceptera att höljet så småningom kommer att repa, men det finns korrigeringar som kan maskera reporna om du inte gillar att titta på dem.

Bildkredit: @DetroitBORG

Bildkredit: @DetroitBORG

Allt som krävs är lite polermedel och en handduk för att i huvudsak bara torka ut reporna, vilket kan göras för mindre än $ 10 på framsidan. Och närhelst en ny repa dyker upp är det bara att ta bort polermetern och polera ut den igen gratis.

Så här fixar du Apple Watch-repor

När du bestämmer dig för att du vill fixa dessa repor på din rostfria Apple Watch är allt du behöver någon form av metallpolish. Mothers Mag & Aluminium Polish kommer att fungera bra och det är riktigt billigt. Du behöver också en handduk av något slag. En vanlig handhandduk gör jobbet bra, men använd bara en handduk som du inte har något emot att bli en smutsig trasa.

När du har dina material, ta ett hörn av handduken och doppa den i polermedel. Du vill bara ha en liten bit, eftersom Apple Watch-höljet inte tar upp mycket yta alls.

Skärmdump 2015-04-27 kl.15.28.58

Applicera den sedan på din rostfria Apple Watch genom att trycka och gnugga fram och tillbaka där reporna är. Du behöver inte göra det så länge. Stoppa var tionde sekund eller så och se hur det går och om reporna är borta. När de är borta, ta en ren del av handduken och gnugga Apple Watch ren.

Vad polisen gör är i huvudsak att ta av ett mycket tunt lager stål för att matcha reporna och få dem att “försvinna” på ett sätt. Det är därför du kanske märker att din handduk har blivit mörkgrå där du har gnuggat den på din Apple Watch.

Samma metod bör också fungera på din iPod, även om det kan ta lite mer armbågsfett. Ändå är det så enkelt det är att ta bort repor från din rostfria Apple Watch.

Skärmen är å andra sidan gjord av safir, vilket är ett av de tuffaste materialen som man känner till och det kommer inte att repa lika lätt som Apple Watch-höljet, eftersom det redan har en reptålig beläggning. Naturligtvis kommer det inte att stå emot någonting, eftersom en dolkkniv på skärmen lätt skulle döda den, men de vanligaste hushållsartiklarna som nycklar skulle inte göra mycket skada. Men om du ständigt utsätter din Apple Watch för skadliga element eller om du har barn eller husdjur som sannolikt skulle göra viss skada, kommer du troligen att få en repad skärm så småningom.

I de flesta fall kommer du ha det bra utan ett skärmskydd, särskilt om du alltid är försiktig med hur du kommer att hantera din Apple Watch i första hand. Att av misstag släppa din Apple Watch eller krossa den under något handlar dock om det värsta fallet. Det är här vissa skärmskydd kan vara användbara.