Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här blockerar du porrsajter på Windows 10

Det finns inget viktigare än att skydda din familj från de saker som ligger utanför din ytterdörr. Datorer ger barnen tillgång till informationen de behöver för att göra läxor, lära sig nya saker och utforska världen omkring dem. Naturligtvis tillåter det också saker som du normalt inte skulle vara bekväm med att komma genom ytterdörren. Det är inte bara du, föräldrar överallt vill gärna lära sig mer om online-säkerhet. Därför är det viktigt att lära sig att blockera porrsajter.

Du skulle blockera porrsajter på Windows 10 av samma skäl som att du verkligen blockerar någon webbplats. Det finns saker som ditt barn kanske inte är redo att se eller lära sig om ännu. Du vill att de ska vara känslomässigt redo innan de gör det. På det sättet skiljer sig dessa webbplatser inte från att blockera Facebook eller Twitter. Det är bra att kontrollera informationen som flyter till dem så mycket som möjligt i en alltid ansluten, alltid delande värld.

Så här blockerar du porrsajter i Windows 10.

Läs: Så här ställer du in föräldrakontroll i Windows 8

Så här blockerar du porrsajter på Windows 10.

Hur man blockerar porrsajter med hjälp av Bing Safe Search

Sök gör det enkelt att hitta något online. Glöm att surfa till en massa olika webbplatser, Bing och Google låter dig hitta vad du vill så snabbt som möjligt. Det är en av anledningarna till att din strävan att blockera porrsidor på Windows 10 bör börja med dem.

Läs: Microsoft Edge Tips & Tricks: Bättre surfning i Windows 10

Microsofts Bing-sökmotor har en funktion som heter SafeSearch som säkerställer att du kan hindra dina barn från att hitta dessa de inte borde använda den. Logga in på anteckningsboken eller surfplattan Windows 10 som du vill blockera porrsidor på. Om det är en enhet som hela familjen använder är det bara att öppna en webbläsare. Om ditt barn är lite äldre och har sitt eget konto på den bärbara datorn, skrivbordet eller surfplattan, logga in på deras konto på sin enhet.

Öppna en webbläsare och navigera till Bing.com.

Tryck eller klicka på menyknappen längst upp till höger på Bing-webbplatsen.

Leta nu efter Säker sökning i listan med alternativ. Om det visar Strikt har du redan konfigurerat det till de högsta inställningarna. Om den visar Måttlig eller Av, tryck eller klicka på den.

Ändra inställningsalternativet SafeSearch högst upp på skärmen till Sträng.

Tryck eller klicka på Spara längst ned på skärmen.

Nu ska du tas tillbaka till Bing-hemsidan.

Observera att detta också bör blockera olämpligt innehåll när du använder sökfältet inbyggt i Aktivitetsfältet längst ner på skärmen.

Hur man blockerar porrsajter med Googles säkra sökning

Samma SafeSearch-omkopplare finns i Google Search, vilket förmodligen är viktigare. Det är världens största sökmotor. Chansen är att ditt barn kan försöka använda det för att söka efter innehåll som du inte vill att de ska se.

Med detta vill du vara inloggad på deras Google-konto om de är tillräckligt gamla för att ha ett. Oroa dig inte om det är en familjedator och de inte har ett Google-konto. Du kan aktivera SafeSearch för alla som inte är inloggade.

Öppna en webbläsare och navigera till Google.com/preferences.

Välj Säker sökning kryssruta.

Om du är inloggad på deras konto, tryck eller klicka på Lås SafeSearch. Du måste logga in med ett Google-konto för detta.

När du är inloggad klickar du på Lås SafeSearch knapp.

Problemet med att använda SafeSearch på antingen Bing eller Google är att det inte är idiotsäkert. Det vill säga, Microsoft och Google är noga med att notera att det inte absolut hindrar ditt barn från att hitta saker de inte borde. Dessutom förhindrar de bara sökresultat. De hindrar inte ditt barn från att gå direkt till en olämplig webbplats.

Hur man blockerar porrsidor med hjälp av Microsoft Family

För att verkligen blockera porrsidor på Windows 10 måste du använda en funktion som heter Microsoft Family. Microsoft Family är Windows 10: s dedikerade föräldrakontrollverktyg. Det är inbyggt i operativsystemet och Microsoft-kontos webbplats.

För att effektivt kunna använda Microsoft Family behöver ditt barn ett eget Microsoft-konto. Du kan skapa dem en gratis.

Klicka eller tryck på Windows knapp i Aktivitetsfältet. Hitta inställningar app i din lista över installerade appar som listas under S.

Tryck på eller klicka på appen Inställningar Konton.

Välj Familj och andra människor från menyn till vänster i appen Inställningar.

Vi har redan skapat ett underkonto för den här självstudien. Det är listat här. Du kan använda + för att lägga till ett barn.

Välj vilken typ av konto du vill lägga till och ange e-postadressen för deras befintliga Microsoft-konto. Var noga med att välja Lägg till ett barn. Om de inte redan har en klickar du på länken “Den personen jag vill lägga till har ingen e-postadress.” Det leder dig genom att skapa en för dem.

När du är klar med att tillhandahålla kontoinformationen, tryck eller klicka på Hantera familjens inställningar uppkopplad.

Hitta deras konto i listan över barnkonton och välj Webbsurfande.

Vänd på strömbrytaren för Block Olämpliga webbplatser.

Nu ska du se alla typer av nya alternativ som du kan dra nytta av. Kryssrutan där det står Endast se webbplatser tillåtna i listan låter dig lista alla webbplatser du vill att ditt barn ska ha tillgång till. De kommer inte att kunna ladda någon webbplats som du inte lägger till i listan på den här sidan. Som standard är den här omkopplaren avmarkerad så att ditt barn inte alltid behöver komma till dig för att få tillgång till en ny webbplats.

Längst ner på sidan hittar du en andra lista med webbplatser. Du kan lägga till webbplatser i den här listan så att Windows alltid kan blockera när ditt barn försöker komma åt dem. Det här alternativet är bara tillgängligt när alternativet Endast se webbplatser tillåtet i listan är inaktiverat.

Andra företag har lösningar för att försöka blockera porrsidor och tvivelaktigt material på en PC. Du kan ha en redan installerad. Microsoft Family kostar dig inget. Dessutom tar det hand om några av de problem som dyker upp med blockerande webbplatser.

Att blockera saker på detta sätt fungerar bara i Internet Explorer och Microsoft Edge. Som sådan kommer Microsoft Family att hindra ditt barn från att försöka installera andra webbläsare för att komma runt blocket. Det skickar dig automatiska rapporter om vad ditt barn gör online. Du kan ge dem pengar för att köpa saker i Windows Store också. Skärmtid är en stor fråga för moderna föräldrar. Microsoft Family låter dig bestämma hur mycket tid de spenderar på en bärbar dator, skrivbord, surfplatta eller Xbox One från en webbplats.

Läs: Så här ställer du in Android-föräldrakontroll och innehållsfiltrering

Lycka till med att försöka blockera porrsidor på Windows 10.