Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här använder du Galaxy Note 3 som en personlig hotspot

Samsung Galaxy Note 3 kan fungera som en personlig hotspot, en bärbar internetanslutning som kan delas med de miljoner iPad, Nexus 7 och bärbara datorer vi använder, och låta dem ansluta till internet var som helst där det finns en mobiltelefonsignal.

Oavsett om du kallar det en personlig hotspot, bärbar hotspot, mobil hotspot eller bara internetdelning – vi pratar om att använda Samsung Galaxy Note 3 för att ansluta andra enheter till internet. Våra smartphones signaler och internetanslutning för data kan delas och levererar i huvudsak snabbare hastigheter än många hemnätverk till din bärbara dator eller surfplatta, oavsett var du befinner dig.

Läs: 25 dolda Galaxy Note 3 -funktioner

Det är ett koncept och en funktion som många användare fortfarande inte förstår, men nedan förklarar vi hur enkelt det är att använda din Galaxy Note 3 (eller vilken Android -telefon som helst) som en personlig hotspot och internetanslutning.

not-3

Den vanligaste och föredragna metoden är att använda WiFi -internetdelning. Delar i huvudsak telefonens anslutning via WiFi till någon av dina enheter. Oavsett om det här är din bärbara dator eller att dela den med surfplattor i bilen för dina barn. Det liknar hur du ansluter till Starbucks WiFi på en iPad, bara det är att använda telefonens anslutning. Alternativt finns det också trådbunden USB -internetdelning, så din Galaxy Note 3 kan ladda medan den delar den anslutningen till din Macbook eller valfri bärbar dator.

Det enklaste sättet att göra detta kräver att användarna har ett konto via sin operatör med stöd för hotspot-funktionen, vilket tyvärr vanligtvis kostar extra $ 15-$ 20 per månad om du inte har några av de senaste höggränsdataplanerna. Många av mobilaktieplanerna har dock hotspot aktiverat, se bara till att du inte använder allt och går över gränsen. Det är den enklaste vägen, men det kommer att kosta dig.

Nedan kommer vi att förklara var du ska gå i inställningar för att aktivera den personliga hotspoten, hur du ändrar namnet och lägger till ett lösenord så att andra inte kan använda det om du är offentligt och hur du faktiskt ansluter din bärbara dator eller surfplatta till din Galaxy Note 3 -hotspot.

Instruktioner

För att aktivera en trådlös personlig hotspot börjar du med att gå in i inställningar genom att trycka på den växelformade inställningsikonen eller svepa ner och klicka på inställningarna i aviseringsfältet. Den första fliken på not 3 är anslutningar, och det är ett av de första alternativen.

Inställningar> Internetdelning och hotspot> och svep på/av -knappen för att slå på den.

Note3-hot

Detta aktiverar anslutning med alla standardinställningar, så du vill ändra dem och lägga till ett lösenord om du är offentlig så att andra inte kan använda det också. Därefter trycker du på “konfigurera hotspot” och ändrar namnet från not 3 till något mer personligt och ser till att lägga till ett lösenord. WPA2 är det säkraste, ange lösenordet och tryck på spara.

Note3-info

När du nu går tillbaka till den ursprungliga hotspotsidan för inställningar kommer det att visa namnet och eventuella anslutna enheter. Alternativt kan du hantera vilka enheter som får ansluta, för extra säkerhet och anslutningskontroll. Låt barnens surfplatta ansluta när du är på väg, eller vem du vill.

Din iPad eller bärbara dator kan nu helt enkelt söka efter en WiFi -anslutning precis som du alltid gör, hitta not 3 med namnet du skapade, ange lösenordet och du är klar. Du använder nu internetanslutningen på en annan enhet. Återigen, om du inte har en obegränsad dataplan, var försiktig, eftersom du snabbt kan använda hela månadsgränsen och fastna med enorma överavgifter.

USB -anslutning

I samma Tethering- och hotspot -meny i inställningarna kommer du att märka att det också finns ett “USB -tethering” -alternativ under WiFi -hotspot -strömbrytaren. I stället för att dela anslutningen via WiFi där vem som helst kan ansluta, använder USB-tethering mikro-USB-kabeln som medföljer din Note 3. Anslut den till din bärbara dator och till Note 3, så kan du dela internetanslutningen via USB. Detta är snabbare, säkrare, vanligtvis mer stabilt och laddar till och med Galaxy Note 3 samtidigt.

note3-usb

Att använda USB är vår föredragna metod för internetdelning och användning av en hotspot -funktion, för att inte tala om att den laddar upp din enhet samtidigt för att hålla dig full av batteri för ett dagars arbete.

Läs: Hur man skapar en WiFi -hotspot -widget på Android

Om din operatör råkar vara en som vill ta ut $ 10 eller $ 20 för hotspot -funktionen, eller om det inte kommer gratis med din operatörsplan, finns det några andra alternativ. I Google Play Butik kan du hitta “Tether utan root” -appar som en gång har installerats gör det möjligt för USB -delning att dela internetanslutningen helt gratis. Vår favorit är Klink, eftersom det är en enkel trådbunden anslutning, men Easy Tether Pro och andra alternativ är också tillgängliga.

Vissa alternativ från tredje part kräver root -åtkomst (Androids version av Jailbreak) och andra inte. Om du inte är en avancerad användare är det bästa alternativet om du vill använda tether utan root -alternativ.

Sist men inte minst är det en bra idé att lägga till en påminnelse eller varning om dataanvändning så att du inte spenderar hela den 5 GB -dataplanen. Gå till Inställningar> anslutningar> dataanvändning och ställ reglaget på en lämplig gräns.