Så här ansluter du och använder Xbox Series X/S Controller på PC

0 Shares

Xbox-kontrollern, sedan Xbox 360-modellen, har inte förändrats mycket och du behöver verkligen inte eftersom den anses vara en av de bästa kontrollerna att spela för både prestanda och ergonomi. Med en asymmetrisk design som anpassar sig till alla handstorlekar är det idealiskt att spendera timmar och timmar på att spela på din favoritkonsol, men också på PC och det är precis vad vi kommer att ägna den här artikeln till, eftersom om du har konsolen med dess fjärrkontroll, varför köpa en separat fjärrkontroll till datorn om du kan använda densamma?

Anslut och använd Xbox Series X/S Controller på PC

Använda Xbox Series X/S-handkontrollen på PC: krav och fördelar

Den senaste raden av Microsoft-konsoler har åtföljts av en ny förfining av dess kommando, som även om som vi redan har sagt inte har förändrats mycket jämfört med tidigare design, innehåller den några nyheter och den mest uppenbara är inkluderingen av Dela-knapp för att enkelt kunna ta skärmdumpar, något som PS4-kontrollern redan haft i många år.

Botones mando Xbox

Även om den här nya versionen av Xbox-kontrollern är designad för konsoler, kan den som i tidigare generationer även användas på PC, och även på ett mycket enklare sätt än PS5 DualSense controller eftersom Microsoft trots allt också utvecklar operativsystemet Windows som nästan alla av oss använder på PC. Denna fjärrkontroll är inte bara bland de bästa för PC, utan den är också ganska enkel att konfigurera den.

Det finns två sätt att ansluta Xbox Series X- och S-kontrollerna till datorn, eftersom den kan användas båda trådbunden och trådlöst , men du måste vara medveten om att båda sätten har sina fördelar och nackdelar (vi kommer också att prata om detta).

En av fördelarna med att integrera detta kommando med Microsofts operativsystem är att vi kan uppdatera sin firmware för att vara säker på att den har maximal kompatibilitet och med alla de senaste funktionerna som Microsoft har lagt till. För detta måste du ha applikationen Xbox Accessories som kommer som standard i Windows 10 men som du också kan ladda ner och installera självständigt.

Xbox Mando

Härifrån kan du komma åt kommandoalternativen och, förutom att kartlägga om funktionerna för dess knappar, kan du uppdatera dess firmware för att vara säker på att den har den senaste versionen och därmed garantera dess optimala funktion.

Så här ansluter du Xbox Series X/S-kontrollen till datorn

Som vi nämnde tidigare har du två alternativ för att använda den här fjärrkontrollen på din PC: trådlöst eller via kabel. Från och med kabelalternativet är det idealiska att använda laddningskabeln som medföljer fjärrkontrollen, i ändarna av vilken vi hittar en USB-C-kontakt och en annan standard USB-A. Självklart måste du ansluta USB-C-änden till konsolkontrollen och den andra änden till en USB 3.0-port eller högre på din dator.

Mando Xbox USB

När den är ansluten kommer Windows automatiskt att upptäcka det utan att behöva installera drivrutiner eller ytterligare programvara (annars måste du uppdatera ditt operativsystem med automatiska uppdateringar av Windows, eftersom det är i dessa som de uppdaterade drivrutinerna för Xbox-kontrollern kommer till PC), och du kan kontrollera att handkontrollen är redo att användas när Xbox-logotypen blir helt vit. Så enkelt är det, plug and play.

Å andra sidan, som en trådlös handkontroll som den är, kan du också använda den på detta sätt på din PC, men för detta måste du vara säker på att du har en Bluetooth-mottagare eller att du har den integrerad, eftersom Bluetooth är just den metod som den här fjärrkontrollen använder för att ansluta till både konsolen och PC:n. I det här fallet är stegen för att para det som följer:

  • Slå på konsolkontrollen genom att trycka och hålla in Xbox-knappen tills dess belysning blinkar.
  • Tryck och håll ned parningsknappen på handkontrollen som du hittar precis bredvid USB-C-kontakten.
  • På din PC, gå till Bluetooth-alternativen (Inställningar -> Enheter -> Bluetooth och andra enheter) och klicka på den översta knappen som heter “Lägg till Bluetooth eller annan enhet”.

Agregar Bluetooth

Systemet bör automatiskt upptäcka Xbox Series X/S-kontrollern, så när det väl upptäcker den behöver du bara klicka på den och den kommer att paras (det är möjligt att datorn kommer att tala om för dig att du måste ange en parningskod , i så fall måste du ange fyra nollor (0000)). När det är klart ska Xbox-knappen på din handkontroll vara fast vit.

Hur man använder Xbox Series X/S-kontrollern på Steam

I de flesta fall, när du väl har anslutit Xbox-kontrollern (via kabel eller Bluetooth) till datorn, bör den fungera automatiskt i alla spel utan problem, och det beror på att kontrollern till denna konsol är en av de mest populära bland PC-användarna , dess kompatibilitet är utbredd.

Det finns dock några spel som inte är helt kompatibla, så i det här fallet kommer vi att visa dig hur du konfigurerar kontrollern på Steam, den mest använda PC-spelplattformen. För att göra detta måste du komma åt Steams Big Picture-läge och navigera till Steam-menyn i den övre vänstra delen av bilden. Gå till Parametrar -> Styrenhet -> Allmänna styrinställningar.

storbildsånga

Steam ska automatiskt upptäcka att du har en Xbox-kontroller ansluten, men om inte, i den här inställningsmenyn låter den dig välja att den anslutna kontrollern har Xbox-konfiguration (välj Xbox Configuration Support).

Steam Xbox

När detta är gjort kommer handkontrollen att fungera som den ska eftersom vi har berättat för Steam att den anslutna handkontrollen är från Xbox-konsolen. På så sätt, i spel som har olika val för olika kontroller, kommer nu Xbox-knapparna att dyka upp och faktiskt, i spel som tillåter det, kan vi enkelt och snabbt definiera knappmappningarna.

0 Shares