Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här betygsätter du poddar på Spotify och ser ditt eget betyg

Spotify introducerar stjärnbetyg till poddsändningar i mobilappen, en fantastisk funktion för nya och befintliga lyssnare, såväl som poddskapare.

Med mer än 3,2 miljoner tillgängliga poddsändningar har Spotify nyligen prioriterat upptäckt av poddsändningar med funktioner som poddlistor och personliga rekommendationer som hjälper lyssnarna att hitta sitt nästa favoritprogram. Spotifys nya stjärnklassificeringssystem, som lanseras från och med den här veckan, förbättrar podcastupptäckbarheten genom att framhäva seriernas popularitet, ger ett sätt för befintliga lyssnare att stödja sina favoritprogram och låter kreatörer veta hur de tas emot. Funktionen möjliggör en tvåvägs återkopplingsslinga mellan skapare och lyssnare.

Efter att ha lyssnat på minst 30 sekunder av ett avsnitt kommer användare att kunna trycka på betyget eller de tre prickarna under omslagsbilden för att betygsätta programmet mellan en och fem stjärnor. Efter minst tio betyg kommer det genomsnittliga betyget, samt det totala antalet betyg att visas på poddens programsida. Det här är ett bra sätt för kreatörer att få en överblick över hur de gör.

Det är viktigt att göra ett bra första intryck. Eftersom den visas på podcastens huvudsida, för lyssnare som bestämmer sig för när de ska prova en ny podcast, är betyg avgörande för din show framgång. Före den här uppdateringen, som den största plattformen med betyg, har poddsändare alltid sagt hur betygsättning av deras program på Apple Podcasts är ett bra sätt att öka statistiken och stödja programmet. I och med att Spotify introducerar en liknande funktion, gäller nu samma sak för den mest populära övergripande plattformen i USA. Om du är en poddskapare, se till att berätta för din publik om betyg. Anchor & Spotify ger några idéer om hur du uppdaterar din publik. Se till att skräddarsy följande till din shows röst och ton:

  • “Tack så mycket för att du lyssnade på [show name]. Se till att betygsätta oss överallt där du lyssnar på poddar, inklusive Spotify.”
  • “Tack för att du lyssnade på vår show. Om du gillar det du hör, se till att betygsätta vår show på Spotify.”
  • “Gillar du den här showen? Låt oss veta genom att lämna oss ett betyg på vår Spotify-showsida.”

Podcastbetyg rullas ut under de kommande dagarna på Spotify iOS- och Android-appen. Betyg kommer att finnas tillgängliga på nästan alla marknader där poddar finns på Spotify, förutom Ryssland och Turkiet vid lanseringen.