SĂ„ hĂ€r Ă„tgĂ€rdar du “CRITICAL_PROCESS_DIED”-felet nĂ€r du installerar eller kör pĂ„ Windows 10, 8 och 7

0 Shares

Vi lĂ€r dig med den hĂ€r guiden SĂ„ hĂ€r Ă„tgĂ€rdar du “CRITICAL_PROCESS_DIED”-felet nĂ€r du installerar eller kör pĂ„ Windows 10, 8 och 7. Kort sagt Ă€r detta ett av de mest irriterande felen i Windows, men det finns flera alternativ som du kan anvĂ€nda.

ÅtgĂ€rda CRITICAL_PROCESS_DIED-felet nĂ€r du startar Windows

CRITICAL_PROCESS_DIED-felet Àr ett av de som kan störa din frid som det innebÀr ingen möjlighet att anvÀnda en dator. Faktum Àr att i mÄnga fall nÀr detta fel intrÀffar krÀver Windows en omstart av systemet eller en direkt avstÀngning av datorn.

Detta Ätföljs av ett fel kod 0x000000EFdet Àr dÀrför det visas som en blÄ skÀrm. I vilket fall som helst, som du sÀkert vet, kan blÄ skÀrmar hÀnvisa till en mÀngd olika problem sÄ du mÄste övervÀga olika alternativ för att lösa problemet.

Den stora olyckan med detta fel Àr att det till och med kan skapa en permanent ÄterstÀllningsslinga. Naturligtvis, nÀr en sÄdan krasch intrÀffar, Àr vanligtvis den enda lösningen att installera Windows frÄn början. Trots det Àr det inte det mest optimala att nÄ den tidigare upplösningen, sÄ lÄt oss se vilka alternativ du kan prova nÀr du fÄr felet CRITICAL_PROCESS_DIED.

Starta i felsÀkert lÀge för att ÄtgÀrda CRITICAL_PROCESS_DIED-felet

Att starta felsĂ€kert lĂ€ge kan hjĂ€lpa oss kontrollera utrustningens skick, det Ă€r vanligtvis ocksĂ„ nödvĂ€ndigt nĂ€r CRITICAL_PROCESS_DIED-felet intrĂ€ffar. Å andra sidan avgör uppstart i sĂ€kert lĂ€ge att det kan finnas en lösning. Av denna anledning, starta först din dator i felsĂ€kert lĂ€ge.

NÀr du vÀl Àr i ditt lag Àr det det alla möjliga saker vi kan göra. Du mÄste kontrollera nÄgra metoder för att ÄtgÀrda problemet:

Sök efter Windows-uppdateringar

Efter att ha startat upp i sĂ€kert lĂ€ge, gĂ„ till Start-menyn och sök efter “InstĂ€llningar”. GĂ„ nu till slutet och hitta “Uppdatera och sĂ€kerhet”, klicka slutligen pĂ„ “Windows Update”. GĂ„ till “Uppdatera historik” och klicka “Avinstallera uppdateringar”.

Alla de senaste uppdateringarna kommer att visas, analysera datumet för var och en och om du tror att en av dem var boven, försök avinstallera den. Efter avinstallationen startar du bara om datorn i normalt lÀge och kontrollerar om CRITICAL_PROCESS_DIED-felet har tagits bort.

Avinstallera de senaste drivrutinerna

Du mÄste komma ihÄg dina senaste ÄtgÀrder för att hitta felet som orsakar CRITICAL_PROCESS_DIED-felet. Om du nyligen installerade drivrutinen kan detta vara ett problem. Med detta sagt har du ocksÄ möjlighet att avinstallera program och drivrutiner i sÀkert lÀge.

GĂ„ bara till kontrollpanelen och sedan till avsnittet “Program och funktioner”. HĂ€r, lokalisera den nyligen installerade drivrutinen och försök avinstallera den. Naturligtvis, efter att ha provat den hĂ€r lösningen, rekommenderas det att du uppdaterar din Windows-dators drivrutiner.

AnvÀnd skanningsfunktionen

Windows presenterar ett alternativ som vi kan skanna systemet med. Syftet med detta verktyg Àr just att hitta saknade filer som kan generera fel som CRITICAL_PROCESS_DIED-felet.

I sĂ€kert lĂ€ge, tryck bara pĂ„ knappen Windows + R.som visar alternativet “Kör”. HĂ€r skriver du “CMD” och trycker pĂ„ Enter. Windows kommandokonsol kommer att visas, i det hĂ€r avsnittet skriver du bara sfc / scannow och tryck pĂ„ Enter.

OvanstÄende kommer att skanna ditt system och försöka fixa fel med skadade filer. NÀr skanningen Àr klar startar du bara om din dator normalt och kontrollerar om din dator fungerar som den ska.

Ett annat alternativ

Om inget av ovanstÄende fungerade finns det fortfarande andra alternativ som du kan anvÀnda. En av dem Àr att reparera dÄliga sektorer pÄ hÄrddisken. Detta alternativ kommer att analysera om det finns nÄgra fel filer sparade pÄ hÄrddisken och kommer att försöka reparera dessa sektorer. Du kan ÄterstÀlla information frÄn din hÄrddisk mÄnga gÄnger och pÄ sÄ sÀtt lösa fel som CRITICAL_PROCESS_DIED-felet.

Kort sagt, att reparera sektorer brukar vara framgÄngsrika fixa nÄgra buggar. PÄ samma sÀtt kan den ocksÄ visa oss, och vÄr hÄrddisk fungerar som den ska. Faktum Àr att nÀr sektorreparationen visar för mÄnga fel, eller den bara fryser nÄgon gÄng, betyder det förmodligen att vi mÄste byta ut disken.

0 Shares