Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här får du Microsoft-upplevelsen på en Chromebook

Microsoft Teams

En gång i tiden, för att få den bästa upplevelsen för Microsoft-tjänster, behövde du köpa en bärbar dator med Windows. Men om du använde en budgetbärbar dator med lägre specifikationer var prestandan långsam, alla uppgifter var tråkiga och din produktivitet blev lidande. Nuförtiden erbjuder dock de bästa Chromebooks utmärkt prestanda och mindre underhåll till lägre priser.

Tack vare hur Microsoft har arbetat för att förbättra Microsofts appar och tjänster på alla plattformar, från Mac till Android-surfplattor till telefoner, kan du fortfarande få de flesta fördelarna med Microsoft på en Chromebook. Faktum är att om du har en knapp datorbudget kan en Chromebook vara den bästa maskinen för Microsoft-användare, något till och med Microsoft erkänner när den förbereder Windows 10X för att bättre konkurrera med Chrome OS.

Från produktivitet till spel, så här får du den bästa Microsoft-upplevelsen på en Chromebook.

Det bästa från Microsoft på Chromebooks:

 • Microsoft 365-paket
 • Microsoft Teams
 • Microsoft Edge
 • Xbox-spelströmning
 • Microsoft Casual Games
 • Lägg till Windows-appar

Microsoft 365-paket

Microsoft Excel på en Chromebook

För Microsoft Word, PowerPoint och resten av Microsoft 365-sviten finns det två sätt att få din lösning från Microsoft: använd webbklienten eller Android-appen. Det första alternativet är ganska enkelt: gå bara till office.com, logga in på ditt Microsoft 365-konto och sedan kan du använda nästan alla 365-tjänster, samt komma åt alla dina dokument lagrade i molnet via Microsoft OneDrive.

Naturligtvis är Microsoft Web Clients för Word, Excel och de andra 365-tjänsterna inte lika omfattande som skrivbordsapparna, och de fungerar inte offline. Dock inga problem; Det är här Android-appar kommer in! De flesta av de 365 Android-apparna är optimerade för surfplattor och enheter med större skärm, delvis tack vare Microsofts arbete med Samsung, och det betyder att även om Android-appar kanske inte har alla kortkommandon och obskyra äldre funktioner som Windows-appen har, Android-appen är mer än tillräckligt för att göra allt för 95 % av människorna. (Om du ligger på de andra 5 % använder du sannolikt en företagsutgiven dator med Office förinstallerat.)

Här är snabblänkar till de mest populära apparna i Office 365-familjen. Klicka på Google Play, klicka på installera och logga in.

Det finns också en nyare, sammanslagen Office-app som kan vara perfekt för lättare användare, men som fristående 365-appar måste du logga in med din 365-prenumeration för att kunna redigera och spara filer istället för att bara läsa dem.

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Liksom 365-sviten finns det en webbklient och Android-app för Microsoft Teams. Men till skillnad från 365-sviten vill du faktiskt hålla fast vid webbklienten. Android-appversionen av Teams är optimerad för telefoner, inte surfplattor, så användargränssnittet är utsträckt och du kan inte dra nytta av alla samma funktioner.

Även om det inte är användbart offline är ett större problem för Office-paketet, är Teams en chatt- och videosamtalsplattform så om du är offline kan du inte göra någonting ändå, så webbappen är 100 % vägen att gå. Så här aktiverar du webbläsaraviseringar i Teams så att du får ett ping när någon skickar meddelanden eller ringer dig.

Så här aktiverar du Teams-aviseringar i Chrome

 1. Öppna Google Chrome på din Chromebook.
 2. navigera till teams.microsoft.com.
 3. Logga in med det Microsoft-konto du vill använda med Teams.
 4. Kran Ljus i anmälningsförfrågan som visas.

Microsoft Teams

I grund och botten kan du också förvandla Teams till en PWA genom att gå ett steg längre och skapa en Chrome-genväg:

 1. navigera till teams.microsoft.com.
 2. Klicka på tre poäng inställningsmenyn i det övre högra hörnet av webbläsaren Chrome.
 3. Scrolla ner till fler verktyg.
 4. Välj skapa genväg.

  Microsoft Teams

 5. namn din genväg Jag föreslår Microsoft Teams eller bara Teams.
 6. tryck på öppnas som fönster rutan och se till att den är markerad.
 7. Klick att skapa.

  Microsoft Teams

Teams-genvägen läggs till i din applåda, och du kan sedan lägga till den i din docka genom att högerklicka och välja nåla till hyllan eller organisera det med resten av dina applikationer.

Microsoft Edge

Även om du tekniskt sett kan få Microsoft Edge på din Chromebook genom att installera Android-appen via Google Play, gör det inte. Android-appen är inte stabil på Chrome OS, är inte fullt utrustad och är i allmänhet bara ett irritationsmoment. Du köpte en Chromebook av en anledning; Chrome-webbläsaren fungerar bättre här än den gör på Windows eller Mac. Om du är helt sugen på att ha Edge på en Chromebook måste du hoppa igenom några extra ramar för att installera Microsoft Edge för Linux. Och även då kan jag försäkra dig om att det kommer att vara tråkigare än Chrome, så snälla.

Snälla säg nej.

