Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här får du Galaxy Nexus & Nexus S Android 4.1.2 -uppdateringar just nu

Det verkar som om Android 4.1.2 Jelly Bean -uppdateringen, som rullades ut för Nexus 7 -surfplattan för en kort tid sedan, nu rullar ut till GSM -modellerna för Samsung Galaxy Nexus och Nexus S. Och om de är som Nexus 7 uppdatering rullar de troligtvis långsamt ut. Med detta sagt finns det ett sätt att försöka få uppdateringarna just nu.

Enligt många tips får vissa GSM -modeller av Galaxy Nexus och Nexus S -smartphones för närvarande uppgraderingen till Android 4.1.2 Jelly Bean, Googles senaste mobilprogramvara.

Precis som Nexus 7 Android 4.1.2 Jelly Bean -uppdateringen som kom förra veckan, verkar Android 4.1.2 -uppdateringen vara en uppdatering som syftar till att förbättra stabiliteten och åtgärda några av de problematiska buggar som användare har hanterat.

Läs: Nexus 7 Android 4.1.2 Jelly Bean Update rullar långsamt ut.

android-jelly-bean

Android 4.1.2 Jelly Bean har rullats ut för vissa GSM Galaxy Nexus och Nexus S -enheter.

Det verkar också, enligt The Verge, att uppdateringen kommer med minst en ny funktion för Galaxy Nexus och Nexus S -ägare. Medan Nexus 7 fick möjligheten att se startskärmen i liggande läge, verkar det inte som om Galaxy Nexus och Nexus S pryddes av den funktionen. Istället ser det ut som att ägare nu kan öppna de utökade aviseringarna som följde med Android 4.1 Jelly Bean med ett finger i motsats till ett.

Uppenbarligen är det inte en banbrytande funktion, men det är verkligen en välkommen.

Återigen rullar uppdateringen ut till GSM -versioner av Galaxy Nexus och Nexus S. Det betyder att de som äger enheterna på Sprint och Verizon sannolikt väntar mycket längre. Tyvärr finns det inget ord på när Android 4.1.2 Jelly Bean -uppdateringarna för Verizon Galaxy Nexus, Sprint Galaxy Nexus och Nexus S 4G kan komma att rulla ut.

Under helgen började Motorola Xoom-modellen endast Wi-Fi få sin Android 4.1.2 Jelly Bean-uppdatering, vilket innebär att de andra Nexus-enheterna troligen kommer nästa i kön för att få den här versionen av Jelly Bean även om ett släppdatum fortfarande är okänt.

De som äger GSM -modellerna för Galaxy Nexus och Nexus S kommer att uppmanas när uppdateringen är tillgänglig, men det är förmodligen värt att gå in i enhetsinställningarna för att leta efter uppdateringen.

För att göra det, gå helt enkelt till avsnittet Om i inställningarna och leta efter uppdateringen. Om det verkligen är tillgängligt börjar nedladdnings- och installationsprocessen. Det finns också ett knep att de som äger en av dessa enheter ska försöka i ett försök att få uppdateringen installerad. Här är instruktionerna.

1. Gå till Inställningar -> Appar -> Alla

2. Hitta Google Services Framework.

3. Klicka på Force Stop.

4. Välj Rensa data.

5. Gå tillbaka till inställningarna, gå till Om och leta efter en systemuppdatering.

Det kan ta ett par försök men för många kommer en uppmaning att installera uppdateringen att visas och Android 4.1.2 börjar ladda ner och installera.

Dessutom kan de som äger en Galaxy Nexus installera manuellt med hjälp av dessa instruktioner på XDA-utvecklarforum. Endast de som är bekanta med processen bör försöka detta.

De som gör det vill också se till att välja rätt version av enheten innan de installeras.