Så här får du tillgång till eller inaktiverar Google senaste sökkort på Andriod

0 Shares

Google har blivit vår intima följeslagare som vet var vi är; vad vi gör; vad vi äter; när vi sover; och där våra intressen ligger. En stor del av vad den vet om oss kommer från vad vi söker på dess allestädes närvarande sökmotor.

Vissa kan säga att Google passerar gränsen och bryter mot integriteten men Google säger att det gör det för att göra sökresultaten snabbare och mer relevant.

Läs också: Topp 10 Google Chrome-tillägg som är användbara för studenter

För att gynna det senare har Google lanserat en annan uppdatering för Google-appanvändarna där appen kommer att skärmdumpa varje resultat du har sökt under den senaste veckan. Ja, du hörde det rätt!

Google-appen cachelagrar sökfrågor som skärmdumpar och lagrar dem lokalt i appen. Fördelen är att det tillåter användare att komma åt informationen senare utan att försöka återskapa eller lokalisera den specifika sidan. Men på undersidan kan någon bara kika få en detaljerad smyga in på din personliga domän.

Så här kan du inaktivera Googles senaste sökkort i appen.

Var kan du se skärmdumpssökning?

Om du använder Google launcher sveper du bara åt höger till din skärm och du är i Google-appen, annars öppnar du din Google-app. När du väl gör det gå till fliken “Senaste” finns längst ned till höger på skärmen (se till att du har en uppdaterad version av Google-appen), om inte kan du också få åtkomst till den genom att svepa åt höger från vänster kant, välj nu “Senaste”. Där har du alla senaste sökningar och resultat i form av kort som kan svepas med tidsramen längst ner.

Läs också: Bästa sätten att synkronisera din Outlook och Google Kalender

Hur bli av med dem?

Processen är enkel. Du kan antingen svepa uppåt för att ta bort varje post manuellt eller så kan du inaktivera funktionen permanent. För att göra det trycker du på de tre punkterna i det övre högra hörnet på fliken Senaste. Därifrån stänger du av alternativet “Aktivera nyligen”. När du väl har gjort det sparas ingen sökskärm på din telefon, men du kommer fortfarande att ha sökhistoriken.

0 Shares