Så här fabriksåterställer du iPhone 13

0 Shares

Om du vill torka allt från din iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro och börja om från början vill du göra en fabriksåterställning. Så här gör du.

Fabriksåterställning av din iPhone 13 raderar enhetens data och återställer den till sina ursprungliga inställningar. Detta är användbart om du planerar att byta in din enhet, sälja den eller donera den, eller om du har problem och du tror att det kan hjälpa att börja om.

Innan du fabriksåterställer din iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max, finns det några steg du vill vidta för att förbereda dig själv och din enhet för processen.

Det första du vill göra är att uppdatera din Mac med den senaste versionen av macOS. Detta är ett valfritt steg, men det kan verkligen hjälpa. Om du äger en Windows -dator vill du också uppdatera.

Om du för närvarande kör macOS Mojave eller äldre på din Mac och du inte vill uppgradera vill du ladda ner den senaste versionen av iTunes.

När du har gjort det vill du säkerhetskopiera all information som lagras på din iPhone. Om du inte vill behålla data sparade på din telefon kan du hoppa över det här steget.

Slutligen vill du stänga av Hitta min iPhone. Så här gör du det på iOS 15:

 • Gå in i appen Inställningar.
 • Tryck på ditt namn/konto högst upp.
 • Tryck på Hitta min.
 • Tryck på Hitta min iPhone.
 • Toggle Hitta min iPhone till avstängd.

När dessa steg är klara är du redo att fabriksåterställa din iPhone 13.

Så här fabriksåterställer du iPhone 13

Om du använder en Mac som kör macOS Catalina eller macOS Big Sur vill du nu öppna Finder på din Mac. Om du kör äldre programvara öppnar du iTunes. Därifrån följer du dessa steg.

 • Anslut din iPhone till din dator.
 • Om du får ett meddelande som ber om enhetens lösenord eller att lita på den här datorn följer du stegen på skärmen. Du måste slutföra detta innan du kan påbörja återställningsprocessen.
 • Välj din iPhone från sidofältet i Finder eller iTunes.

 • Klicka på Återställ iPhone.
 • Klicka på Återställ igen för att bekräfta att du vill fortsätta. Härifrån kommer din dator att radera data på din iPhone och installera den senaste versionen av iOS 15.
 • Vänta på att din iPhone 13 startar om.

När din iPhone 13 startar om har den återgått till fabriksinställningarna.

4 skäl att inte installera iOS 15 och 11 skäl du borde

Installera iOS 15 för bättre säkerhet

Installera iOS 15 för bättre säkerhet

Om säkerheten är viktig för dig, tänk på att installera Apples iOS 15 -uppdatering direkt.

iOS 15 ger många säkerhetsuppdateringar till din iPhone. Om du är intresserad av den exakta karaktären av dessa förbättringar kan du läsa om dem på Apples säkerhetswebbplats.

Om du hoppade över iOS 14.8 eller äldre versioner av iOS får du säkerhetspatcherna från dessa uppdateringar med din iOS 15 -uppdatering också.

Förutom dessa patchar kommer iOS 15 med vissa säkerhets- och sekretessuppgraderingar inklusive förbättringar av Siri. Förfrågningar till Siri behandlas nu på själva enheten med Neural Engine. Detta gör det säkrare.

Om du är en Apple Card -användare får du nu en säkerhetskod som regelbundet ändras när du gör onlinetransaktioner.

Apple har också en inbyggd autentisering som liknar Google Authenticator. Detta låter dig generera verifieringskoder för förbättrad inloggningssäkerhet under dina lösenord.

Det finns också en e -postfunktion som döljer din IP -adress och företaget har lagt till en ny appskyddsrapport som berättar när en app har nått känslig information.

0 Shares