Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här aktiverar du Assistive Touch för iPhone

Hjälpmedel är en funktion på iPhone som gör att användaren kan styra enheten med en virtuell hemknapp. Den här funktionen är utformad för dem som har problem med att nå knapparna på enheten, eller som inte kan använda pekskärmen särskilt bra, men den har också andra användningsområden. Den vanligaste “andra” användningen för hjälpande beröring är när en låsknapp eller någon annan knapp fungerar.

Genom att använda den hjälpande pekfunktionen kan användaren fortfarande navigera i sin iPhone, låsa och låsa upp enheten och styra andra funktioner som volym. Denna funktion är en bra tillfällig eller permanent fix för när något händer med iPhone. Följ guiden nedan för att börja använda Assistive touch på iPhone.

Så här aktiverar du Assistive Touch

På iPhone -startskärmen trycker du på Inställningar.

Tryck på Inställningar

Välj Allmän.

Tryck på Allmänt

Bläddra ner och tryck på Tillgänglighet.

Tryck på Tillgänglighet

Under fliken Tillgänglighet rullar du längst ner på sidan och väljer Hjälpmedel.

Välj Assistive Touch

Som standard är Assistive touch inaktiverad, för att aktivera funktionen, vrid reglaget till höger, På.

Aktivera Assistive Touch

När du har aktiverat hjälpmedlet ska en virtuell hemknapp som den på bilden nedan visas på skärmen på din enhet. Precis som att flytta appar på startskärmen kan hemknappen flyttas dit det är bekvämast för användaren att komma åt och även flyttas vid behov. Den virtuella hemknappen visas ovanpå alla appar, så även om den är tillgänglig hela tiden kan det också vara jobbigt när du försöker spela ett spel eller till och med välja alternativ i applikationer.

Virtuell hemknapp

För att börja använda hjälpmedel, tryck på den virtuella hemknappen på skärmen. Och en meny med alla tillgängliga alternativ visas. Två av de enklaste alternativen är Siri och Home. Genom att trycka på Siri kommer det upp Siri, precis som om du hade tryckt och hållt på den egentliga hemknappen. Och genom att välja Hem är åtgärden densamma som att trycka på hemknappen. Detta kan vara användbart för dem som har en hemknapp som har gått på fritz.

Ett av de mer detaljerade alternativen finns under enhetsfliken. Tryck på favoriter för vanliga gester som användaren kan ställa in. Knappalternativ

Knacka Enhet.

Tryck på Enhet

På den här sidan finns det fem olika alternativ att välja mellan, välj Mer för att se resten av alternativen under enheten.

Tryck på Mer

Fyra andra alternativ finns på denna sista sida, om användaren väljer att inte göra ett val tryck på pil för att gå tillbaka en meny.

Gå tillbaka

En sista cool funktion i hjälpande beröring är anpassade gester. Dessa anpassade gester gör det möjligt för användare att spela in sin egen gest och spara den på fliken favoriter för hjälpande beröring. Om du vill skapa en anpassad gest trycker du på Favoriter.

Tryck på FavoriterTryck på på nästa sida Lägg till.

Lägg till ny gest

Inställningssidan för hjälpmedel kommer att visas på skärmen. För att skapa en gest, tryck eller svep i det markerade området nedan. För det här exemplet är det en dubbelknackning.

Knacka på i Gesture Area

När du har slutfört gesten väljer du Spara i det övre högra hörnet.

Spara gest

Ange ett namn för den nyskapade gesten och tryck på Spara.

Välj Spara

Gesten ska nu visas i listan under sidan Inställningar för Assistive Touch.

Ny anpassad gest i listan

För att använda den nya gesten, tryck på den virtuella hemknappen, välj favoriter och tryck sedan på Dubbelklicka.

Tryck på Ny gest

Placera gesten på en app från startskärmen för att testa om den fungerar korrekt.

Ny gest på skärmen

Om appen öppnas har du skapat en anpassad gest.

Nya gestarbeten