Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här ändrar du bildgalleriet på din Nexus 6

Googles helt nya Nexus 6-smartphone har bara funnits i några veckor, men med fler operatörer som erbjuder smarttelefonen och beståndet som anländer till Google Play, gör enheten det äntligen i händerna på ivriga köpare.

Nu när Nexus 6-versionen går långt och blir lättare tillgänglig har vi börjat få många frågor angående vissa aspekter av enheten. Saker som att byta tangentbord, ställa in din nya telefon och till och med ändra enkla saker som Galleri-appen för att visa foton och video.

Läs: Så här inaktiverar du låsskärmsmeddelanden på Nexus 6

Med Android 5.0 Lollipop och Nexus 6 (och andra) tog Google bort appen “Galleri” som många användare känner till för att visa foton och videor på sin enhet eller att de har tagit med kameran. Istället har vi nu en “Bilder” -app som är knuten till Google+. Det har många fördelar, men om du vill ersätta det med något annat läs vidare för detaljerna.

DSC_1006

Att använda stock-appen “Photos” på Nexus 6 för att hantera alla dina tidigare och aktuella foton och videor har verkligen sina fördelar. För det första säkerhetskopierar den automatiskt (om du godkänner det) alla dina foton och video så att du aldrig tappar dem, oavsett vad. Det är också ett trevligt sätt att enkelt dela och redigera dem från din telefon, surfplatta eller till och med en dator.

Google+ Foton är en fantastisk app, men det är inte perfekt att använda den som standard och enda bildgallerialternativ på Nexus 6. Åtminstone inte för mig och många andra vi har pratat med på Twitter och andra sociala mediasidor. Vi ser många användare som vill ha tillbaka det gamla Android 4.4 KitKat Gallery eller frågar om de har andra alternativ.

Skönheten i Android är att allt kan ändras. Det finns olika appar för startskärmen, startprogrammet, tangentbordet, webbläsaren, galleriet, sms-appar och mer. Det är verkligen mycket anpassningsbart. Med det nedan kommer vi att förklara hur enkelt det är att ersätta “Foton” med något lite lättare att använda och mer bekant.

Instruktioner

Användare kan också stöta på samma problem på sin Galaxy S5, LG G3 och andra smartphones, om du någon gång av misstag ställer in “Foton” som standardapp för visning av foton. Med Android kan du välja vilka appar som öppnas som standard, om fler än en är öppen. Du kanske har ställt in foton som standardapp, eller om du är på Nexus 6 är det det enda alternativet som är tillgängligt ur lådan.

Till att börja med vill du rensa standardinställningarna och ladda ner något annat från Google Play Butik. Gå till Inställningar> Appar> Alla, välj Google+ (eftersom foton är en del av Google+) och tryck på Rensa standardvärden. Detta bör ta bort Google+ Foton-appen från att vara din standardapp för bilder, och din telefon återgår till den inbyggda gallerivisaren som tillhandahålls av din tillverkare.

De som har en Nexus 6 eller Nexus 9 behöver dock helt enkelt gå till Google Play Store och ladda ner en av de många olika galleri- och bildvisningsapparna som finns tillgängliga. De kanske inte alla har samma anpassnings- och justeringsalternativ som Google+ Foton, men det finns många alternativ.

Skärmdump 2014-12-03 klockan 10.05.21

Personligen har jag valt att ladda ner och installera det officiella CyanogenMod Gallery för min Nexus 6, även känd som CM Gallery. Detta är en enkel, snabb och flytande bildvisare som kan ersätta stock-appen “Photos” på Nexus 6, eller vilken smartphone och surfplatta som helst. Saker är uppdelade i mappar precis som tidigare, och de har till och med integrerat en trevlig Moments-funktion för att samla foton från stunder i livet och mycket mer. Rasterbilden har blandade storlekar för att ge den en livlig känsla och den fungerar underbart.

DSC_1006

Nästa gång du öppnar ett foto eller visar några bilder, se till att du ställer in CM Gallery (eller vilken app du laddar ner) som standardapp för visning av bilder eller video, och att du är redo.

Nästa gång du öppnar ett foto som sparats från Facebook, Gmail eller någon annan källa öppnas det med CM Gallery och inte foton. Härifrån lägger du helt enkelt till ikonen på din startskärm eller var du vill och använder CM Gallery när du tittar på foton eller video.

Läs: 16 Nexus 6-tips, tricks och dolda funktioner

My Roll och QuickPic är två av de mest populära utbytesapparna för gallerier för Android, och båda är värda att kolla in också. QuickPic har funnits i flera år och fokuserar på att erbjuda en mycket enkel, snygg och snabb bildupplevelse. Medan MyRoll gör saker lite smartare. Det kommer att omorganisera foton efter händelser, datum, tid eller till och med plats om du låter det. Det har också det klassiska alternativet “gallerrulle” där alla dina bilder finns på ett ställe, om du vill. Den har alla aktiefunktioner i lagergalleriet, den lär sig när du går och kan till och med upptäcka gamla bilder i ditt galleri.

namnlös

Galleriaspekten är en hel rulle med alla dina foton, medan ögonblick använder de smarta funktionerna för att gruppera bilder efter plats, tid, datum och mer. Det kommer till och med att komma ihåg ett foto från samma dag förra året och visa dig relevanta foton (som födelsedagar eller helgdagar) med ett smart upptäcktläge. Det är ganska snyggt.

De som letar efter galleriet från Android 4.2 Jelly Bean eller Android 4.4 KitKat, de är också i Play Store. De flesta av dem är dock inte kompatibla med Android 5.0 Lollipop, åtminstone inte ännu, så de andra alternativen som nämns ovan borde vara ditt första val.

Det finns många utmärkta fotogallerier och ersättningsappar för bildvisare i Play Store, så ge dem alla ett försök, och när du väl har valt den du vill är du redo.