Så här blockerar du porr på iPhone, iPad och iPod Touch

0 Shares

Föräldrar och användare som vill blockera porr på iPhone och iPad kan använda inbyggda verktyg som låter dig kontrollera vad barn, tonåringar och andra vuxna ser på iPhone eller iPad. Denna iPhone-blockeringsmetod fungerar till och med när du inte är ansluten till ditt heminternet.

Apple inkluderar förbättrad föräldrakontroll på iOS 9 inklusive en iPad- och iPhone-porrblockfunktion som kan begränsa användarnas möjligheter att komma åt webbplatser med vuxenmaterial.

Liksom alla internetfilter kommer den här iPhone-porrblockfunktionen inte att vara perfekt, men i våra tester gjorde iPhone och iPad-porrfiltret ett bra jobb med att förhindra åtkomst till tvivelaktiga webbplatser.

Lär dig hur du blockerar porr på iPhone, iPad och iPod touch samt annat vuxeninnehåll.

Lär dig hur du blockerar porr på iPhone, iPad och iPod touch samt annat vuxeninnehåll.

Detta är en gratis funktion i iOS 7, iOS 8 och iOS 9. Det är på systemnivå så att det kan blockera porr och andra webbplatser för vuxna med tema i hela enheten utan att användaren behöver använda en specifik webbläsare. Detta gör det svårare för ett barn eller en användare att stänga av det eller hitta en väg runt det.

Läs: Dolda iOS 9-funktioner

I vår testning överförs även iPhone-porrblockeringsläget till Google Chrome på iPhone, så barn och användare kan inte bara ladda ner en ny webbläsare för att komma runt detta.

Så här blockerar du porr på iPhone, iPod och iPad

Först och främst måste du vara på iOS 7, iOS 8 eller iOS 9 för att använda funktionen för webbfiltrering för vuxna. Det betyder att du kan använda detta även på äldre enheter.

Använd stegen nedan för att komma till den punkt där du kan blockera porr på iPhone och iPad.

Inställningar -> Allmänt -> Aktivera begränsningar -> Webbplatser -> Begränsa innehåll för vuxna

Hur man blockerar porr på iPad, iPhone och iPod touch.

Hur man blockerar porr på iPad, iPhone och iPod touch.

Detta kommer att uppmana dig att ange en lösenordskod, och du bör göra den till en som skiljer sig från användarens upplåsningskod, eller så kan de slå på och av den efter behag. När du uppmanas att skapa en hemlig kod som användaren inte vet.

Om du vill stänga av iPhone-blockeringsfunktionen anger du lösenordet och inaktiverar begränsningar. Om lösenordet är låst kan du behöva återställa iPhone, iPad eller iPod touch.

Eftersom inget internetfilter är perfekt kan föräldern eller administratören alltid blockera och tillåta vissa webbplatser manuellt. Ange dessa i inställningsmenyn eller ange lösenordet när du surfar för att lägga till en adressförsök till listan.

Detta är vad någon kommer att se när de försöker besöka en blockerad webbplats.

Detta är vad någon kommer att se när de försöker besöka en blockerad webbplats.

Förutom ett verktyg som detta kanske föräldrar vill titta på verktyg som begränsar åtkomsten på en bärbar dator eller andra enheter. IPhone kan fungera som en personlig hotspot som kan få ett spelsystem, en bärbar dator eller annan enhet online utan att ansluta till hemmets internet, vilket kan vara där ett annat filter är på plats.

Det är också en bra idé att prata om korrekt användning av internet och åldersanpassat material utöver alla blockeringsinsatser. Du kan också använda dessa avancerade föräldrakontroll för iPhone och iPad för mer kontroll över vad någon gör på iPhone eller iPad.

0 Shares