Så här delar du dokument, kalkylblad och bilder på Google Meet

Skicka in ett dokument i Google Meet det har aldrig varit lättare. Du kommer att märka en ikon markerad med en blå ram i Google Dokument-menyn som låter dig presentera ditt dokument direkt för mötesdeltagare på Google Meet.

Du har tre bekväma sätt att presentera dokumentet. Du kan öppna dokumentet på en ny flik för ett aktivt möte, klicka på en schemalagd Google Kalender-händelse eller ange en möteskod eller länk.

Google Meet-utseende på en annan flik

Om du redan har deltagit i Google Meet-mötet är det enkelt att presentera ditt Google Dokument.

Öppna Google Dokument i en ny webbläsarflik och navigera till dokumentet du vill presentera.

I det övre högra hörnet av skärmen, bredvid knappen Dela, klicka på ikonen “Introducera i ett möte” (en ikon markerad med en blå ram med en uppåtpil). Du bör se ditt nuvarande aktiva möte visas i rutan som dök upp. Klicka på “Visa denna flik vid mötet”.

Bild som visar hur man visar fliken i mötet på Google Meet

I fönstret som dök upp kort därefter, se till att “denna flik” väljs och visar ditt dokument. Välj innehållet på fliken för att aktivera det och klicka på “Dela”.

Bild som visar hur man delar skärminnehåll på Google Meet

Det kommer att visas på din Google Meet-flik och du kommer då att se dokumentet du presenterar samtidigt med dina mötesdeltagare.

Bild som visar delad skärm på Google Meet

Presentation med en schemalagd Google Kalender-händelse

Om någon var värd för ett möte och bokade mötet på Google Meet via Google Kalender kan du skicka ditt dokument direkt till evenemanget.

Öppna dokumentet och klicka på ikonen “Presentera i ett möte” (en blå uppåtpil). Om mötet inte har börjat ännu ser du mötesnamn och tid. Om du började ser du namnet på mötet och det är nu markerat i blått. Klicka på händelsen.

Bild som visar hur en schemalagd händelse visas på Google Meet

På nästa skärm, klicka på “Visa flik i möte” och följ samma process som ovan för att välja flikens innehåll och klicka på “Dela”.

Bild som visar hur man visar fliken på Google Meet schemalagd händelse

Även om det här alternativet kommer att uppmana dig att presentera ditt dokument, kommer det inte automatiskt att lägga till dig i mötet. Du måste gå med i ditt möte som alla andra på Google Meet, och du kommer att se ditt dokument så fort du gör det.

Skicka in med en Google Meet-kod eller länk

Om du inte har ditt Google Meet-möte öppet och aktivt och du inte också har en händelse i Google Kalender kan du använda möteskoden eller länken för att presentera ditt dokument. Detta förutsätter att du har fått Google Meet-koden eller möteslänken från arrangören.

Öppna ditt dokument, klicka på “Presentera i ett möte” (blå ruta med en uppåtpil) och välj “Presentera med en möteskod”.

Bild som visar hur man presenterar i ett möte med kod i Google Meet

Ange möteskoden eller länken och klicka på “Fortsätt”.

Bild som visar begäran om möteskod eller länk på Google Meet

Klicka på “Visa denna flik i mötet” och följ samma process för att välja flikens innehåll och klicka på “Dela”.

Bild som visar den här flikknappen i möte på Google Meet

Liksom händelsealternativet i Google Kalender i guiden ovan, måste du fortfarande gå med i mötet på Google Meet. Och igen, när du gör det, kommer du att se ditt dokument presenteras.

Sluta skicka in ditt dokument

När du går med i ett möte på Google Meet och presenterar ditt dokument ser du en anteckning högst upp på mötesskärmen. Sedan, när du är klar med att skicka ditt dokument, klicka på “Stopp” i det meddelandet.

Bild som visar knappen för att stoppa flikdelning på Google Meet

Alternativt kan du gå till fliken dokument i Chrome, klicka på ikonen “Skicka i ett möte” igen och klicka sedan på fliken “Sluta presentera”.

Bild som visar sluta visa flikknapp på Google Meet

Det finns tillfällen då det är lämpligt att dela din skärm på Google Meet. Men för de andra tillfällen då du bara vill visa ett dokument, kom ihåg detta måste-tips.

Relaterade Artiklar

Back to top button