Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här aktiverar du utvecklaralternativ på Nexus 9

Från och med Android 4.2 Jelly Bean Google gömde menyn för utvecklaralternativ så genomsnittliga smartphone- och surfplattoranvändare av misstag inte skulle orsaka några problem på sin enhet. Medan de flesta normala inställningar lätt kan hittas för dagliga uppgifter, döljs vissa avancerade alternativ i menyn för utvecklaralternativ, och som ett resultat kanske vissa användare och devs vill hämta dem.

Googles nya Android 5.0-surfplatta släpptes precis för allmänheten tidigare i veckan och köpare har börjat få förbeställningar från och med i går kväll. För dem som har tagit emot den nya surfplattan och vill rota den eller börja utveckla, måste du låsa upp utvecklingsalternativmenyn i inställningarna.

Läs: Nexus 6 & Nexus 9 Foton & detaljer

Detta är inte nytt för Android 5.0 Lollipop eller Nexus 9 men användare som bara får flaggskeppssmartphonen från Google vill veta hur, speciellt om du är en utvecklare som kommer från iOS. Om du planerar att installera anpassade ROM-skivor eller kärnor från tredje part eller gör något som kräver åtkomst till utvecklare och USB-felsökning, kolla in snabbvideoguiden nedan för att lära dig hur du aktiverar dessa alternativ. Det tar bara ett ögonblick och är ganska kul samtidigt.

Nexus-9-utvecklare

Liksom Android 4.2 Jelly Bean eller Android 4.4 KitKat är alternativen dolda för de flesta användare på Lollipop, men en snabb (sju) knackningar på fingret på en viss plats i inställningsmenyn låser upp sådana funktioner. Det är ett udda tillvägagångssätt, men Google gillar att ha kul med saker, som ni alla vet. Så här aktiverar du utvecklarmenyn på Android 5.0 Lollipop och Nexus 9. Detta fungerar för alla Android 4.2 och högre enheter.

Instruktioner

Det är faktiskt extremt enkelt och användarna vill följa de enkla reglerna som beskrivs i den snabba videon nedan steg för steg för att få dessa lätt tillgängliga för dig.

Inställningar> Om telefon (eller surfplatta)> Byggnummer (Tryck på byggnumret 7 gånger så får du en uppmaning när den kommer nära.) Och det är det. Det är så enkelt och Google kommer att bekräfta att du har låst upp utvecklarmenyn. Du har nu full tillgång till den enorma utvecklaralternativmenyn, men var försiktig. Dessa inställningar är mestadels för avancerade användare, och du kan få enheten att agera om du ändrar fel saker. Här är en snabb video för nyfikna.

För att vara mer exakt måste användarna hitta den kugghjulsformade inställningsikonen och knacka på den, rulla sedan till botten och välj Om telefon eller Om surfplatta. Härifrån rullar du ner till botten igen där du ser “byggnummer” och det här är nyckeln. Bara börja knacka bort med fingret så låser det upp utvecklarmenyn snabbt.

Sedan, för dem som inte är erfarna utvecklare eller Android-användare, fortsätt och gör samma flera kranar på Android-versionen för lite kul. Tryck sedan länge på Lollipop som visas och njut av Android 5.0 Easter Egg. Något som Google har lagt till i varje version av Android sedan jag minns.

Ja, det är extremt konstigt att dölja något som utvecklaralternativ på det här sättet, men alla utvecklare som behöver åtkomst kan snabbt räkna ut detta från en Google-sökning eller utvecklarens hjälpmeny på Android.com. Det finns många problem som en vanlig användare kan orsaka härifrån, så vi förstår orsaken. Det är allt. Aktivera nu USB-felsökning och börja hacka den nya Nexus 6. Glöm inte att markera rutan för att aktivera OEM-upplåsning, en ny inställning i Android 5.0 Lollipop.