Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här åtgärdar du nätverksadapter som saknas i Windows 10

Den här artikeln diskuterar allmänna felsökningsmetoder för att återställ saknade nätverkskort på Windows 10-datorer. Så att du effektivt kan lösa problem med internetanslutningen och snabbt återgå till det oavbrutna arbetsflödet. Här är några stora problem du möter när det gäller att sakna nätverkskort på Windows 10:

  1. Wi-Fi visas inte under nätverksanslutningar
  2. Nätverksadaptern vägrar att bli upptäckt eller visar ett problem som inte hittas
  3. Den trådlösa adaptern saknas i Enhetshanteraren

Nätverksadapter saknas i Windows 10

Det finns många anledningar till varför Nätverksadapter för Windows 10 saknas, men en möjlig förklaring till detta problem är inkompatibla eller föråldrade nätverksdrivrutiner. Dessutom kan det hända om du nyligen har uppdaterat ditt system, eller om din dator kör korrupta programmeringsdata.

Hur man åtgärdar nätverksadapter som saknas i Windows 10

Så, oavsett orsaken, listar vi här alla möjliga lösningar för att hjälpa dig att återställa saknade nätverkskort på Windows 10 så snart som möjligt.

DEL 1- Om dina nätverksdrivrutiner är inkompatibla är det bästa alternativet att installera senaste och rätta drivrutinsversionen!

Tja, om din nätverksadapter saknas på grund av ett inkompatibelt problem, så här är den snabbaste lösningen du kan implementera för att installera de pålitliga och senaste versionerna på din Windows 10-dator. Ta hjälp av en dedikerad Driver Updater-programvara som Smart förarvård som erbjuder ett krångel-free sätt att upptäcka och ersätta felaktiga, skadade, inkompatibla, skadade eller saknade drivrutiner på en gång.

Hur kan Smart Driver Care hjälpa till att åtgärda problemet med Windows 10-nätverksadaptern som saknas?

1. Ladda ner och installera det professionella drivrutinsuppdateringsverktyget.

2. Tryck på knappen Starta Skanna nu och låt programvaran skanna hela din dator och upptäcka alla drivrutiner som behöver omedelbart åtgärdas.

3. Det skulle bara ta några ögonblick för Smart Driver Care att slutföra skanningsprocessen.

Smart Driver Care Hjälp att åtgärda Windows 10-nätverksadaptern saknas


4. När drivrutinsuppdateringsverktyget listar alla felaktiga drivrutiner på din PC, är det dags att uppdatera dem alla. Du kan klicka på Uppdatera drivrutin för att uppdatera drivrutiner en efter en. Men om du har en registrerad version av produkten, klicka på knappen Uppdatera alla för att installera alla de senaste drivrutinerna.

Smart Driver Care Hjälp att åtgärda Windows 10-nätverksadaptern saknas


Smart Driver Care kommer snabbt att ersätta dina inkompatibla nätverksdrivrutiner på Windows 10 och förhoppningsvis kommer du att kunna bli av med nätverksadaptern som saknas. För att veta mer om Smart Driver Cares funktioner, för- och nackdelar, klicka här för att läsa hela recensionen!

Måste läsas: Felsökningsguide: Windows nätverksfel 0x800704cf

DEL 2 – De fyra bästa lösningarna för att åtgärda Windows 10 Network Adapter Missing Error (2020)

Här är några användbara lösningar som är enkla att implementera och som fungerar effektivt för att felsöka detta irriterande problem.

