Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här aktiverar du social integration i iOS 7

iOS 7 har varit ute i över en vecka nu, och det är den snabbast växande programuppdateringen i historien vad gäller antalet användare; 200 miljoner iOS -användare uppdaterade till iOS 7 under en helg, enligt Apple. Det är lätt att se varför: massor av nya funktioner och helt nytt utseende som uppdaterar iOS och ger något annat. Det är den första stora redesignen av iOS sedan den första lanseringen 2007.

En av de nyare funktionerna som har kommit med iOS nyligen är möjligheten att sömlöst integrera sociala konton med iOS. iOS har integrerats med sociala medier i tidigare uppdateringar, men iOS 7 innehåller ännu fler alternativ. Du kan lägga till ett Twitter -konto, Facebook -konto och Flickr- och Vimeo -konton för första gången. Så här lägger du till dem i iOS för sömlös integration.

2013-09-27 13.26.07

Möjliggör social integration

För att lägga till ett socialt mediekonto öppnar du bara appen Inställningar och rullar ner tills du ser alternativ för Twitter, Facebook, Flickr och Vimeo. Klicka på en så får du en sida där du kan logga in på ditt konto och integrera det i iOS. Med Twitter kan du till och med lägga till mer än ett konto om du har ett personligt konto och kanske ett konto för ditt företag.

När du har lagt till ett konto kan du också ställa in vilka appar som har åtkomst till det konto som du precis har lagt till. Dessa visas längst ner på sidan där du lade till ett konto, men applistan visas inte förrän du har öppnat en app som har åtkomst till dina konton.

2013-09-27 13.26.15

Varför skulle jag vilja aktivera detta?

Det finns en mängd olika skäl för att lägga till sociala konton till iOS. Det gör det till exempel enklare att logga in på tredjeparts sociala appar, eftersom appen helt enkelt kommer att fråga om det kan använda ditt sociala konto som du redan har lagt till i Inställningar, så behöver du inte skriva in dina uppgifter igen.

För Twitter- och Facebook -integration kan iOS lägga till Facebook- och Twitter -information till dina kontakter, och det kan till och med lägga till sociala kontakter i telefonens kontaktlista om du tillåter det, inklusive profilbilder. Det kan också lägga till dina Facebook -vänners födelsedagar i din kalender automatiskt.

Genom att lägga till sociala konton till iOS blir det dessutom mycket lättare att dela foton och video på ditt valda sociala nätverk direkt från appen Foton. Allt du behöver göra är att välja ett foto eller en video som du vill dela och klicka på det sociala nätverk som du vill dela det med. Om du har ett socialt konto som redan är länkat via iOS behöver du inte bry dig om att logga in varje gång, och du måste bara trycka på “Dela” för att slutföra det.