Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här får du det bästa erbjudandet på en iPhone 6-inbyte

Nu när iPhone 6s-evenemanget är bekräftat den 9 september är det ungefär den tiden att börja fundera på att handla med din iPhone 6. Så här får du det bästa erbjudandet på en iPhone 6-inbyte och får mest pengar för din enhet.

Det finns flera onlinetjänster som fokuserar på att köpa och sälja begagnade iPhones, varav de flesta gör det väldigt enkelt att byta in din gamla iPhone för några snabba pengar. De ger dig till och med en låda för att skicka din gamla iPhone gratis till dem. Därifrån kommer de att utvärdera din enhet och sedan skicka pengar direkt till ditt bankkonto.

Även om det kanske inte betalar lika mycket som att sälja din gamla iPhone själv på Craigslist eller eBay, är det kanske det snabbaste sättet att få pengar till din gamla enhet att använda inbytesprogram för att sälja din gamla iPhone, och det är mycket mindre krångel involverat sedan du behöver inte ta itu med köparen eller oroa dig för din säkerhet om du använder Craigslist.

Det finns flera inbytesprogram som du kan dra nytta av om du vill sälja din iPhone, men de vi kommer att fokusera på är Glyde, Gazelle, NextWorth och Orchard. De första tre är kanske de mest populära online-handelstjänsterna, medan Orchard är en ganska ny konkurrent som gör saker lite annorlunda.

iPhone-6

Jag ska jämföra dessa fyra inbytesprogram för att se vilken som kommer att erbjuda mer för en begagnad 16 GB iPhone 6 på Verizon.

iPhone 6-handelstjänster jämfört

För att få det bästa erbjudandet på en iPhone 6-inbyte måste du handla runt. Du kan inte bara gå till ditt första stopp och bestämma dig för att gå med det, eftersom det kanske inte erbjuder det bästa erbjudandet. Självklart, om du är lojal mot en viss tjänst, så är det en annan historia, men om allt du fokuserar på är att få mest pengar för din iPhone, går du dit där de erbjuder dig mest pengar för din gamla enhet.

Nu, på var och en av webbplatserna i Glyde, Gazelle, NextWorth och Orchard, går du igenom ett snabbt frågeformulär och svarar på frågor om tillståndet på din iPhone, till exempel om den slås på och alla knappar fungerar bra, samt om eller inte är skärmen trasig och om det finns några repor synliga på enheten. Allt detta avgör vad din iPhone är värd för dessa tjänster.

Orchard gör saker lite annorlunda när det gäller detta. Du laddar ner deras app och det tar dig igenom stegen för att verifiera att allt på din iPhone fungerar, även ditt hörlursuttag. Det är ett ganska häftigt sätt att göra det, och när det är klart kommer det att ge dig ett pris som de betalar dig.

fruktträdgård

Men Orchard och Glyde har båda liknande metoder för att köpa din gamla iPhone. I grund och botten, ju längre du väntar desto mer pengar får du för din enhet. Orchard, till exempel, erbjöd mig 398 $ för en 16 GB iPhone 6 på Verizon om jag väntade tre veckor. Glyde erbjöd mig så mycket som 454 $, även om de varnade mig för att det förmodligen inte skulle ta ett tag innan min iPhone skulle sälja till det priset. Istället erbjöd de mig ett ”marknadspris” på $ 424, vilket fortfarande är högre än Orchards bästa erbjudande.

Glyde erbjöd det bästa priset av de fyra inköpstjänsterna.

Glyde erbjöd det bästa priset av de fyra inköpstjänsterna.

När det gäller Gazelle och NextWorth använder båda traditionella sätt att köpa din iPhone, vilket ger dig ett solidt pris som den kommer att betala för din gamla iPhone baserat på dess skick. Hur bra är dock dessa priser?

Gazelles webbplats sa att de skulle ge mig $ 330 för min 16 GB Verizon iPhone 6, medan NextWorth sa att de skulle ge mig $ 345. Det fina med dessa tjänster är att jag inte skulle behöva vänta med att få mina pengar, men båda erbjudandena är betydligt lägre än vad Orchard och Glyde skulle ge mig.

UPPDATERING: Gazelle lanserade just sitt bästa prisgarantiprogram som ger dig det bästa inbytespriset på din iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Detta garanterar att Gazelles erbjudande “kommer att slå inbytet som erbjuds av din trådlösa operatör (AT&T, Verizon, T-Mobile eller Sprint) eller Apple.”

Vad är det bästa?

Av dessa fyra inköpstjänster var Glyde den bästa affären och erbjöd mig så mycket som 454 $ men realistiskt gav mig ett “marknadspris” på 424 $. Den näst bästa affären var Orchard, som erbjöd mig 398 $ om jag var villig att vänta i tre veckor.

Gazelle var den värsta affären, men de har kanske den bästa och snabbaste metoden för handel med din iPhone.

Gazelle var den värsta affären, men de har kanske den bästa och snabbaste metoden för handel med din iPhone.

NextWorth kom på tredje plats och erbjöd $ 345, och då var Gazelle den värsta affären ur gänget och erbjöd $ 330 för en 16 GB Verizon iPhone 6. Avvägningen med Gazelle och NextWorth är att dessa är omedelbara byten, vilket ger dig pengarna direkt efter att de fått din iPhone i posten när du skickar den, så dessa två tjänster är kanske de bästa alternativen när det gäller den snabbaste transaktionen.

Vi rekommenderar dock att du tittar på Glyde eller Orchard om du har tålamod, eftersom de ger dig bättre erbjudanden totalt sett för din iPhone. I slutändan kan det dock vara en bättre idé att bara sälja din iPhone själv och få mer pengar för det.