Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här använder du iOS 5: s anpassade tangentbordsgenvägar

En av de coola nya tidsbesparande funktionerna som kommer i iOS 5 är möjligheten att lägga till egna anpassade kortkommandon. Detta låter dig skriva nbcm och få iOS 5 att expandera det till Notebooks.com, vilket sparar tid och eventuellt några autokorrigerande problem om du lägger till rätt genvägar.

Du kan lägga till nästan vad du vill som en genväg för iOS 5, så att du kan anpassa den nya genvägsfunktionen efter dina behov. Jag kommer att visa dig hur iOS 5 -genvägar fungerar och föreslå några alternativ för att komma igång. Om du blir kär i genvägar kanske du gillar Text Expander, som gör samma sak på din Mac.

För att använda den här funktionen idag gör du det måste köra iOS 5 Beta. Om du inte kan stå ut med buggar eller fel, betrakta detta som en förhandsvisning och vänta på den officiella utgåvan i höst, annars kan du få iOS 5 Beta gratis eller så lågt som $ 5.

Hur man lägger till genvägar

Om du vill lägga till en anpassad iOS 5 -tangentbordsgenväg går du till appen Inställningar och väljer Allmänt. Därifrån väljer du Tangentbord. Längst ner ser du en post som säger “Lägg till ny genväg …”. Välj det och du kommer att se en skärm som den nedan.

Kortkommandon för iOS 5

I rutan Fras skriver du i strängen som du vill att genvägen ska expandera till. Ovan skrev jag adressen till vår systersajt Notebooks.com. Skriv i genvägsrutan i genvägen som du faktiskt kommer att skriva. Jag valde nbcm. Var noga med att använda något som du normalt inte skulle skriva vid andra tillfällen. Jag tänkte använda nbc, men tänk om jag skulle skriva ett mejl till en vän om ett program på TV -nätverket? Det skulle automatiskt begära att få expandera till Notebooks.com varje gång jag skrev nätverksnamnet.

Föreslagna användningsområden

Här är några föreslagna genvägar som du kanske vill lägga till med en föreslagen sträng bokstäver att använda:

  • Din adress – tillägg
  • Telefonnummer – phn
  • Ditt namn eller namn på personer du ofta skriver – dina initialer, som kap för mig
  • Webbplatser – förkorta webbplatsens namn som nbcm
  • Upprepade meningar – “Jag ringer senare” eller “Tack för e -postmeddelandet” – använd de första bokstäverna i varje ord som icl för jag ringer senare
  • Antal strängar eller specialtecken – istället för att trycka på 123 -knappen för att ange nummer som ett artikelnummer som du vanligtvis säljer, använd de första bokstäverna i artikelnamnet.

Från och med nu, när du skriver genvägen, kommer iOS att dyka upp en föreslagen stavning för de bokstäver du skrev. Se nedan.

Tangentbordsgenvägsexempel

Du kan acceptera det genom att trycka på mellanslag eller återvända eller avvisa det genom att knacka på det lilla X: et i popup -fönstret precis som du skulle med vanlig stavning autokorrigering.

En annan cool ny iOS 5 -funktion som vi markerade var möjligheten att lägga till anpassade vibrationsaviseringar för inkommande samtal från specifika personer.