SÄ hÀr fixar du 0x000000C4 Blue Screen-fel i Windows (exempel)

0 Shares

BlÄskÀrmsfelet, ett av de lÀskigaste, fryser pÄ datorer med Windows-operativsystemet. För mÄnga av dessa skÀrmar betyder det att deras dator Àr pÄ vÀg att dö, men det behöver inte vara det, varje fel har en orsak och de flesta har en enkel lösning. Idag ska vi visa dig hur du fixar 0x000000C4 blÄskÀrmsfelet i Windows, men lÄt oss först ta reda pÄ vad som Àr orsakerna till detta misslyckande.

Vad orsakar blÄskÀrmsfelet 0x000000C4?

NÀr datorn fryser och en blÄ skÀrm dyker upp Àr det oftast ett tecken pÄ att ett fel har uppstÄtt mellan operativsystemets kommunikation och programmen som samordnar driften av datorns komponenter. Det fanns med andra ord en fil kÀrnfel i operativsystemet.

Dessa fel gör att datorn stannar omedelbart eftersom operativsystemet inte kan fortsÀtta att köra, och sedan en tvingad omstart utan att spara sessionsdata. Nu har varje blÄskÀrmsfel tillÀgget alfanumerisk kod och en kort beskrivning av felet.

Dessa koder identifierar specifikt kÀllan till felet och komponenten som orsakade felet. I fallet med 0x000000C4 blÄskÀrmsfelet ligger dess ursprung i filen föraren eller testarens verifieringsfel eller övertrÀdelse team.

MÄnga anvÀndare har rapporterat att detta fel intrÀffade efter installation av KB4056894 och i de flesta fall fÄr det datorer med Àldre processorer att krascha. Det hÀr blÄskÀrmsfelet orsakas dock inte alltid av den hÀr uppdateringen, sÄ vi föreslÄr tvÄ procedurer som du kan följa för att fixa det.

Lösning 1: uppdatera drivrutiner

Eftersom 0x000000c4 blÄskÀrmsfelet Àr relaterat till förarkontrollverktyget Àr ett av de första stegen du mÄste följa kontrollera att drivrutinerna Àr uppdaterade och i gott skick. Du har olika alternativ för att göra detta, men hÀr kommer vi att förklara hur du gör med Enhetshanteraren, kom ihÄg att du mÄste ha en aktiv internetanslutning.

  • Steg 1: Klicka pĂ„ Start-knappen, skriv “Enhetshanteraren” i sökfĂ€ltet och öppna programmet.
  • Steg 2: I listan kan du se alla enheter pĂ„ din dator, kontrollera om nĂ„gon av dem har ett utropstecken bredvid ikonen. SĂ„ kanske informera om en inaktuell eller felaktig förare.
  • Steg 3: Högerklicka pĂ„ den valda enheten och vĂ€lj “Uppdatera drivrutin”. I nĂ€sta fönster kan du vĂ€lja att uppdatera automatiskt eller manuellt.
  • Steg 4: VĂ€lj “Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara” för att fĂ„ Windows att söka efter och ladda ner rĂ€tt drivrutin.

Du kan följa samma steg för var och en av enheterna och dÀrmed bekrÀfta att alla drivrutiner Àr korrekt installerade och fungerar bra. Du kan ocksÄ anvÀnda andra metoder för att enkelt uppdatera din dators drivrutiner.

Lösning 2: Avinstallera KB4056894-uppdateringen

Om du fortfarande fÄr blÄskÀrmsfelet efter att du har uppdaterat din dators drivrutiner bör du göra det avinstallera uppdateringspatchen vilket kan orsaka en krasch. Processen Àr lite mer komplicerad, men vi kommer att förklara det steg för steg hÀr.

  • Steg 1: SlĂ„ pĂ„ datorn och tryck pĂ„ F8-tangenten upprepade gĂ„nger för att starta i Advanced Boot Options. VĂ€lj “Reparera din dator” och vĂ€lj sedan “Kommandotolk”.
  • Steg 2: Du mĂ„ste kĂ€nna till bokstaven för enheten dĂ€r Windows Ă€r installerat, för detta kan du anvĂ€nda kommandot och enhetsbeteckningen för att kontrollera om mappen “Windows” finns i listan. Exempel:
  • Steg 3: Ange kommandot nedan för att avinstallera uppdateringen som visar blĂ„skĂ€rmsfelet.
  • Steg 4: VĂ€nta tills processen Ă€r klar och starta om datorn. För att förhindra att en misslyckad uppdatering installeras om kan du stĂ€nga av Windows Automatiska uppdateringar.

Förhoppningsvis trÀffar dessa lösningar kÀrnan i problemet som presenteras pÄ din dator. Det finns Àven andra blÄskÀrmsfel som du kan fixa genom att följa instruktionerna i vÄra inlÀgg, till exempel registerfel 0X00000051.

0 Shares