Så här ändrar du klockans ansikten på Android Wear

0 Shares

Efter att ha meddelats för några veckor sedan på Google I / O är Googles nya Android Wear-plattform för smartklockor och annan bärbar teknik äntligen här. Nu när konsumenterna börjar ta emot Android Wear-drivna enheter som LG G Watch, vill du veta hur du navigerar och använder den.

Android Wear designades med tanke på enkelhet och användarvänlighet, och som ett resultat är allt bara ett tryck, svep eller långt tryck bort. För att inte nämna nästan alla alternativ, appar, spel eller inställningar kan nås genom att helt enkelt använda din röst. Eftersom Android Wear fortfarande är extremt nytt och tidiga användare lär sig hur man använder det, tänkte vi att några guider var i ordning.

Läs: Så här aktiverar du utvecklaralternativ på Android Wear

Medan operativsystemet på din smartwatch förlitar sig starkt på din röst, kommer enkla kranar och svep att få dig att navigera genom hela gränssnittet med lätthet. Det är dött enkelt, men vi har fått några frågor om hur man faktiskt ändrar urtavlan. Så om du inte har fått reda på det ännu, nedan är hur du byter klockans ansikten på Samsung Gear Live eller andra Android Wear-klockor.

Gear-live-blue

Den kommande Moto 360 har mest hype och förväntan från köpare, men det är ännu inte tillgängligt. Samsung Gear Live och LG G Watch började dock levereras till konsumenter den här veckan, och de är förinstallerade med några ganska fina urtavlor.

Självklart drivs av Android innebär att utvecklare kommer att kunna dyka in och erbjuda massor av urtavlor under de kommande veckorna och månaderna, och vi kan förvänta oss att massor kommer snart. Under tiden kan du prova några av de redan installerade urtavlan via instruktionerna nedan.

Läs: Samsung Gear Live vs LG G Watch

Det finns faktiskt två sätt vi har hittat för att ändra klockans ansikte på Android Wear. Den ena är extremt lätt och något som de flesta användare säkert räknat ut medan de bara använder enheten, den andra är något dold i inställningsmenyn.

Instruktioner

Att ändra urtavlan på Android Wear är faktiskt extremt enkelt. Medan skärmen dimmas ganska snabbt för att hålla batteriets livslängd så länge som möjligt, tänds ett snabbt tryck och aktiverar skärmen. I huvudsak slå på din klocka. Härifrån trycker du helt enkelt länge på skärmen så får du kortlayout där du sedan kan bläddra igenom alla dina urtavlor. Det är så enkelt. Hitta vad du vill och tryck på för att aktivera. Det är allt!

Vissa kanske inte är så vackra som andra, men var noga med att låta klockan dimma så att du kan se det sekundära (lågeffektiva ansiktet) som i allmänhet tar upp skärmen medan enheten inte används. Vissa ansikten är inte min favorit, men lågeffektläget har ett snyggt utseende, så du måste bestämma vad som fungerar eller ser bäst ut för dig. Här är en snabb video som visar användarna hur man gör detta.

Det finns också ett andra sätt att ändra klockans ansikte, och detta använder kraften i röstkontrollerna för Google Now. Säg bara “Ok, Google” till din klocka och när du ser den visuella uppmaningen för röståtgärder säger du bara “inställningar”. Detta tar dig automatiskt till inställningsmenyn. Snabba nedåt och nära botten ser du ett alternativ för ”Ändra urtavlan” och du trycker bara här för att komma till samma val som tidigare. Det är lite överflödigt och det första sättet är enklast. Men om du redan är i inställningar kan du lika gärna bläddra igenom dem.

Läs: Flappy Bird Clone anländer till Android Wear

Återigen är Android Wear extremt ny och fortfarande i sin linda. Med detta sagt kan köpare förvänta sig att ett stort urval av urtavlor och anpassning kommer att börja anlända inom en snar framtid. Vi förväntar oss att Google fortsätter med uppdateringar som förbättrar upplevelsen och att utvecklare snart kommer att lägga till urtavlor (både gratis och betalda) till Google Play Butik.

Det finns några alternativ nu, men förvänta dig att ett brett utbud kommer att börja dyka upp nu när Android Wear-klockor nu är tillgängliga för allmänheten. Medan du håller på att prova några spel. Ovan finns en länk till en Flappy Birds-klon, ett av de första spelen för Android Wear. Njut av!

0 Shares