Xbox och Xbox Game Pass

Chromebook Xbox Remote Play

Xbox- och Xbox Game Streaming-apparna är tillgängliga för Chromebooks, vilket innebär att om du har Xbox Game Pass har du tillgång till massor av strömmande spel även när du inte är hemma med din Xbox Series X/S-fantasi. Om du har Xbox-appen på din Chromebook innebär att du kan fortsätta chatta och lägga strategier med dina vänner och guildmates samtidigt

Fjärrspel på Chromebooks är ganska lätt att konfigurera: ladda ner Xbox Game Pass-appen på din Chromebook och logga in. Jag kommer att notera att det har funnits några buggar som ännu inte har åtgärdats med den här appen, särskilt på Chromebooks med Intel-processorer, men Stadia är inte ditt enda spelalternativ på en Chromebook. Faktum är att Microsoft gör mitt favoritspel för Chromebook.

Microsoft Casual Games

Acer Chromebook Spin 514

Det finns ett halvdussin appar jag laddar ner och använder på varje Chromebook och Chromebox jag testar, och den jag använder oftast är Microsoft Solitaire Collection. Ja jag är seriös. Min Chromebook såg mer ut som mina gamla bärbara Windows-datorer när jag installerade den och jag kunde sätta mig in och spela några dussin omgångar Freecell. Se, när Microsoft förlorade smartphonekriget insåg de att användare fortfarande ville spela de klassiska vardagsspelen de älskade på sina Windows-bärbara datorer när de var på språng. Så, Microsoft Casual Games tog med en trio av spelsviter till iOS, Android och Chrome OS via Google Play:

Jag har äntligen nått Card Shark-status på Freecell, och eftersom mina framsteg synkroniseras över Xbox Live, oavsett vilken Chromebook jag spelar på just nu, bygger jag alltid mot samma mål. Jag önskar att Microsoft skulle lägga till tangentbordsstöd för klassisk solitaire och Freecell, men de flesta Chromebooks har pekskärmar och de ger den bästa upplevelsen ändå.

Det är möjligt att installera Windows-appar på en Chromebook, men det finns ett problem

Även om Chrome OS i sig inte stöder klassiska Windows-appar, finns det några sätt att få dem på en Chromebook så länge du är villig att lägga ner extra tid och ansträngning. Det har fortfarande inte lönat sig för mig – alla appar jag har använt på Windows har utmärkta val mellan webbappar och Android-appar – men här är tre alternativ för att få Windows-appar på Chrome OS:

Paralleller för Chrome Enterprise

Detta skulle vara det enklaste sättet att få Windows-appar på en Chromebook om det var allmänt tillgängligt. Parallels for Chrome Enterprise är dock endast tillgängligt som en betalprenumeration utöver Chrome Enterprise, vilket innebär att för att få det behöver du:

 • En företags-Chromebook med Chrome Enterprise Upgrade, mer än 8 GB RAM och minst en Intel Core i3-processor
 • Ett befintligt Chrome Enterprise-konto
 • En prenumeration på Parallels

Om du har dem kommer Parallels att köra hela ditt Windows-system i ett skal så att du kan öppna det när du behöver och behålla alla dina Windows-program installerade där precis som du skulle göra på en fysisk bärbar Windows-dator. Eftersom de allra flesta av oss saknar dessa två sista krav kommer vi att behöva ta till alternativa medel.

Linux-baserade Windows-emulatorer

Windows-appkompatibilitet har varit ett stort problem med Linux-baserade system sedan långt innan Chromebook ens var en grej. Av den anledningen finns det olika emulatorer, kompatibilitetslager och virtuella maskinalternativ för att få Windows-applikationer på Linux-baserade operativsystem. Den mest kända av dessa är WINE, men en som är lite lättare att installera är Traversal, som installeras via Linux-behållaren på Chrome OS; det heter Crostini, och du bör leka och vänja dig vid det och ditt Reddit-community om du är så seriös med att ta med Windows-appar till Chrome-land.

CrossOver för Chrome OS fungerar bara på nyare Chromebooks med Intel-processorer, men förhoppningsvis kommer stödet att utökas ytterligare i framtiden. Även om WINE är gratis och CrossOver inte är det, har åtminstone CrossOver lite av en stödstruktur för att försöka hjälpa dig.

Njut av det bästa av två världar

Acer Chromebook Spin 713

Microsoft har expanderat bortom Windows-ekosystemet för att ge en fantastisk mjukvaruupplevelse på de flesta plattformar. Även om jag vill varna för att försöka replikera alla dina äldre Windows-appar och Edge-webbläsarupplevelsen på en Chromebook, köpte du trots allt en Chromebook för en lättare, enklare upplevelse, så låt oss inte omedelbart smutskasta dig med en Windows-emulator och en Linux behållare. – Så länge du inte letar efter den exakta skrivbordsupplevelsen du hade tidigare, kommer en Chromebook att göra mycket gott för dig.

Vilka Microsoft-appar och -tjänster har du hållit fast vid innan du hoppade in i en Chromebook? Hur många av dessa gamla appar från XP-eran egentligen behöver i ditt liv idag? Vem mer blev förvånad över att höra att du kan få Microsoft Solitaire på en Chromebook eftersom det förvånade alla mina medarbetare?