Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här ändrar du Galaxy Note 5-textmeddelandeappen

Nu när den nya Samsung Galaxy Note 5 och Galaxy S6 Edge + har funnits i några veckor i USA börjar användarna ha många frågor om dessa imponerande stora 5,7-tums smartphones. Den här snabbguiden kommer att förklara hur du ändrar eller byter ut appen för textmeddelanden på Galaxy Note 5 för något bättre, mer användbart och mer anpassningsbart.

Samsungs Note 5 har mycket att erbjuda med en fantastiskt ljus och färgglad 5,7-tums AMOLED-skärm med 2k-upplösning, ett kraftpaket med 8 kärnor och 4 GB RAM. Det har tillräckligt med att göra nästan allt, inklusive att köra två appar på skärmen samtidigt. Men idag visar vi användarna hur man gör något så enkelt som att ändra texten “Meddelanden” -appen till något annat.

Läs: Hur du återställer en frusen Galaxy Note 5

Precis som de flesta tillverkare har Samsung en egen applikation för sms-meddelanden speciellt för Galaxy Note 5. Den heter “Meddelanden” och är en anständig app. Det ser ut och fungerar som lager Android 5.1 Lollipop och använder Googles materialdesigngränssnitt. De flesta lagerappar är dock inte mycket tilltalande, har inte för många funktioner och är inte särskilt anpassningsbara. Ladda istället ner en av de många textapparna från tredje part som vi kommer att detalj nedan.

Not-5-botten

Samsungs lager “Messages” -app har vissa alternativ för säkerhetskopiering och några snabba kontroller för att svepa och ringa människor, men det handlar om det. Det är fortfarande mycket begränsat jämfört med LG G4-appen eller appar i Google Play Butik. På Android kan användare snabbt ersätta nyckelkomponenter som textappen, kameran, kalendern, galleriet och mer med alternativ, och nedan är några av våra favorittextapplikationer.

Läs: 5 bästa Android-textappalternativ

När du byter ut din lagerapp med något från Play Store kommer det sannolikt att anpassas med teman eller bakgrunder, anpassat teckensnitt, ändra utseendet på meddelandebubblor eller färger och mycket mer. Det beror helt på vilken app en användare bestämmer sig för att försöka, och länken ovan beskriver några bra alternativ, då hjälper guiden nedan dig att byta ut meddelandeappen för något mer användbart.

Instruktioner

Det finns nu ett dedikerat alternativ i inställningar som slår på en textapp och den andra, så att användare inte får dubbla aviseringar från både lagerappen och det nyligen installerade alternativet. Det låter inte två ställas in som “standard” på en gång, som gamla Android-smartphones från 2013. Med Not 5 kan du ladda ner en ny app och det kommer troligen att göra att användaren ställer in den som standard automatiskt, eller följ stegen nedan .

Först och främst är att du vill navigera till Google Play Store och ladda ner en av de många olika textapparna från tredje part. Textra är min favorit, GoSMS eller Chomp är ganska snygga, och några andra gjorde vår lista länkad till ovan. Ladda ner en så är du klar. De flesta ändrar standardappsinställningarna åt dig. Textra kommer att ha en stor “Ange som standard” -knapp vid första start nära botten. Om inte, här gör du själv.

Not-5-text

Som du ser ovan går du helt enkelt in i inställningarna och under “Enhet”-Kolumn navigerar till Applikationer> Standardapplikationer> och trycker på“ Meddelanden ”för att ändra standardapp för SMS. Om ingen är installerad visas endast Samsungs aktieoption, liksom Google Hangouts. Tryck på vilken app du vill använda (vi valde Textra) så är du klar.

Detta ställer nu in den appen som den enda som skickar, tar emot och meddelar Galaxy Note 5 om inkommande textmeddelanden. Om du väljer något som Textra, gå in och ändra teckensnitt, stil, färger, bubbelfärger och till och med anmälningsikonen kan variera för varje kontakt. Så ägare kan ställa in vissa aviseringsikonfärger till speciella vänner, familj eller betydande andra.

Det finns otaliga utmärkta sms-applikationer tillgängliga i Google Play Store, och några av våra favoriter länkades till ovan. Ge dem alla ett försök och se vad som fungerar bäst för dig. Under tiden, kolla in listan över 10 fantastiska Galaxy Note 5-tillbehör i bildspelet nedan.

10 spännande officiella Galaxy Note 5-tillbehör

Not 5 S-View Flip Case

Not 5 S-View Flip Case

Som förväntat är det populära S-View-fodralet också tillgängligt för Galaxy Note 5 och för närvarande finns alla fyra färger till salu online. Svart, vitt, guld & silver. S-View har varit populär i flera år och skyddar din enhet samtidigt som du låter dig interagera med den utan att någonsin öppna fodralet. I grund och botten erbjuder fullt skydd även när du svarar på samtal, tar bilder och mer.

När den är stängd erbjuder S-View-omslaget omedelbar åtkomst till viktiga funktioner genom ett unikt fönstergränssnitt tack vare Samsung ID-chip. Visa startskärmen för att kontrollera tid, väder och andra statusobjekt. Ta emot eller avvisa inkommande samtal med bara ett svep, eller avvisa samtal med ett förinställt meddelande. Kontrollera din musikuppspelning direkt på S-View-skärmen. Om du saknar något visas aviseringar i den senaste aktivitetsmenyn i ditt S-View-omslag.

Köp det nu för $ 49,99