Så här aktiverar du delning i närheten i Windows 11

Så här aktiverar du delning i närheten i Windows 11

Windows 11 är den senaste OS-uppdateringen av Microsoft, och den har nyligen lanserats. Det ger många fantastiska funktioner och stora förändringar i widgets, gränssnitt. Windows 11-uppdateringarna stöds på Dell, HP, Lenovo, Acer, Asus, Samsung, Microsoft Surface med flera. Det är nödvändigt att dela filerna mellan PC för foton, dokument eller andra filer. Det finns dock många mekanismer för att dela filerna. Windows 11 har ett närliggande delningsalternativ för att överföra filerna direkt till enheten i närheten. Låt oss diskutera hur du aktiverar Närliggande delning i Windows 11 i avsnittet nedan.

Närliggande delning

Närliggande delning är ett enkelt verktyg för att dela filer mellan datorn via Bluetooth och Wi-Fi. Det är att föredra att dela filerna med Wi-Fi för snabbare filöverföring. Det stora kravet är att båda datorerna måste ha Windows 11 eller 10. Den måste också ha Bluetooth och Wi-Fi-funktion. Närliggande delning kan också dela webbplatslänkarna till andra datorer. Det är viktigt att ha båda enheterna i närheten för snabb igenkänning.

Så här aktiverar du delning i närheten i Windows 11

Alternativet för delning i närheten är tillgängligt under systemet för PC-inställningar. Det kommer att stängas av i Windows 11 som standardalternativ. Du måste aktivera den i inställningarna för fildelning.

(1). Starta Windows 11 PC och klicka på Start meny.

(2). Välj inställningar alternativet i Start-menyn.

(3). Välj den Systemet fliken i Inställningar.

(4). Klick Dela i närheten och välj Endast mina enheter att dela med samma Microsoft-kontoinloggning.

(5). Välja Alla för att dela filerna med valfri enhet i närheten.

Relaterad: Så här ändrar du standardwebbläsaren i Windows 11

Alternativ metod för att aktivera delning i närheten i Windows 11

Det alternativa sättet att aktivera Närliggande delning är att komma åt alternativet från snabbinställningarna. Om närliggande inställningar inte finns där i snabbinställningarna kan du lägga till dem i snabbinställningarna.

(1). På din Windows 11-dator klickar du på Snabbinställningar i aktivitetsfältet.

(2). Välj Dela i närheten fliken i det tillgängliga inställningsalternativet.

(3). Välj antingen Mina enheter eller Alla beroende på vilken enhet du måste dela.

Hur man delar filer med närliggande delning

(1). Gå till fil på datorn (foto, dokument, etc.).

(2). Högerklicka på filen och välj Visa fler alternativ.

(3). Välj Dela med sig alternativ i menyn.

(4). Flytta till Närliggande delning och välj vilken enhet du vill dela.

Nu har vi diskuterat hur man aktiverar delning i närheten i Windows 11 och skickar filerna via delning i närheten. Filer som videor eller större filer tar mycket tid att dela via Bluetooth. Du måste ansluta datorerna till samma Wi-Fi-nätverk för enkel filöverföring.

Om du har några problem med guiden ovan, vänligen specificera i kommentarsfältet nedan. Besök Techowns Facebook och Twitter sidor för att titta på våra andra teknikrelaterade artiklar.

Relaterade Artiklar

Back to top button