Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här AirPlay till din Mac eller PC

En fantastisk funktion om Apple TV är dess förmåga att fungera som en AirPlay-mottagare, så att iPhone- och iPad-användare kan överföra innehåll från sina enheter till sina tv-apparater med Apple TV. Men om du inte har en Apple TV, så här kan du lägga till AirPlay-stöd till din Mac eller Windows-dator.

Med hjälp av en mjukvara som heter AirServer kan du stråla innehåll till din Mac eller PC med AirPlay, så att du kan se det innehållet på skärmen på din dator. Naturligtvis, om du planerar att använda AirPlay ofta och vill göra det på din TV, kan det bara vara värt det att köpa en Apple TV, men om du bara använder AirPlay så ofta kan det vara en bra investering att köpa AirServer , och i slutändan sparar du lite pengar genom att inte köpa en Apple TV.

Dessutom, om du har en hemmabio-dator som är ansluten till din TV, är det den perfekta inställningen där. Installera bara AirServer på den så kommer du att kunna överföra innehåll från din iOS-enhet eller Mac till din TV utan att behöva en Apple TV.

AirPlay

Oavsett dina avsikter eller hur du förväntar dig att använda AirPlay, här ställer du in AirServer så att du kan stråla innehåll från din iPhone eller iPad till din Mac eller PC-skärm.

Hämtar AirServer

AirServer är en betald programvara som kostar 14,99 USD för en grundläggande konsumentlicens. Du kan dock prova det i sju dagar med en gratis testperiod och om du gillar det nog kan du välja att köpa det och använda det för alltid.

airserver-buy

För att ladda ner AirServer, gå till AirServer-webbplatsen och klicka på Ladda ner i det övre högra hörnet av webbläsarfönstret. Välj alternativet till vänster där det står 7-dagars testversion.

Du måste registrera dig för rättegången genom att ange ditt namn och e-postadress. Därifrån får du ett e-postmeddelande som innehåller din AirServer-nedladdningslänk. När du har laddat ner programvaran och det är dags för installation, om du använder Windows, kan du välja om du vill installera Miracast-kapaciteten eller inte. Du kan inkludera det eller inte inkludera under installationsprocessen. Om du använder Mac kommer AirServer bara med AirPlay-funktioner.

Ställa in och använda AirServer

När du har installerat AirServer, starta den och den är automatiskt redo för AirPlay-uppgifter, men se till att din dator och din iOS-enhet är anslutna till samma nätverk. Din dator kan anslutas via Ethernet, men det är viktigt att den är ansluten till samma router som din iOS-enhet är ansluten till trådlöst.

Dessutom kan du röra dig med AirServer-inställningarna om du vill, men standardinställningarna är bra för de flesta användare, och du kommer sannolikt aldrig att behöva röra dem. Du kan dock ändra namnet på datorn till något som är lättare att komma ihåg. I Allmän fliken i AirServer-inställningar kan du ändra Datornamn till vad du vill, men standardnamnet kommer att fungera bra, eftersom det är namnet du gav din dator när du först konfigurerade det.

2015-01-21 10.55.11

När AirServer är igång är du redo att överföra innehåll till din dator från din iPhone eller iPad. För att göra detta, svep helt enkelt upp från skärmens botten på din iOS-enhet och tryck på AirPlay. Därifrån trycker du på den dator som AirServer körs på. I det här fallet kör jag den på min MacBook Pro, som är ansluten till en 23-tums extern bildskärm.

Du kan antingen spegla din iPhone eller iPad på skärmen eller helt enkelt lämna det alternativet och använda AirPlay i vilken app som helst som stöder den. YouTube låter dig till exempel spela en video och sedan stråla den till en AirPlay-kompatibel enhet. AirPlay stöds dock inte i alla appar, så var medveten om det om du funderar på att slösa $ 15 på AirServer.