Så här ansluter du Sony / Samsung / LG / HiSense Smart TV till ljudsystemet (exempel)

0 Shares

Att ansluta Smart TV till ditt ljudsystem kan garantera en bättre upplevelse när du tittar på filmer eller serier på din TV.

Men varje modell och märke har sina egna speciella egenskaperoch ibland är det en enorm huvudvärk att skapa de rätta kopplingarna.

Därför ger den här guiden en rad instruktioner om hur du gör dem Smart TV från Sony, Samsung, LG och HiSense som det kan vara.

Anslut Smart TV till ljudutrustning

För att ansluta din Smart TV till ett ljudsystem av första märket från Sony, HiSense eller vad som helst, måste du först ha en RCA-ljudkabel.

Du kan hitta den i vilken lokal elektronikbutik som helst. Du måste se till att den mäter 3,5 mm i “Jack”Eller ett tips.

Det sätt på vilket vi lyckas upprätta en ljudanslutning kommer naturligtvis alltid att bestämmas av den externa enhet som används.

Men generellt sett är standardingången och den som används mest av dem den vi har till hands (RCA), vilket gör den till den mest universella av alla.

Så nästa sak att göra är att titta på baksidan av TV:n som har en rad ingångar som HDMIDigital Audio Optical och andra.

Så bland dem kommer det att finnas RCA, det vill säga ingången på din kabel, med inskriptionen “Ljudutgång“.

Det är här anslutningen av en kabelände till en enda ände eller även känd som “Jack“.

PA-utrustningen kommer däremot att använda en del med två kablar med liknande plintar som blir röda respektive gula.

Generellt kommer det att finnas fyra portar med samma färg (två röda och två vita eller gula) som kan anslutas till.

Det betyder bara att du kan ha två ljudutgångar, så du måste välja en av dem för att fortsätta (se till att de är i rätt färger).

Konfigurera en ljudanslutning

Efter lyckad anslutning slår du bara på den externa enheten som har anslutits via RCA till Smart TV.

Det beror helt på din TV-modell och märke. Detta görs vanligtvis via inställningsfönstret.

Du kan komma åt den med knappen “Hus“På TV:ns fjärrkontroll. Som en del av konfigurationen, hitta segmentet avsett för “Ljud“.

För Android-enheter som Sony, i det här avsnittet, välj “horn“, Sedan i”TV-högtalare“Y”Ljudhögtalare“.

Observera att inte alla enheter har samma system, så sättet att komma in i installationen kan vara annorlunda.

På samma sätt kan det mekaniskt vara detsamma att ansluta din Smart TV till ett annat märke av ljudutrustning, men utan justering. Även om allt är sammanfattat i ljuddelen eller så kommer det helt enkelt att göras automatiskt.

Konfigurera ljudsystemet för att känna igen Smart TV

Vanligtvis, konfigurera ljudsystemet Full anslutning till den anslutna TV:n eller visuella enheten kan uppnås manuellt.

Men det finns ett annat, mer automatiserat sätt som kan göras med en ganska praktisk applikation som kallas “SoundTouch“.

Du kan konfigurera ett brett utbud av utrustning från olika märken med den, men den fungerar perfekt med Bose-utrustning.

För att gå till konfigurationen, gå in i applikationen och klicka på alternativet “AUX”, Vilket kommer att få upp en lista över extra kontakter från vilka du ska välja den som används för att ansluta Smart TV.

Genom att använda smarta TV-apparater kunde användarna njuta av streamingkanaler med större komfort, som Netflix, Amazon Prime och Hulu. Ett sätt att få ut det mesta av dina smarta TV-apparater är att installera applikationer och spel. Eller ladda ner Google Chrome till din Smart TV

0 Shares