Så här ansluter du en högtalare till Apple Watch: Steg att följa

0 Shares

Finns det några krav på anslutning?

En aspekt som är logisk, men som vi anser inte bör glömmas bort, är bara den högtalare som fungerar via Bluetooth kan anslutas till Apple Watch. Klockan har inga anslutningsportar eller liknande, så alla andra enheter av den här typen som fungerar via kabel kommer att vara inkompatibla med Apple Watch. Var försiktig, du kan ansluta högtalare som drivs med kabel, men bara om du har den tidigare nämnda Bluetooth-anslutningen.

En annan väsentlig aspekt är att har Apple Watch uppdaterad till den senaste versionen av tillgänglig programvara. För detta kan du använda själva klockan, gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. Om du föredrar det kan du göra det från Watch-appen på iPhone, gå till fliken My Watch och sedan Allmänt> Programuppdatering.

aktualisera Apple Watch

Anslutning av högtalarna till klockan

I de följande avsnitten förklarar vi i detalj hur du ska ansluta högtalaren till Apple Watch, samt de olika parametrarna som du har för att justera ljudet på din musik när du väl har upprättat anslutningen.

Steg att följa för att länka den

Det första vi råder dig är att göra konsultera talarens instruktioner för att veta hur man sätter på den och sätter den i parningsläge. När du väl har det kommer processen att vara så enkel att det tar mindre än en minut, följ alltid dessa steg:

  1. Öppna Inställningar på Apple Watch.
  2. Gå nu till Bluetooth.
  3. Klicka på högtalaren i fråga och vänta på att de länkar.

bluetooth apple klocka

När detta är gjort kommer du att kunna välja ljud från högtalaren varje gång den slås på och inom Bluetooth-räckvidden genom att välja AirPlay-ikon när du spelar en låt eller podcast.

Uppspelningskontroller

Var kan kontrollerna hittas? Tja, varje gång du spelar upp ljud genom Watch bör den öppnas och om inte, hittar du högst upp på skärmen en indikation på att det spelas. Om du trycker på denna anropssignal öppnas uppspelningskontrollen.

På den här skärmen kan du hitta titeln på det du lyssnar på, de klassiska uppspelningskontrollerna (gå tillbaka, gå framåt, spela upp/pausa) tillsammans med tre andra element längst ner:

reproductor musica apple watch

  • AirPlay: är den som finns på vänster sida och låter dig byta till en annan Bluetooth-högtalare eller hörlurar under uppspelning.
  • Lista: den centrala ikonen tar dig till listan över låtar/podcast så att du enkelt kan byta till innehållet du vill lyssna på.
  • Alternativ: trepunktsikonen visar alternativ för appen du använder. Till exempel, i Apple Music låter den dig lägga till låten i biblioteket eller ge den “Gilla”, bland andra alternativ.

Tillgängliga ljudinställningar

Tyvärr, som med andra enheter av märket, begränsar Apple kraftigt alternativen för att anpassa ljudet. Det finns dock några intressanta alternativ som t.ex minska höga ljud . För att göra detta måste du följa denna väg:

  1. Öppna Inställningar på Apple Watch.
  2. Gå nu till Ljud och vibrationer> Hörlurssäkerhet> Minska höga ljud.
  3. Aktivera alternativet “Reducera höga ljud” och välj längst ner den nivå du vill ha som max.

reducerar sonidos fuertes apple klocka

Det är inte så att det är en justering som kommer att kunna tjäna till att utjämna ljudet i högtalaren, men det gör att du kan bibehålla en bättre hörselhälsa om du minskar vissa ljud så att de inte låter för hårda.

Möjliga anslutningsfel

Om du inte har kunnat upprätta en anslutning mellan högtalaren och Apple Watch, oroa dig inte, eftersom det kan ha en lösning. I de följande avsnitten kommer vi att berätta vad du bör kontrollera för att få allt att fungera igen. Naturligtvis så länge kraven som diskuterades i början av detta inlägg uppfylls i förhållande till högtalarkompatibilitet och att klockan är uppdaterad.

Kontrollera högtalaren väl

Just nu finns det praktiskt taget samma chanser att det är klockan som går sönder, att det är högtalaren. Så du kan börja kolla problemet med den. Gör a visuell inspektion för att kontrollera att den är i gott skick och inte har några stötar. Prova ansluta den till andra enheter för att se om det fungerar med dem, eftersom detta är ett sätt att utesluta om det är problemet eller inte.

Se då till att koppla bort den från andra enheter och sätt den i ihopparningsläge korrekt så att Apple Watch kan upptäcka den. Faktum är att det faktum att den var ansluten till en mobiltelefon, dator eller annan utrustning kan vara källan till problemet, eftersom det finns högtalare som inte kan ansluta till en ny utrustning om de redan har en etablerad anslutning. Lägger in den fabriksinställningar kan också vara ett alternativ att prova.

Starta om Apple Watch

Ibland blir de lösningar som a priori verkar enklare de mest effektiva. Det är möjligt att det finns en bakgrundsprocess som körs på din Apple Watch som orsakar felet som hindrar dem från att ansluta via Bluetooth. Hur kan man stänga dessa processer? Tja, även om det är bekvämt att stänga alla öppna appar, är det mer effektivt att starta om det.

Stäng av klockan helt och håll den så i 15-30 sekunder. När den tiden har gått, slå på den igen och försök länka högtalaren. Om det har fungerat har du upptäckt en effektiv metod för att eliminera många fel. Och om det inte har varit så, fortsätt att läsa de senaste råden som vi berättar om dessa misslyckanden.

apagar apple klocka

Om det som är fel är Apple Watch

Ett mycket giltigt test skulle vara att aktivera och avaktivera klockans Bluetooth, även om det egentligen är omöjligt att göra eftersom den alltid är ansluten för att kunna förbli ansluten till iPhone. Därför är det sätt som finns för att återställa denna inställning att radera allt innehåll i klockan med koppla bort den från iPhone.

För att göra detta måste du öppna Watch-appen på iPhone, gå till fliken ‘Min klocka’ och klicka sedan på ‘Alla klockor’ (överst till vänster). När detta är gjort klickar du på “i” som visas bredvid klockan i fråga och sedan på “Ta bort länken till Apple Watch” för att börja återställa den. Du kan sedan ställa in den som om den precis kom ut ur lådan för första gången.

Desenlazar Apple Watch

Om inget av detta fungerade för dig och du utesluter att det är ett högtalarproblem, något verifierbart genom att även testa andra högtalare, är det mycket möjligt att det är ett hårdvarufel. För att reda ut eventuella tvivel är det bäst att kontakta Apple och om möjligt begära ett möte med den tekniska tjänsten så att de kan kontrollera klockan och avgöra vad som händer med den.

0 Shares