Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här avinstallerar du en skrivare från din Mac?

Även om digitalisering är det nya sättet att verka. Det finns fortfarande vissa situationer där du behöver en papperskopia av dina dokument.

Till exempel när du behöver skriva ut dina intyg för en anställningsintervju eller skriva ut några foton för att skapa ett konstverk för ditt barns skola.

Men dessa situationer uppstår mycket sällan nuförtiden när du behöver skriva ut något eftersom digitala dokument är acceptabla överallt. I det här fallet finns det ingen mening med att ha en skrivare på din Mac, särskilt när ditt diskutrymme redan är slut.

Dessutom, om du byter ut din gamla skrivare, måste du installera drivrutiner för den nya skrivaren i Systeminställningar för att köra den. Så det finns inget behov av att behålla dina gamla skrivare på ditt system och öka deras arbetsbelastning.

Det är ganska enkelt att avinstallera en skrivare från din Mac. Du kan avinstallera en skrivare både manuellt och automatiskt. Låt oss undersöka alla alternativ i detalj.

Hur man tar bort skrivardrivrutiner på din Mac

Om du har bytt ut din gamla skrivare bör du ta bort den från din Mac. Det beror på att gamla skrivardrivrutiner kan komma i konflikt med de nya drivrutinsfilerna och störa skrivarens funktioner. Dessutom, när du inte har några planer på att ansluta en skrivare till din Mac, vad är syftet med att behålla dess drivrutiner och överbelasta ditt diskutrymme.

Så genom att följa dessa steg kan du snabbt ta bort skrivardrivrutiner på din Mac:

Steg 1. Gå till Apple-menyn och välj Systeminställningar.

SysteminställningarSysteminställningar

Steg 2. Efter det klickar du på rutan Skrivare och skannrar.

Steg 3. Navigera till skrivaren som du vill ta bort från sidofältet.

Skrivare och skannrarSkrivare och skannrar

Steg 4. Klicka nu bara på ‘-‘-tecknet längst ned i sidofältet för att ta bort skrivardrivrutiner från ditt system.

Hur avinstallerar man en skrivare från din Mac?

När du tar bort en skrivare i Systeminställningar blir den otillgänglig i dialogrutan Skriv ut. Men det avinstallerar inte ditt system helt.

För det måste du ta bort alla filer som en skrivare har installerat på din Mac. Nedan har vi förklarat tre enkla alternativ för att avinstallera en skrivare på din Mac:

Alternativ 1. Använd Printer Uninstaller File

Om din skrivartillverkare har ett avinstallationsprogram, som förmodligen kommer att finnas tillgängligt i mappen Program, är det det bästa sättet att avinstallera en skrivare på din Mac. Så här fungerar det här alternativet:

Steg 1. Gå över till mappen Application på din Mac. Leta nu efter en mapp med skrivarens tillverkares namn som du vill avinstallera.

Steg 2. Efter det, scrolla ner till avinstallationsfilen och dubbelklicka för att öppna den.

Steg 3. Följ bara instruktionerna på skärmen för att ta bort alla skrivarfiler från din dator.

Alternativ 2. Gå till Finder

Om din skrivartillverkare inte har något avinstallationsprogram måste du hitta och ta bort skrivardrivrutinen manuellt. Tyvärr är det en tidskrävande uppgift eftersom dina skrivardrivrutiner har installerat flera filer på olika platser på din Mac.

Så du måste hitta alla möjliga skrivardrivrutinsfiler och manuellt dra dem till papperskorgen. För att slutföra denna enorma uppgift, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Finder-ikonen i Dock.

Steg 2. Välj Gå-menyn och klicka sedan på Gå till mapp.

Steg 3. Klistra in följande sökväg i textfältet, en efter en. På varje plats letar du efter filerna med skrivartillverkarens namn och drar dem till papperskorgen.

~/Bibliotek/Cache

~/Bibliotek/Inställningar

~/Bibliotek/Loggar

~/Library/Application Support

~/Bibliotek/Behållare

~/Bibliotek/Skrivare

Steg 4. Korskontrollera alla mappar för att säkerställa att inga skrivarfiler finns kvar. När du är säker, töm papperskorgen för att permanent bli av med alla skrivardrivrutiner.

Alternativ 3. Använd verktyg från tredje part

I frånvaro av din skrivartillverkares avinstallationsprogram är det inte lätt att avinstallera alla skrivarfiler manuellt. Det tar tid, och du kan också radera viktiga filer av misstag. Den enklaste lösningen är alltså att få ett kraftfullt verktyg som CleanMyMac X.

CleanMyMac X är det perfekta verktyget för att ta bort oönskade filer från din Mac och behålla dess prestanda. Med hjälp av dess Uninstaller-modul avinstallerar du de flesta applikationer, inklusive skrivardrivrutiner.

Så här avinstallerar du en skrivare med CleanMyMac X:

Steg 1. Installera CleanMyMac X för free på din Mac.

Steg 2. Starta programmet och välj avinstallationsprogrammet i sidofältet.

Steg 3. Sök efter skrivarnamnet du vill avinstallera i sökrutan.

Steg 4. När drivrutinerna visas i den högra rutan, markera rutan bredvid dem och klicka på Avinstallera.

avinstallationsprogram för macavinstallationsprogram för mac

Hur installerar jag om en skrivare på din Mac?

Om du av en slump måste återansluta din gamla skrivare till din Mac-maskin, kanske din nya skrivare inte är användbar eller behöver repareras. I så fall kan du enkelt installera om en skrivare på din Mac.

Där har du flera alternativ för att installera om skrivare på din Mac, som:

Med en USB

Med WiFi eller nätverk

Via IP-adress

Använder Bluetooth

Eller ansluta till en AirPort Time Capsule

För den här guiden, låt oss snabbt se hur du lägger till en skrivare med en USB:

Steg 1. Gå till Apple-menyn > App Store.

Steg 2. Klicka på Uppdateringar för att installera de senaste programuppdateringarna. Om det inte finns några tillgängliga uppdateringar har din MacOS redan de senaste uppdateringarna i skrivarens programvara.

Steg 3. Använd användarhandboken, packa upp skrivaren och installera toner eller bläckpatroner.

Steg 4. Testa för att säkerställa att det inte finns några fel.

Steg 5. Anslut skrivaren till din Mac med USB-kabeln. Ett meddelande kommer att uppmana dig att ladda ner ny programvara.

Steg 6. Ladda ner och installera programvaran.

Avskedstankar

Det är enkelt att avinstallera en skrivare i Systeminställningar. Men tyvärr avinstallerar den inte skrivaren helt från Mac. För det måste du avinstallera alla filer som skrivartillverkarna har installerat på ditt system.

Och att göra det manuellt kommer att ta för mycket tid. Således är tredjepartsverktyg som CleanMyMac X det bästa alternativet. Det kommer inte bara att avinstallera skrivardrivrutiner utan hjälper också till att upprätthålla din Macs hälsa.

Nu är valet ditt. Vi vet att du kommer att fatta ett klokt beslut.

Om du tycker att det här inlägget är användbart, glöm inte att kolla våra andra Mac-guider.