Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här använder du Quick Resume på Xbox Series X och Series S

Du kan hoppa sömlöst mellan applikationer och spel med den nya funktionen för Xbox Series X och Series S.

Alla som har haft turen att fånga en Xbox Series X eller en Series S kanske har hört talas om Quick Resume, den nya funktionen som gör att du kan hoppa mellan spel utan att starta om dem.

Fortsätt läsa för att ta reda på vad Quick Resume är och hur du kan använda det för att få ut det mesta av den senaste Xbox -konsolen.

Vad är Quick Resume?

Quick Resume är en funktion som drar nytta av Xbox Velocity Architecture i nästa generations Xbox-konsol, så att du enkelt kan växla mellan spel utan att behöva ladda om programmet.

Så om du ville byta från ett spel till ett annat kommer konsolerna att behålla det aktuella spelet, så när du kommer tillbaka kan du hämta precis där du slutade.

Du kan göra detta med högst tre butiksbesparingar på en gång, vilket innebär att du kan få tre spel öppna samtidigt för att bläddra igenom om du vill.

Tänk också på att även om Quick Resume fungerar för onlinespel, kanske du inte tar upp exakt var du slutade i vissa titlar, och vissa kan driva dig till menyn istället för att ladda upp spelet direkt.

Microsoft rekommenderar att du sparar ditt spel varje gång du gör något annat på din konsol, eftersom att förlora en sparning för snabb återupptagning kommer att resultera i att all osparad data går förlorad.

Hur du använder Quick Resume

Det är ganska lätt att börja hoppa igenom dina spel; tryck bara på Xbox -knappen på din handkontroll och välj sedan ett annat spel från startskärmen.

Du kan också använda alternativet nyligen spelade titlar i själva guiden.

Om spelet som du har klickat använder Snabbuppdatering och kan återupptas snabbt, kommer det övre högra hörnet att innehålla en liten logotyp som säger Snabb CV.

Vissa spel stöder inte Quick Resume ännu, men Microsoft hävdade att det fungerar att lägga till Quick Resume -stöd för fler spel.