Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här använder du fingeravtrycksläsaren på Nexus 5X

I år levererade Google återkomsten av smarttelefonen Nexus 5X. En prisvärd och rundad smartphone med den senaste versionen av Android. Användare har älskat Nexus 5X och allt det har att erbjuda, inklusive fingeravtrycksskannern på baksidan. För de som är nya, nedan är en snabbguide om hur du konfigurerar och använder Nexus 5X fingeravtrycksläsare.

Tillbaka i slutet av september tillkännagavs Nexus 5X och Nexus 6P. Två imponerande nya telefoner från Google som kör den senaste Android 6.0 Marshmallow-programvaran. Nexus 5X började levereras för några veckor sedan, och de med den glänsande telefonen kan behöva hjälp med att ställa in några saker.

Läs: Nexus 5X installationsguide: 10 steg för att komma igång

Nexus 5X fingeravtrycksläsare låser upp telefonen extremt snabbt, gör säkra trådlösa mobilbetalningar med Android Pay, kan logga in på konton eller webbplatser och till och med logga in på bankappar och mer. Vi har fått många frågor och här kommer vi att förklara hur man ställer in allt och till och med lägger till flera fingrar om användare hoppade över detta steg under den första installationen.

Nexus5X-baksida

I Android 6.0 Marshmallow, som också släpptes tidigare denna månad, lade Google till stöd för inbyggt fingeravtryck. Detta kommer så småningom att läggas till de senaste Samsung-enheterna och vara bra för ägare av Nexus 5X och Nexus 6P. Google kallar det Nexus Imprint, och det fungerar något annorlunda och mycket snabbare än Apples TouchID eller Samsungs egna fingeravtrycksskannrar.

Men nästan allt är detsamma. Användare måste ställa in ett säkerhetskopieringslösenord eller stift, om deras finger inte fungerar, är våt eller täckt, och installationen tar mindre än en minut också. Det är snabbt, bekvämt och enkelt att använda.

Läs: Android 6.0 vs Android 5.1 Lollipop: Vad är nytt i Marshmallow

Ovan finns några extra detaljer om den nya Android Marshmallow-utgåvan, men vi kan komma igång med fingeravtrycksläsaren och installationen. Under de första inställningarna för telefoninställningar kommer Nexus 5X att fråga användare om detta. Du kan göra det då, eller till och med lägga till dem senare om detta hoppades över under installationen. Videon och skärmdumparna nedan förklarar allt för ägare.

Instruktioner

Videon nedan är från vår hands-on med Nexus 6P, men vi börjar det halvvägs där vi ställer in ett fingeravtryck som låsskärms säkerhetsåtgärd. Hela processen är 100% densamma på Nexus 5X och fungerar otroligt lika bra. Det är en av de snabbaste fingeravtrycksskannrarna vi någonsin har använt, och alla kommer att älska det. Allt från daglig användning, initial installation eller noggrannhet är bättre och snabbare än Samsung eller Apple. Ja, det är så bra.

Vi börjar med den praktiska videon och instruktionerna först och går sedan in i den faktiska installationen nedan för dem som hoppade över detta under första starten av telefonen.

Som visas i videon ovan lägger användarna helt enkelt till ett lösenord för säkerhetskopiering, mönster eller stift och ställer sedan in fingret med sex tryckningar. Med Samsung tar det nästan 10-12 kranar för att lära sig ett finger, fler steg för att faktiskt ställa in det, och det verkar inte fungera lika bra. Min not 5 är väldigt exakt, men Nexus 5X och 6P kan vara bättre.

Som sagt, om du hoppade över allt under installationen och nu behöver eller vill lägga till detta som en säkerhetsåtgärd, kan vi göra det nästa.

Börja med att gå in i inställningarna genom att dra ner meddelandefältet två gånger, eller svep en gång med två fingrar och tryck på den växelformade inställningsknappen längst upp till höger. Här är skärmdumpar och fullständiga instruktioner för nybörjare eller experter. Det är väldigt enkelt.

Nexus 5x-fingeravtryck

  1. Bege sig till inställningar > säkerhet
  2. Välj Nexus Imprint
  3. Klicka på Fortsätt och ställ sedan in en säkerhetskopia lösenord, stift eller mönster
  4. Följ stegen, tryck på skannern 6 gånger för att spara ett fingeravtryck
  5. När du är klar lägger du till fler fingrar, eller en från din andra hand
  6. Nexus Imprint lär sig när det används och blir mer exakt med tiden

Nexus5X-avtryck

Personligen lade jag till båda pekfingrarna så att jag enkelt kan låsa upp telefonen med varje hand. Och naturligtvis kan ägare lägga till andra fingrar, men pekfingret är mest meningsfullt med tanke på att skannern inte är på framsidan, där en tumme skulle vara användbar som Galaxy S6 eller iPhone.

När du har konfigurerat ett fingeravtryck lägger du till ett kredit- / betalkort i Android Pay och börjar använda trådlösa mobilbetalningar med NFC. Android Pay accepteras på tusentals platser, och allt som krävs är att trycka på din telefon, ett fingeravtryck för att bekräfta att metoden är säker och att du har betalat trådlöst för varor trådlöst. Testa idag.

Googles placering av skannern på Nexus 5X är perfekt. Användarnas pekfingrar är perfekt placerade medan de håller i telefonen utan att behöva lära sig ett annat sätt att hålla i enheten eller använda den, och bara trycka på sensorn och låsa upp telefonen direkt. Det är extremt snabbt, fungerar vanligtvis på mindre än en halv sekund.

Som en påminnelse kräver Google att säkerhetskopieringslösenordet, PIN-koden eller lösenordet ska anges vid första användningen efter en omstart innan du använder fingeravtrycket. Då kan ägare fortsätta använda ett fingeravtryck tills de startar om igen. Se till att det är något du kommer ihåg. Det är allt och du är klar. Håll ögonen öppna för mer information, hur man gör och mer under de kommande dagarna och veckorna.