Topp fyra lösningar Åtgärda nätverkskort saknas fel på Windows 10
METOD 1- Kör inbyggd nätverksfelsökare Det är ett av de mest användbara verktygen för att hantera flera nätverksproblem på din dator, köra felsökaren och fixa problem med nätverksadaptern på nolltid.
METOD 2- Utför rensning av nätverksenheter Du måste hålla hela din dator ren och optimerad så att du kan njuta av en jämn prestanda. Se till att du rengör dina nätverksenheter också, så att din PC är det free från sådana irriterande fel. Lär dig hur du utför rensning av nätverksenheter?
METOD 3- Återställ nätverksanslutning Ibland hjälper återställning av inställningarna till standard din dator tillbaka till ett tillstånd när allt fungerar normalt. Lär dig hur du återställer nätverksanslutningen och fixar detta irriterande fel på Windows 10?
METOD 4- Utför systemåterställning Tja, den här metoden fungerar alltid för att lösa alla typer av BSOD-fel eller vanliga PC-problem. Lär dig hur du utför systemåterställning i Windows 10.

METOD 1- Kör inbyggd nätverksfelsökare

STEG 1- Gå till Start-menyn och sök efter felsökning. Klicka på det allra första resultatet som visas.

Kör inbyggd nätverksfelsökare

STEG 2- I det nya fönstret letar du upp avsnittet Nätverksadapter och utökar kategorin för att hitta alternativet Kör felsökaren. Klicka på den för att starta skanningsprocessen!

hitta avsnittet Nätverksadapter

STEG 3- Om den inbyggda Windows-felsökaren kan upptäcka eventuella problem relaterade till nätverksadaptern, kommer den att hitta och åtgärda dem automatiskt.

Nu kan du kontrollera om nätverksadaptrar är synliga eller inte. Om inte kan du fortsätta med nästa lösning!

Måste läsas: 3 hack för att lösa nätverksrelaterade problem i Windows 10

METOD 2- Utför rensning av nätverksenheter

STEG 1- Starta fönstret Kör. Du kan trycka på Windows-tangenten & R helt för att öppna den!

STEG 2- Skriv helt enkelt ‘CMD’ och tryck på CTRL + SHIFT + ENTER för att öppna kommandotolksfönstret automatiskt i administrativt läge.

STEG 3- Kör nu följande kommando – netcfg -d och tryck på Enter-knappen.

Utför rensning av nätverksenheter

Stäng kommandotolksfönstret och observera om du fortfarande ser problemet med att nätverksadaptern saknas i Windows 10.

METOD 3- Återställ nätverksanslutning

STEG 1- Öppna Systeminställningar. Du kan trycka på Windows-tangenten + I helt och hållet.

STEG 2- Leta reda på nätverks- och internetinställningar och i det nya fönstret klickar du på alternativet Status från den vänstra panelen. Hitta och klicka på alternativet Nätverksåterställning för att börja processen.

Återställ nätverksanslutning

STEG 3- I nästa fönster kommer du att bli tillfrågad igen om du är säker på att återställa nätverket. Klicka på knappen Återställ nu för att bekräfta processen.

Klicka på Återställ nu

När din nätverksåterställningsprocess är framgångsrik kommer du säkert att vara borta från det irriterande Windows 10 Network Adapter Missing Error.

METOD 4- Utför systemåterställning

Oroa dig inte om ingen av lösningarna inte var till hjälp för att lösa det saknade nätverksadapterfelet i Windows 10. Du kan alltid utföra systemåterställning på ditt system och återgå till ett tidigare tillstånd när allt fungerade normalt. För att lära dig hur du systemåterställning på Windows 10 kan du kolla in steg-för-steg-proceduren här. Användare av Windows 8, 7, Vista och XP kan kolla in den här guiden för att lära sig hela metoden!

Utför systemåterställning

Måste läsas: Saker att göra efter att ha återställt Windows-inställningarna med systemåterställning

DEL 3- Videohandledning: Hur man åtgärdar saknade nätverkskort i Windows 10

Intresserad av att titta? Kolla in den här steg-för-steg-videohandledningen för att fixa det irriterande problemet på Windows 10 PC!

Kämpar du med något annat Windows PC-fel? Tja, skjut dem i kommentarsfältet nedan! Vi kommer att ge dig de bästa lösningarna och lösningarna som kan hjälpa dig att felsöka problemet. Och om den här artikeln hjälpte dig, rösta på den!