Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här använder du karttillägg i iOS 10

Här är en guide hur du använder Maps-tillägg i iOS 10 för att lägga till appar från tredje part till Apple Maps.

För många iOS-användare, särskilt pendlare, har Apple Maps varit ett välkommet tillskott till operativsystemet trots att det har haft en del av problem och uppdateringar genom åren. Det finns flera nya ändringar i Maps i iOS 10 inklusive de nya funktionstilläggen som inkluderar stöd för tredjepartsappar.

Huvudsyftet med dessa tillägg är att ge dig möjlighet att göra saker du normalt skulle göra via en annan app, direkt i Maps-applikationen. Från och med nu växer listan över appar som stöder Maps Extensions men ändå hjälper dig i vissa dagliga uppgifter.

Så här använder du karttillägg i iOS 10

Här är stegen för att börja använda Maps-tillägg i iOS 10.

Titta på videon ovan för en snabbguide om Maps-tillägg.

Hur man använder karttillägg

När du använder Kartor till lokalisera a restaurang, vanligtvis kommer du att visa information angående dess öppettider, foton och ofta en länk till mer information om Gläfsa.

Nu med tillägg, appar som Öppet bord och Gläfsa har stöd för att möjliggöra bokning gör direkt genom Maps.
MapsExtensions

Detta är ett liknande beteende som de nya meddelandefunktionerna i iOS 10 som möjliggör en fullfjädrad meddelandemiljö inom vilken app som helst. Kartupplevelsen förändras för att ge iPhone-användare möjlighet att helt planera sin dag helt i denna applikation.

För att aktivera dessa tillägg måste du navigera till inställningar och sedan till Kartor. Där ser du en omkopplare för för alla tillgängliga appar som du har installerat som fungerar med Tillägg.

När du är öppen på en plats ser du alternativ för ditt val om du har en tillgänglig app installerad. Till exempel om du använder Uber (en av de appar som stöds) ser du ett alternativ att få en Uber till din plats och få den att leverera dig till ditt val.

UberExtension

Det finns många fler appar som har potential för att göra fantastiska saker med Extensions men vi måste vänta på utvecklare att släppa dem så håll ögonen öppna för uppdateringar till app store och appar som du ofta använder.

YelpExtension

Om dina vanliga appar används på något sätt när det gäller affärsplatser eller resor kommer det troligen att en uppdatering kommer att stödja Kartor Tillägg i iOS 10.