Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här återvinner du “annat” lagringsutrymme på din iOS -enhet

Om du har för lite lagringsutrymme på din iPhone eller iPad kanske du tror att du bara har för många appar installerade eller att din musiksamling går ur styr. Men så är det kanske inte helt. Istället kan det finnas en massa dolda filer som tar upp plats på din iOS -enhet. De är inte lika lätta att bli av med som appar är, men det finns sätt att frigöra detta utrymme.

När du ansluter din iOS -enhet till din dator och öppnar iTunes kan du se vad som exakt tar upp plats på din iPhone eller iPad. Du kan också se de olika kategorierna i det använda minnet, till exempel appar, spel, musik, filmer, tv -program och en mystisk kategori som kallas “Annat”.

För vissa användare finns det över 10 GB lagringsutrymme som används i denna kategori, medan för andra användare kan det bara vara en eller två gigabyte. Hur som helst skulle det vara trevligt att veta vad dessa filer är.

Lyckligtvis vet vi vilken typ av filer som lagras i kategorin “Annat”. Främst går alla filer som inte passar in i de andra kategorierna till “Övrigt”. I grunden består den av data på din iOS -enhet som inte är appar, foton, musik eller videor. Med det sagt passar operativsystemets inställningar och data vanligtvis in i denna kategori, liksom Safari -cache, Siri -cache, påminnelser, anteckningar, aktier, väderdata, e -post, textmeddelanden och iMessages, samt cachedata för alla andra appar på din iOS -enhet.

Hur man frigör “annan” data

Cirka 1 GB data lagrad i kategorin “Annat” är normalt, men om du har betydligt mer än så betyder det att du med största sannolikhet har mycket skräp som du kan rensa bort. En stor lagringsgris för oss på GottaBeMobile är iMessage. Några av oss har till och med 10 GB “annan” data som för det mesta är igensatt av iMessage -data, så om någon skickar ett foto till dig via iMessage och du sparar det i din Photos -app, raderas det inte från iMessage, och du kommer nu har två kopior av fotot på din iOS -enhet.

På grund av detta, se till att ta bort gamla iMessages och textmeddelanden regelbundet. Innan du gör det måste du dock säkerhetskopiera din enhet i iTunes, antingen via WiFi eller det gammaldags sättet att ansluta via USB. Om du någonsin behöver de raderade iMessages kan du fortfarande komma åt dem genom att återställa från en säkerhetskopia så att du kan få åtkomst till de äldre, borttagna iMessages.

Ta bort gamla påminnelser och anteckningar

Du kan också radera gamla påminnelser och anteckningar i sina respektive appar. Vi föreställer oss att du har en hög med gamla, färdiga påminnelser som tar upp dyrbart utrymme, så det är alltid en bra idé att städa upp dem för att återta lagring. Du kan göra detta i appen Påminnelser genom att öppna den och trycka på Påminnelser och då Visa slutförd. Svep därifrån till vänster på en påminnelse och tryck på Radera.

I appen Notes gör du bara samma sak: svep åt vänster på en anteckning och slå Radera. Återigen, se till att säkerhetskopiera innan du tar bort något. Du kanske tror att du inte längre behöver en viss anteckning, men det kan förändras i framtiden.

Rensa cacheminne och historik

I vissa appar, som webbläsare, kan du enkelt gå in i deras inställningar och rensa cacheminnet.

För att göra detta i Safari, öppna inställningar app och rulla ner till Safari. Klicka sedan på Rensa cookies och data. Du kan också trycka på Rensa historik för att öppna upp ännu mer lagringsutrymme.

I Chrome kan du rensa cacheminnet genom att öppna appen och knacka på ikonen som ser ut som tre parallella linjer (i det övre högra hörnet) och sedan trycka på inställningar. Klicka sedan på Integritet och därifrån kan du ta bort olika Chrome -webbläsardata.

Detta kommer också att rensa utrymme i kategorin “Övrigt”. Men inte alla appar tillåter dig att göra detta, så all cache eller data i vissa appar finns där för att stanna tills du tar bort hela appen själv.

Radera lokalt lagrade e-postmeddelanden

E -post kan vara en annan stor synder. Om din valda iOS -e -postklient laddar ner e -postmeddelanden till din enhet och lagrar dem lokalt använder den kategorin “Annat” för att lagra dem. Med den mängd e -post som de flesta får kan det utrymme som allt tar upp öka. Även om det ibland rynkas på att radera e -post (eftersom du kan behöva det i framtiden), var noga med att säkerhetskopiera allt i iTunes innan du tar bort dem från din iOS -enhet.

När allt annat misslyckas …

Om det inte hjälpte att rensa alla dessa gamla filer (och det verkar vara ett stort problem för iOS -användare) kan du försöka återställa från en ny säkerhetskopia: ibland är kategorin “Övrigt” mycket större än de data som finns tack till datakorruption. Det är vanligtvis vad som händer om det visar 5 GB eller mer upptaget. Återställning från en ny säkerhetskopia kan åtgärda detta. Men om det fortfarande inte fungerar är det bästa sättet att frigöra utrymme att helt enkelt starta nytt och återställa enheten till fabriksinställningarna. Det är inte idealiskt, men det kan vara en bra idé då och då att granska dina appar, musik, foton, videor etc.