Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här åtgärdar du kameraproblem med Google Pixel 2 / Pixel 2 XL

Det här är några av tipsen du kan följa för att åtgärda kameraproblem på Google Pixel 2 och Pixel 2 XL-telefoner. Google Pixel 2-kameran har den högst rankade kamerahårdvaran i en smartphone, men den kommer inte utan sin beskärda del av problem. Googles produktforum är fulla av människor som rapporterar problem med kameran. Mest populärt är kamerans prestanda under viss LED-belysning eller vitbalansproblemet när det är inställt på auto.

Problemen med Pixel 2-kameran är mestadels mjukvarurelaterade och kan fixas genom att följa några möjliga lösningar. Som tidigare nämnt har vår egen Pixel 2 XL sett kameraproblem med vitbalansen och LED-belysningen. Vissa av dessa lösningar har rapporterats fungera bra med Pixel 2-användare.

Google Pixel 2-kamera

Så här åtgärdar du problem med Google Pixel 2-kamera

Google har åtgärdat många av de nämnda problemen i sin senaste systemuppdatering för Google Pixel 2 och Pixel 2 XL i februari 2018. Och folk har rapporterat att problemen lösts efter uppdateringen. Om du fortfarande stöter på några problem eller problem med Pixel 2-kameran, prova följande tips och lösningar och se om dessa fungerar för dig.

NOTERA: Samma tips kan också gälla den första generationen. Google Pixel och Nexus-telefonerna också.

1. Starta om din Pixel 2

Google Pixel 2 - Starta om telefonen

Om du har problem med Pixel 2-kameran bör ditt första steg vara att prova den gamla goda “omstartsfixen”. Liksom alla program-/hårdvarurelaterade problem kan en enkel omstart av din enhet lösa problemet du har med Pixel 2-kameran. Det kan finnas flera faktorer till varför detta händer, och ett vanligt omstarttrick gör jobbet.

 1. Tryck och håll enhetens strömknapp.
 2. Knacka Stäng av.
 3. När telefonen har stängts av, tryck och håll ned strömknappen tills telefonen slås på igen.

2. Rengör kameralinsen och lasersensorn

Google Pixel 2 maskinvarudiagram

Kommer dina bilder oskarpa eller oskarpa? Om du har problem med fokus/tydlighet i dina videor, kanske du vill kontrollera och rengöra kameralinsen. Torka av den försiktigt med en mjuk mikrofiberduk för att undvika repor.

För dig som har de senaste Google Pixel 2-telefonerna, eller någon av de första Pixel eller Nexus 6P / Nexus 5X, bör du också rengöra lasersensorn. I vissa fall av låg kvalitet kan de täcka detta sensorområde där utskärningarna inte är korrekt gjorda. Detta är ytterligare en anledning till att dina bilder kan komma ur fokus. Ta av fodralet (eller skärmskyddet) och kontrollera sedan hur kameran presterar.

3. Rensa Camera App Cache

Så här åtgärdar du kameraproblem med Google Pixel 2 / Pixel 2 XL 1 Så här åtgärdar du kameraproblem med Google Pixel 2 / Pixel 2 XL 2

Att rensa cache har gjort underverk för ett antal kamera-, appar och batterirelaterade problem på Google Pixel 2. Vad är poängen med att ha en fantastisk kamera på Pixel 2 om du inte ens kan använda den ordentligt. Om den vanliga kameraappen på Pixel 2 eller Pixel 2 XL inte fungerar korrekt, kraschar eller ger ut slumpmässiga fel, kan du försöka rensa cachen för appen. I flera rapporter har detta löst ett antal Pixel 2-kamerarelaterade problem.

Följ dessa enkla steg för att rensa cacheminnet för kameraappen på din telefon:

 1. Öppna inställningar app
 2. Knacka Appar och aviseringar > Se alla appar
 3. Från listan, leta efter Kamera appen och tryck på den
 4. Tryck nu Lagring och tryck sedan på Rensa cache knapp

Öppna din kameraapp nu och se om problemen kvarstår. I de flesta fall bör din Pixel 2-kameraapp fungera bra utan några problem nu.

4. Uppdatera alla appar

Google Play Butik – Uppdatera appar

Ibland finns det appar och tjänster som kan vara inkompatibla med andra appar och kan orsaka krascher och onormalt beteende hos din telefon. I sådana fall ska du alltid leta efter nya appuppdateringar om de har kommit till din telefon. Google rullar ut uppdateringar (för nya och gamla appar) i etapper. Och i de flesta fall när en bugg hittas kan du förvänta dig en ny uppdatering som snart rullar ut.

Google Pixel 2 använder ett antal komponenter (och appar) tillsammans med kameraappen för att fungera korrekt när du tar bilder. Om du har problem med bildkvaliteten, uppdatera alla dina appar.

 1. Öppna Google Play Butik app
 2. Tryck på menyknappen i det övre vänstra hörnet och välj Mina appar och spel
 3. Kontrollera om det finns några appuppdateringar tillgängliga

5. Kontrollera tredjepartsappar för problem i felsäkert läge

Google Pixel 2 - Säkert läge

Precis som i Windows OS har Android också ett inbyggt felsäkert läge som låter dig köra telefonen med bara standardsystemapparna. Detta gör att vem som helst kan kontrollera om deras Google Pixel 2 (eller någon annan enhet) har problem med en systemapp, eller om en tredjeparts/nedladdad app orsakar problem.

Oavsett om du försöker felsöka problem på din Google Pixel 2 själv, om du ber om hjälp från en Google-representant, kommer säkert läge alltid att vara praktiskt.

Följ dessa steg för att starta i felsäkert läge och leta efter problem med din Pixel 2-kameraapp.

 1. Tryck och håll på enhetens Kraft knapp.
 2. Tryck och håll ned på skärmen Stäng av.
 3. Din enhet startar i säkert läge. Du kommer att se “Säkert läge” längst ned på skärmen.
 4. Öppna din kamera och kontrollera om kameran fungerar.

Om Google Kamera fungerar i säkert läge kan en annan app vara problemet.

 1. Starta om telefonen för att sluta använda säkert läge.
 2. Avinstallera din senast nedladdade app.
 3. Öppna kameran och kontrollera om problemet är löst. Om inte, upprepa föregående steg.
 4. Om problemet är åtgärdat, installera om alla appar du tog bort.