Så här får du iOS7 “Parallax -effekt” på vilken Android -smartphone som helst

Så här får du iOS7 “Parallax -effekt” på vilken Android -smartphone som helst

En av de mycket berömda funktionerna i den nya iOS-uppdateringen är 3D “Parallax Effect”, varigenom hemskärmens bakgrundsbild rör sig när du lutar din enhet. Låter coolt och innovativt eller hur? Kul även om det låter, det är inte så innovativt från Apples sida eftersom funktionen har varit tillgänglig på Android-enheter (beviljas, det är bara via tredjepartsappar) i mer än två år och är lika enkelt som att byta tapet om du har rätt verktyg installerat. Här är några av de verktyg som erbjuder samma funktionalitet och mycket mer om du är intresserad av att efterlikna vad dina Apple -vänner har!

I. 3D Live Image Wallpaper

Appen närmast att få Parallax 3D -effekten på Android är 3D Live Image Wallpaper (utvecklad av Optotech), som har varit tillgänglig i Play Store långt innan Apple presenterade den på iOS7 -plattformen.

Appen kostar cirka $ 1,60 och när du har laddat ner den och installerat den på din enhet är det bara att trycka länge på startskärmen, välja Bakgrundsbilder> Levande bakgrundsbilder och sedan välja 3D Live Image Wallpaper. Du kan använda de olika inställningarna för att justera mängden ”lutning”, tonhöjd och rotation för att passa dina behov.

II. GyroSpace 3D (gratis eller $ 1,59 för betald version)

Därefter är GyroSpace 3D live wallpaper -appen (även utvecklad av Optotech). Även om appen är något begränsad i sina förmågor (du kan bara använda de medföljande 3D -rymdtapeterna), verkar 3D -effekten mycket mer övertygande som 3D Live Image Wallpaper erbjuder och verkar fungera bra med vilka bakgrundsbilder som har levererats med appen.

Den här kostar $ 1,59 och du kan använda den (en gång installerad) genom att trycka länge på startskärmen och välja Bakgrundsbilder> Levande bakgrundsbilder och sedan GyroSpace 3D. Som med 3D Live Image kan du i viss utsträckning styra 3D -effekten med hjälp av GyroSpace 3D -inställningarna.

III. 3D perspektiv tapet

En annan app som är värd att nämna är 3D Perspective Wallpaper. Apperna gör vad de två apparna ovan gör men lägger till partiklar som strös på tapeten som rör sig också när du lutar din enhet. Det kan vara ett tillägg som du skulle älska eller hata, men det borde finnas en inställning för att stänga av det om du känner att det inte är vad du vill.

Som du kan se behöver “Parallax -effekten” inte begränsas till iPhones eller iPads som kör iOS7 utan kan användas på vilken Android -enhet som helst med bara några kranar. Prova de appar vi listade ovan och berätta dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Om du behöver hjälp med detta förfarande, vänligen fråga i kommentarerna nedan.

Detta är en del av vår Android How To’s. Vi har hur man gör för att rota, ladda ROM och massor av andra tips och tricks för din specifika enhet eller för Android -enheter i allmänhet! För alla våra Android How To’s, gå hit.

Om du tyckte om det här, kan du överväga att dela det

Relaterade Artiklar

Back to top button