Så här åtgärdar du ljudproblem med Google Meet på 7 sätt

Nuförtiden är det många som måste jobba hemifrån. Genom att utnyttja situationen fick många videosamtalsprogram ännu mer synlighet. Ett sådant program är Google Meet, som snabbt har blivit verktyget för virtuella möten på skrivbordet. Om du upplever ljudproblem under dina möten, så här löser du problemet

I den här artikeln hittar du:

1. Kontrollera ljudet före mötet

Innan du startar själva mötet låter Google Meet dig kontrollera ditt ljud och din video. Tryck sedan på alternativet för att utföra denna verifiering och kör alla tester. Detta är möjligt på både datorer och Mac. Dra nytta av denna funktion för att inte ha några fel.

2. Kontrollera datorns ljud

Du kanske har muterat din dator någon gång och kommer inte ens ihåg att du gjorde det, så prova det innan ens mötet. Öppna en video på Youtube och se om ljudet är normalt. Du kanske använde Macs mute-knapp, eller något kommando på din dator. Så att utföra denna kontroll kommer att undvika stora problem.

3. Välj enhetshögtalare i Google Meet-inställningarna

Google Meet är ett av de ledande verktygen för videosamtal

En funktion i Google Meet är att du kan ändra standardhögtalarna som används i mötet. Kanske din dator är ansluten till fel högtalare eller något tillbehör som du inte ens känner till. Så kontrollera dina mötesinställningar, sådana här problem uppstår ofta.

Försök att testa med någon innan mötet och fortsätt att byta enhet tills det äntligen fungerar. Därefter är du beredd att delta i mötet utan fel.

4. Inaktivera Bluetooth

Att inaktivera din dators Bluetooth kan vara lösningen. Utan att du vet kan din dator eller Mac vara ansluten till en ihopparad enhet, och på grund av det fungerar inte din mikrofon och högtalare på din dator utan på den ihopparade enheten.

Inaktivera sedan Bluetooth på din dator eller ditt headset eller headset. Om du gör det säkerställer du att ditt ljud inte kommer ut någon annanstans, så allt kommer att fungera korrekt.

5. Se till att den andra personens mikrofon fungerar

Ja, det är vad du tänker. Kanske är du i ett möte och är orolig för att du inte kan höra personens ljud, du inser snabbt att det är din dator. Men så är det inte alltid, kanske ligger problemet i den andra personens dator. Be henne sedan kontrollera att allt fungerar som det ska. Genom att göra detta slipper du onödig pinsamhet.

6. Fixa ljuddrivrutiner

Om du har provat alla ovanstående metoder och det inte fungerar, kanske problemet verkligen är din dator. Den största boven kan vara ljuddrivrutinen, för att uppdatera den i Windows följ bara stegen nedan.

  1. Högerklicka på Windows-ikonen och klicka på Enhetshanteraren.
  2. Klicka på avsnittet Ljudkontroller, videor och spel.
  3. I alternativen som visas klickar du med höger knapp, på vem du vill.
  4. Klicka på Uppdatera drivrutin och utför uppdateringen.

Om inga uppdateringar hittas, försök att inaktivera och uppdatera drivrutinen, det kan lösa ditt problem.

7. Stäng de andra flikarna

Bilden illustrerar användningen av videosamtal

Dina webbläsarflikar kanske stör mikrofonen eller ljudutgången. Så om du kan, stäng din webbläsare, om det inte är möjligt, se flik för flik och leta efter den skyldige. Testa sedan att hålla mötet på Google Meet och se ljudkvaliteten.

Ring bra videosamtal på Google Meet

Dessa metoder är grundläggande och nyckeln till att lösa ditt problem på Google Meet. Vi hoppas att du äntligen har kunnat lösa problemen och göra mötesvideosamtal med bättre kvalitet. Om felen kvarstår, avinstallera och installera programmet, kanske den här slutliga lösningen kan hjälpa dig.

Lyckades du göra alla metoder vi såg? Är ditt problem äntligen löst? berätta för oss i kommentarerna

Relaterade Artiklar

Back to top button