Så här blockerar du din mobil via IMEI i händelse av stöld eller förlust

0 Shares

Blockera din mobil via IMEI i händelse av stöld eller förlust

Det kommer inte alla att veta, eftersom det inte är något som vanligtvis granskas eller är känt först när man köper en ny smartphone. Men, IMEI-numret kan bli av avgörande betydelse vid vissa tillfällen. Denna siffra är huvudhanteraren som används för att identifiera en telefon från en annan. Dessutom kommer vi någon gång att behöva använda det, så det kommer att vara viktigt att veta exakt vad det är.

Ett av dessa ögonblick kan vara när vår mobila enhet tappas bort eller blir stulen, eftersom vi med detta nummer kan blockera vilken terminal som helst. Därför kommer vi att förklara hur du hittar denna siffra och hur du måste agera för att använda denna unika identifierare som varje telefon har inuti.

Hur hittar jag IMEI om jag inte har min mobil?

Ett av scenarierna som vi kan stöta på är behovet av att ha den här koden när vi inte har telefonen med oss, antingen på grund av stöld eller för att vi av misstag har tappat bort den. För att känna till IMEI är det enklaste alternativet att kontrollera produktens originalkartong. I den ska det finnas en etikett där streckkoden vanligtvis finns, och terminalens IMEI . Om vi ​​fortfarande har Android-terminalen måste vi trycka på sekvensen * # 06 # på vårt tangentbord. Om telefonen är en iPhone kan vi hitta den i Inställningar> Allmänt> Enhetsinformation.

IMEI numeros movil

I händelse av att vi inte har produktens originalkartong kan vi även tillgripa köpfakturan, eftersom leverantören i dessa fall själv placerar denna identifierare i detaljerna på fakturan för att undvika framtida garantiproblem. Även om ett av de bästa alternativen innan du når denna möjlighet är att skriva ner vad detta nummer är.

Även om det finns ytterligare två alternativ, kommer det första att vara att kontakta operatören eller butiken där vi köpte terminalen för att tillhandahålla den till oss. Och som ett andra alternativ kan vi besöka Googles webbplats: “Hitta min enhet”. I den behöver vi bara identifiera oss med e-postmeddelandet som vi använder på själva smarttelefonen. Väl inne måste vi klicka på den mobila enheten som vi vill ta reda på dess identifierare och komma åt dess information. Efteråt kommer ett fönster att visas där det visas när terminalen och dess IMEI registrerades.

Vad händer när du blockerar en mobil med IMEI

Med detta sätt att blockera en enhet vi kan förhindra att någon använder något SIM-kort i terminalen. Det vill säga, i princip kommer vi att se till att ingen kan ringa, ta emot samtal eller meddelanden. Dessutom kommer vi också att hindra dem från att använda det för att ansluta till Internet via mobildata. Å andra sidan, om personen som har hittat telefonen eller har stulit den från oss lyckas låsa upp och återställa den kan de använda den via Wi-Fi.

Seguridad IMEI teléfono con llave

Du kommer dock att använda en telefon som inte fungerar till 100 %, eftersom vi gör att grundläggande funktioner som de som nämns ovan inte kan användas med den mobila enheten. Sammanfattningsvis, att utföra denna metod på vilken smartphone som helst kan täcka en del av dess anslutning.

Dessutom är det viktigt att påpeka att om du gör den här typen av lås kommer du inte att kunna radera alla data eller multimediafiler som vi har på den telefonen. Därför måste vi för detta alltid se till att vi har ett av de många alternativen som vi hittar i dagens terminaler så att bara vi kan låsa upp det, till exempel användningen av ett mönster, fingeravtryckssensorn, bland annat. Det är dock alltid bra att veta hur man utför det så att ingen annan användare kan använda det helt, eftersom det är en extra säkerhetsåtgärd som vi alltid kan vidta ifall terminalen skulle bli stulen eller vi tappar bort den av misstag.

Hur man låser

Innan vi försöker blockera måste vi känner till identifieraren för vår mobila enhet . Sedan är det andra steget som vi måste göra att ta köpfakturan och lämna in ett klagomål på polisstationen. Även om inte alla operatörer kommer att kräva detta dokument från oss, är det något viktigt eftersom vi har sanna bevis på att telefonen har blivit stulen från oss.

Efter att ha känt till IMEI-numret och gjort ett sådant klagomål måste vi kontakta vår operatör om vi har köpt det via en. Efteråt måste de begära att de genomför nämnda blockering av telefonen med identifieraren. Processen kan dock ta mer eller mindre beroende på hur viktig den är.

comisaria policia

Om man skaffat det free eller efter att ha köpt det i ett annat företag måste du ringa din nuvarande operatör för att registrera detta identifikationsnummer i deras databas. När det är gjort, i samma samtal kan vi blockera mobilen med denna siffra så att ingen annan kan använda den för samtal, meddelanden eller mobildata. Men kom ihåg att vi inte kommer att ta bort allt vi har i nämnda terminal, eftersom om de får reda på hur de kommer in kommer de att kunna komma åt dem alla.

Om du återställer den stulna mobilen och redan har gjort den värdelös med den här metoden, oroa dig inte, eftersom du kan ta bort denna begränsning utan problem. Därefter kommer vi att förklara vilka steg du bör följa.

Vad händer om jag hittar min terminal?

Om detta händer, vi kan låsa upp den på samma sätt som den har begränsats. Det vill säga att vi måste ringa motsvarande operatör igen. Så det förändras inte för mycket från den tidigare processen. Naturligtvis kommer de att be oss förklara hur nämnda mobila enhet har återställts och, säkert, måste den identifieras. För att detta steg ska utföras korrekt. Dessutom är själva processen nästan okomplicerad. Men i vissa fall görs det vanligtvis inte omedelbart, så det kan vara effektivt upp till två månader senare. Den mest normala situationen är dock att det tar högst två dagar.

Det stora problemet med IMEI

Efter att ha klargjort det IMEI-blockering är ett alternativ som hindrar någon från att använda den mobilen för att ringa ett telefonsamtal eller använda en datahastighet, problemet är att det inte fungerar i alla länder. Till exempel, i Spanien, om vi kontaktar vår operatör, kommer det att tillåta oss att blockera mobilen så att den inte fungerar med någon operatör i Spanien, förutom att SIM-kortet ogiltigförklaras.

verificacion imei

Med andra ord, en mobiltelefon stulen i Spanien kommer inte att kunna fungera i USA eller i andra angränsande EU-länder, som Frankrike eller Tyskland. Detta beror på att operatörer i dessa territorier använder GSMA:s internationella lockoutsystem. USA har CTIA, där alla operatörer i landet kontrollerar sina databaser med GSMA:s.

Det finns dock mer än hundra länder vars operatörer inte har dessa svarta listor, vilket gör att en mobiltelefon som stulits i USA fungerar perfekt i ett latinamerikanskt land. Som kan också vara det faktum att en stulen i Europeiska unionen kan fungera bra i afrikanska länder.

I grund och botten för att inte alla länder är med i de globala avtalen. GSMA skapade mobiltelefonstandarden 1982, och de bestämde sig för att bilda en gemensam databas efter att 2015 10 miljarder linjer nåddes över hela världen. Tack vare det kan operatörer som vill hålla reda på smartphones som finns på deras svarta lista för att ha blivit stulna, även i andra länder än de där de är verksamma. Och det är här vi hittar det stora problemet när man använder IMEI-blockering , eftersom inte alla operatörer i världen använder denna databas för att kontrollera stulna mobiler.

0 Shares