Så här använder du NVIDIA -kort med din Mac eGPU (enklaste metoden)

0 Shares

Med High Sierra har Apple äntligen gett inbyggt eGPU -stöd till Mac och MacBooks. Om du inte är bekant är eGPU en förkortning för en extern GPU (grafikprocessorenhet) och hänvisar till möjligheten för en dator (vanligtvis en bärbar dator) att kunna använda en GPU eller grafikkort i ett externt hölje som om det var inbyggd i datorn. Det betyder att med ett eGPU-hölje som stöds och en GPU är inkopplad kan du få skrivbordsliknande grafikbehandling från din mindre kraftfulla bärbara dator.

Detta är en funktion som har byggts in i Windows 10 ett tag nu, men Mac och MacBooks har inte kunnat njuta av den här funktionen förrän nyligen med lanseringen av MacOS High Sierra 10.13.4.

Det enda problemet med detta är att Apple av vilken anledning som helst har beslutat att bara tillåta Mac att använda ett begränsat antal AMD-tillverkade kort. Här är de kort som stöds enligt Apple.

  • AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580 och Radeon Pro WX 7100
  • AMD Radeon RX Vega 56
  • AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air och Radeon Pro WX 9100

Nu är det här fina kort ärligt talat. Men vad händer om du vill använda NVIDIA och inte AMD? Kanske har du redan ett NVIDIA -kort eller kanske du bara föredrar märket. Oavsett är allt inte förlorat tack vare en listig utvecklare från egpu.io.

Fr34k från forumet på den webbplatsen har skapat ett super lättanvänt skript som möjliggör NVIDIA GPU -stöd på alla MacBook eller Mac som kör High Sierra. Så riktigt snabbt i den här videon visar jag dig hur du använder den.

Skaffa ett eGPU -hus

Razer Core X

För det första behöver vi ett eGPU -hus. Jag använder Razer Core X eftersom det är en större behållare som är ganska framtidsskyddad även om du vill uppgradera kort senare, den stöder inbyggt Mac och det är konkurrenskraftigt prissatt. Du kan dock använda valfritt antal eGPU: er, se bara till att de passar din GPU och de säger att de stöder Mac.

Skaffa en NVIDIA GPU

NVIDIA GeForce GTX 1080Ti

Därefter behöver vi en GPU. Nu kan du igen ta något av AMD -korten som anges ovan och bara ansluta dem så fungerar de så länge du är på High Sierra 10.13.4 eller högre, men om du vill använda NVIDIA måste vi använda det nämnda skriptet.

Du kan hitta massor av NVIDIA -kort att välja mellan här (jag rekommenderar att du går med en 9 eller 10 -serie eftersom de ger dig mest valuta för pengarna, men upp till dig).

Inaktivera SIP

Inaktivera SIP

Efter det måste vi inaktivera SIP som är ett säkerhetsprotokoll som blockerar detta.

För att göra det, stäng helt enkelt av datorn.

Slå på den igen genom att hålla ner kommandot och R samtidigt medan den startar och håll den kvar tills du får återställningsskärmen.

Välj sedan Verktyg högst upp och välj Terminal.

Skriv följande i Terminal med att trycka på enter i slutet av raden:

csrutil inaktivera; starta om

Därefter startar datorn om till vanlig MacOS

Kör Fr34k -skriptet via Terminal

Kör manuset

Därefter kan vi köra skriptet via Terminal. Detta stänger alla öppna program, så spara dina saker och stäng allt innan du börjar. Se till att din eGPU inte är ansluten just nu också, annars kan det skada systemet (manuset kommer att berätta när du ska ansluta det).

Gå till Program> Verktyg och öppna Terminal.

Skriv följande i Terminal och tryck på enter i slutet av raden:

bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/learex/macOS-eGPU/master/macOS-eGPU.sh)

Tryck på Y och ange för att bekräfta när du uppmanas.

Skriv in datorns lösenord och tryck på enter när du uppmanas.

Anslut eGPU när det står att det ger dig 20 sekunder att göra det. Det försöker sedan få information om din GPU automatiskt.

Annars kan du manuellt berätta den information den behöver när du uppmanas.

Vänta en stund efter det och det kommer så småningom att berätta att det startar om systemet (den här gången och varje gång framåt, se till att eGPU inte är ansluten när du startar datorn eftersom det kan orsaka problem med uppstart).

När den startas om kan du ansluta eGPU med NVIDIA -kortet inuti och en extern bildskärm ansluten till en eller flera av utgångsportarna på GPU: n och den ska sätta på bildskärmen och identifieras automatiskt.

MacBook Pro med NVIDIA GTX 1080 Ti

Om du får en svart skärm men fortfarande kan se musen på datorn eller den externa bildskärmen, välj bara Logga ut och logga in igen så ska det fungera efter det.

Du är helt klar, se bara till att du aldrig kopplar bort eGPU: n medan datorn är på (hotplugging stöds inte för tillfället). Stäng av den först och när eGPU -fläkten slutar snurra kan du koppla ur den.

Nu har du ditt NVIDIA -kort på din MacBook eller Mac som kör High Sierra. Om detta hjälpte dig, tacka eller donera till utvecklaren av manuset eftersom han och andra arbetade hårt för att få det att fungera så smidigt och se till att titta på forumtråden för några vanliga problem och lösningar.

Om du också vill se en video om spel på den nya MacBook Pro 15 ″ Intel i9 2018 -versionen, kolla in min kompis BooredAtWorks video här på YouTube.

Hoppas detta hjälpte några människor och berätta hur det gick!

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares