Så här begränsar du din smartphone-användning (utan den nya iPhones fantastiska funktioner)

0 Shares

Smartphoneberoende har blivit ett allvarligt problem, så mycket att Apple har beslutat att bygga in funktioner för ansvarsfull användning i sin senaste uppdatering av operativsystemet. Men om du verkligen vill skära ner på skärmtiden finns det många sätt att göra det utan att skjuta ut mer än $ 1000 för en ny telefon.

Med 2,5 miljarder smarttelefonanvändare över hela världen och den genomsnittliga användaren som spenderar fem timmar per dag på sin enhet, är det rättvist att säga att smarttelefonanvändningen kan gå ur hand. Det är särskilt oroande när man tänker på att utökad smartphone-användning har kopplats till sömnlöshet, depression, huvudvärk, ångest, stress, dålig ögonhälsa, ryggproblem och en mängd andra sjukdomar.

Medan Apple vill att du ska tro att de snygga nya funktionerna är det enda sättet att skära ner på smarttelefonanvändningen, finns det gott om strategier, justeringar och appar som du kan använda för att se till att du håller dig borta från enheten tillräckligt länge för att somna på natt.

Strategier för att begränsa smartphoneanvändningen

Det bästa sättet att begränsa din smartphone-användning är att fokusera på dig själv. När allt kommer omkring är det som att köpa en chokladkaka för att hjälpa dig att gå ner i vikt att förlita sig på din smartphone för att hjälpa dig att skära ner på smartphone-användningen. Använd dessa personliga strategier för att begränsa din telefonanvändning och du är på väg till ett hälsosammare liv.

Vakna först

Att använda en smartphone först på morgonen har blivit smärtsamt vanligt. De flesta har inte ens kommit ur sängen innan de befann sig nackt i ett Facebook-argument, en Twitter-tråd eller en kedja av e-postmeddelanden från jobbet. Och denna vana är kanske ett av de värsta tecknen på smartphone-beroende.

Om du vill skära ner på smarttelefonanvändningen måste du gå igenom din morgonrutin utan att plocka upp din enhet. Vakna, borsta tänderna, äta frukost och ta sedan upp telefonen. Annars kommer hela dagen att definieras av de första skärmfyllda ögonblicken.

Förvara din smartphone någon annanstans

Att ha din smartphone i fickan hela dagen kan göra det ganska svårt att skära ner på användningen. Lyckligtvis finns det många andra telefonformade platser där du kan lagra din smartphone tills du behöver den.

Väskor, plånböcker, skåp, lådor, arkivskåp, ogenomträngliga värdeskåp och till och med bara lite utom räckhåll är fantastiska ställen att placera din telefon för att begränsa ditt missbruk. Se bara till att det är utom synhåll så att du inte kan se de irriterande aviseringarna.

Ring en vän

Att sparka en dålig vana är svårt, särskilt när du gör det på egen hand. Lyckligtvis kan det vara lättare att ha en bra vän att lägga ner den smarttelefonen.

När det gäller din smarttelefonmissbruk är det inte bara en acceptabel idé att be vänner att hantera din användning, det är en rent bra! Oavsett om det är vid måltider, sociala evenemang eller i ditt vardagsrum, be helt enkelt dina vänner att hålla fast på din enhet åt dig, eller till och med bara få dem att skrika åt dig när du går för att kontrollera ditt flöde.

Smartphonejusteringar för att begränsa smarttelefonanvändningen

Att använda personliga strategier för att begränsa telefonanvändningen är jättebra, men det är långt ifrån lätt att förlita sig på självkontroll för att få bort din smartphoneberoende. Om du verkligen vill göra skillnad bör dessa smarttelefonfunktioner göra det lättare att sätta ner din telefon.

Inaktivera aviseringar

Med aviseringar från appar som Facebook, Gmail och Twitter som spränger din telefon hela dagen är det ganska svårt att ignorera din smartphone vid varje tillfälle. Allt det vibrerande och ringande som meddelar dig om alla spännande saker som händer på internet kan vara ganska distraherande. Men det finns ett bättre sätt.

Att inaktivera aviseringar är lika enkelt som några få klick och du är på väg till ett mindre smartphone-fyllt liv. Dessutom sparar du batteri genom att inaktivera meddelanden så att du har din smartphone för när du verkligen behöver den.

Stör ej-läge

När inaktiverade aviseringar inte gör tricket kan det vara tyst hela dagen om du slår ut de stora kanonerna.

Stör ej-läge, som finns på de flesta moderna smartphones, låter dig helt avstå från alla meddelanden som eventuellt kan komma till dig. Slå bara på Stör ej, så kommer dina smartphone-frestelser att vilas.

Appar som begränsar smarttelefonanvändningen

Att få lite hjälp utifrån för att hantera din smartphone-användning är alltid en bra idé. Lyckligtvis finns det dussintals appar där ute som är utformade för att se till att du inte använder din smartphone för mycket.

Checky

Den här appen handlar om data. Genom att spåra din smartphone-användning kan du med Checky få en bättre bild av hur ofta du faktiskt använder din smartphone från dag till dag. Det spårar till och med hur ofta du låser upp din smartphone, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för att hantera dina framsteg när du blir bättre.

Flipd

Den här appen är lite mer praktisk när det gäller att hantera din smartphone-användning. Genom att blockera vissa appar under inställda tidsperioder hjälper Flipd dig att vara närvarande under din vardag. Dessutom ansluter den dig till andra människor som försöker hålla sig borta från sina telefoner genom “samhällen”, och allt är lättare när du har en vän att göra det med.

Skog

Denna app tar gamification av smartphone beroende till en ny nivå. Forest ber användarna att “plantera ett frö” varje gång de vill hålla sig borta från sin telefon. Så länge de inte lämnar appen för att öppna Facebook, spelar ett spel eller deltar i annan smartphone-aktivitet kommer trädet att växa.

Om de ändå lämnar appen kommer trädet att dö. Det är lite dramatiskt, särskilt om du är en naturvårdare. Men hej, nypa smarttelefonberoende i knoppen är en viktig fråga som behöver åtgärdas.

Läs mer om hantering av smarttelefonberoende på TechCo

0 Shares