Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering i Google

I teknikens värld är säkerhet viktigt. Det blir allt viktigare att hålla våra konton säkra, särskilt för integritetsfrågor och tillhörande data. Ett av kontona som du säkert är intresserad av att skydda är Google-kontot, så i den här artikeln kommer vi att se hur man aktiverar google tvåstegsverifiering.

Tack vare den här funktionen kommer angriparen som vill komma åt ditt konto, förutom lösenordet, behöva utföra ytterligare en åtgärd som att auktorisera åtkomst via en mobil enhet, via SMS, etc. Normalt med denna skyddsåtgärd ingen kommer att kunna logga in på ett av dina konton utan din tillåtelse även om dina referenser är kända.

Vad är Googles tvåstegsverifiering?

Efter att ha angett ditt användarnamn och lösenord för att logga in på en tjänst eller applikation med Google-kontot, du måste bekräfta att det verkligen är dumed hjälp av tilläggskod.

säkerhetsautentisering-i-två-steg

På detta enkla sätt kommer vi att få en slumpmässig åtkomstkod som kommer att ändras vid varje inloggningsförsök gör livet omöjligt för utomstående som försöker komma åt ditt Google-konto för att stjäla din information.

Det finns människor som fortfarande inte tar det på största allvar, tills deras telefon blir stulen eller förlorad med allt inuti. Notera därför och skapa extra säkerhet på dina konton.

» Det kommer att intressera dig: Hur man hanterar och visar sparade lösenord i Google Chrome

Det finns flera metoder för att utföra tvåstegsverifiering på Google-konton, och vissa är säkrare än andra. Låt oss se vilka säkerhetsalternativ företaget erbjuder.

Hur man ställer in tvåfaktorssäkerhet för ett Google-konto

Ett av de mest värdefulla kontona för cyberbrottslingar är Googles data. Det är en bra informationskälla, speciellt om du använder företagets egna tjänster eller synkroniserar din data med tillgång till webbsidor.

säkerhet-lösenord-stulen

Om du inte är säker på hur du ställer in tvåfaktorsautentisering på ditt Google-konto tar det bara ungefär en minut. Så låt oss se på ett enkelt sätt hur man gör det, det finns tre metoder.

Från Google-kontoinställningar

Gå först till tvåfaktorsavsnittet i dina Google-kontoinställningar. Den här länken öppnas i ett nytt fönster och omdirigerar enkelt dit vi behöver. Om du föredrar det kan du även klicka på profilbilden på google.com, välja , gå till avsnittet och slutligen klicka på menyn.

konfigurera-google-tvåfaktorsautentisering

Om du redan har några autentiseringsmetoder aktiverade kommer de att visas på sidan. Annars bör du se knappar för att aktivera varje metod separat.

Använd autentiseringsappen

Det finns flera autentiseringsprogram, en av dem kan vara Googles eller Authys egna. Om du föredrar att använda den här metoden måste du klicka på knappen Konfigurera under “Authenticator App”. Google kommer att ge en QR-kod för att skanna med den mobila enheten.

google-autenticator-applikation

Även om sidan säger att ladda ner Google Authenticator, koden fungerar med alla 2FA-appar. Efter att ha skannat QR-koden kommer Google att be dig ange inloggningskoden som visas i appen. Och det är allt!

Andra autentiseringsmetoder

Vi har en tredje metod ifall de tidigare inte faller dig i smaken, Google låter dig skydda kontot på olika sätt för att anpassa dig till användaren. Hur kan jag aktivera tvåfaktorssäkerhet i Google-kontot?

Du kan ställa in Google-appen på din telefon så att den kräver godkännande för alla inloggningsförsök, liknande hur Apple ID-inloggningar fungerar på iOS-enheter. Det finns också möjlighet att använda en enhet, eller en fysisk nyckel, som Yubikey Y Google Titan Keys.

säkerhets-Titan-Keys-Google

Till sist, Google tillåter att tvåfaktorskoder skickas via SMS, men vi rekommenderar inte att du använder det här alternativet. Varför? Det verkar som att vissa cyberbrottslingar ringer till operatörerna som utger sig för att vara användare av nämnda telefon för att kunna komma åt relevant data som SMS tack vare ett dubblett SIM-kort. Därför måste du vara försiktig.

» Det kommer att intressera dig: Så du kan spara lösenord i ditt Google-konto från Android

Nu vet du hur du konfigurerar tvåfaktorssäkerhet i Google-kontot, du har tre olika metoder att välja mellan. Det finns ingen ursäkt för att skydda dina data mot eventuella attacker. Har du redan aktiverat Google tvåstegsverifiering?

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.