Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du Apple Music ”Fel kan inte öppnas, det här medieformatet stöds inte”

Apples enheter är säkert sofistikerade, dyra och naturligtvis fyllda med funktioner som säkert kommer att fånga hjärtan hos Apple-älskare där ute. Alla använder sina enheter inte bara för att kommunicera, utan också för underhållning – streaming och titta på videor, spela spel och framför allt för att lyssna på sina favoritartister lokalt och internationellt.

Varje Apple-enhet levereras med Apple Music, en inbyggd app som finns på hemskärmen. Det gör det möjligt för användare att lyssna på musik, komma åt radion, visa podcaster och spara köpt musik från iTunes Store. Det gör det också möjligt för användare att spara musikfiler i appens bibliotek som kan synkroniseras från sina persondatorer via iTunes-programmet.

I enlighet med deras ord har Apples enheter uppfyllt behoven hos alla Apple-användare, men som med andra elektroniska prylar har de också brister. En av dessa är det här felet, så vanligt, även Android-användare kämpar också. Det här felet, “kan inte öppnas, detta medieformat stöds inte”, dyker upp när användare försöker komma åt en musikfil med Apple Music.

Oroa dig inte eftersom det finns ett botemedel mot detta ganska återkommande fel som varje Apple-användare stöter på. Innan du börjar utföra följande råd bör alla alltid komma ihåg att detta bara är riktlinjer och ofta ges till användare av användare som kämpar med samma problem. Om du fortfarande inte kan komma undan är det bäst att konsultera Apples experter via forumet på deras webbplats eller kanske göra det snabba stoppet i deras servicecenter. Och se alltid till att i varje steg du utför, kontrollera om problemet är löst.

Flygplansläge

Omvandla enheten till flygplansläge är det första steget du behöver göra. Genom att göra det stänger du tillfälligt av inkommande meddelanden och utgående kommunikation som sannolikt kommer att inträffa. Du avbryter också omedelbart alla trådlösa anslutningar som din telefon är ansluten till. Detta “startar” också din nätverksleverantör utan att behöva starta om enheten. För att göra detta, gå helt enkelt till Inställningar och aktivera flygplansläge med växeln.

Starta om enheten

Nu när telefonen “stängs av” tillfälligt från din nätverksleverantör, kan du behöva fortsätta och starta om enheten. Försök komma åt Apple Music-appen igen och kontrollera om problemet fortfarande kvarstår.

Starta om ditt Wi-Fi och nätverk

Om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk och har det här problemet stänger du av din Wi-Fi-anslutning och router. Stäng Apple Music-appen. Innan du startar om din Wi-Fi och router, starta om nätverket först genom att prova dessa steg: Gå till Inställningar, från Allmänt, välj Återställ och sedan Återställ nätverksinställningar.

Uppdatera som möjligt

Ibland är formatet på mediefilen du försöker komma åt inte längre av din nuvarande iOS-version. Det är viktigt att din enhet uppdateras regelbundet till den aktuella iOS-versionen för att säkerställa att Apple Music får uppdateringar på mediefiler som den kan stödja. För att söka efter en uppdatering eller göra en uppdatering, gå till Inställningar. Från Allmänt väljer du Programuppdatering och klickar på uppdateringen. Apple meddelar sina användare om iOS-uppdateringar men ibland utesluts det ofta, så det här steget kan hjälpa till att söka efter missade uppdateringar.

Startar om kraftfullt

Om du startar om din Apple-enhet kan det också lösa problemet. Genom att göra det uppdaterar du din enhet. För att starta om med kraft, tryck och håll ned Sleep / Wake-knappen och hemknappen samtidigt tills Apple-logotypen visas.

Försök med filkonvertering

Har du fortfarande problemet? Besök inte Apples forumwebbplats eller åka till ett Apple-servicecenter ännu innan du gör den här möjliga åtgärden. Det finns fortfarande hopp för att din mediefil ska kunna spelas med Apple Music. Tänk dock på att den här lösningen kan ta tid och några inköp. Försök att konvertera din mediefil till filer som Apple Music stöder. Dessa format finns på deras hemsida.

Vet inte hur man konverterar? Prova ett konverteringsverktyg. Det finns olika konverteringsverktyg som finns på nätet. Det finns några som du kan använda online och andra som måste laddas ner genom att göra ett köp. Om du behöver hjälp med att konvertera kan du konsultera deras support.

Slutsats

Så där har du det. Innan du konsulterar experterna, försök att följa de råd som anges i denna snabbguide. Men om du fortfarande fastnar med problemet kan du konsultera professionell hjälp.