Ryuk Ransomware förbÀttrar sina attacker: Hur vi skyddar oss sjÀlva

0 Shares

Nya Ryuk Ransomware-tekniker

Hackare anpassar och förbĂ€ttrar ofta attacker för att uppnĂ„ sitt mĂ„l. Det Ă€r sant att vi för nĂ€rvarande kan ha en mĂ€ngd olika defensiva verktyg, sĂ„som antivirus, webblĂ€sartillĂ€gg, brandvĂ€ggar … Men angripare förbĂ€ttrar ocksĂ„ sĂ€ttet att infektera system.

Ryuk Ransomware förbÀttrar sina attacker

I det hÀr fallet, nya tekniker frÄn Ryuk ransomware Tillverkare riktar in sig pÄ fjÀrrskrivbordsanslutningar i större utstrÀckning. Det Àr en realitet att allt avlÀgset har fÄtt större betydelse de senaste mÄnaderna. Det finns mÄnga anvÀndare som utför sina funktioner frÄn sina hem, mÄnga företag som erbjuder sina produkter via Internet och i slutÀndan en större anvÀndning av fjÀrrskrivbordet.

Nu, hur lyckas de smitta med Ryuk? Denna punkt Àr mycket viktig, eftersom den i grunden kommer att tillÄta oss att vara alerta och skydda oss frÄn detta hot. I det hÀr fallet, pÄ senare tid Àr den strategi som mest följts av cyberbrottslingar för att smyga denna mÀngd ransomware e-post . De skickar ett nÀtfiske-e-postmeddelande dÀr de bifogar en skadlig fil som innehÄller skadlig programvara.

Enligt sÀkerhetsforskare för Advanced Intelligence har Ryuk-attacker under de senaste mÄnaderna varit inriktade pÄ exponerade RDP-anslutningar det kan vara ett sÀtt att komma Ät ett helt nÀtverk.

Vid mÄnga tillfÀllen har de ocksÄ förlitat sig pÄ b-route force-attacker för att kunna komma Ät dessa fjÀrrskrivbord och smyga ransomware. Men Àven kampanjer genom samtal, Spear Phishing och andra liknande varianter.

Men bland de mest framstÄende nya teknikerna varnar hackare för anvÀndningen av ett verktyg som kallas KeeThief . Det Àr öppen kÀllkod och mÄlet Àr att extrahera lösenord och referenser frÄn KeePass-nyckelhanteraren.

De Àr ocksÄ baserade pÄ vissa sÄrbarheter som finns i system och applikationer. Vissa Àr till och med en del av sjÀlva Windows-operativsystemet, sÄ det Àr alltid viktigt att hÄlla det uppdaterat.

El tiempo en los ataques ransomware

Hur vi skyddar oss frÄn Ryuk ransomware

Vid det hÀr laget Àr det dags att ge nÄgra tips för att undvika att bli offer för Ryuk ransomware och nÄgon annan sort som kan Àventyra vÄr sÀkerhet och integritet. Vi kommer att ge nÄgra grundlÀggande rekommendationer.

Det viktigaste Àr utan tvekan sunt förnuft . Vi har sett att tekniken som anvÀnds i mÄnga fall bestÄr av att utföra en nÀtfiskeattack. Vi mÄste undvika att komma Ät lÀnkar som kan vara farliga eller ladda ner bilagor via e-post som vi inte kan lita pÄ.

Det kommer ocksÄ att vara viktigt att ha system uppdaterade . NÀr det gÀller Ryuk ransomware Àr det baserat pÄ mÄnga sÄrbarheter som finns i fjÀrrskrivbordet, Windows och andra applikationer som vi anvÀnder. Vi mÄste alltid ha patchar och uppdateringar tillgÀngliga.

Ett tips till Àr att ha sÀkerhetsprogram . Detta kommer att tillÄta oss att förhindra att skadlig programvara kommer in. Ett bra antivirus kan hjÀlpa oss att göra detta.

0 Shares